طرح یکپارچه سازی اراضی کشاورزی با وجود مزیت‌های بسیار به دلیل خرده مالکی بودن و محدودیت اعتبارات در استان روندی کند دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، پراکنده بودن زمین‌های کشاورزان از مهمترین مشکلات بخش کشاورزی کشور ما است.

وزارت جهاد کشاورزی از سال ۹۴ اجرای یکپارچه‌سازی اراضی را با عنوان طرح کاداستر تعریف و ابلاغ کرده است.

یکپارچه سازی اراضی یعنی مدیریت صحیح مزرعه؛ از آماده کردن زمین تا تهیه بذر و کود و سم.

افزایش بهره‌وری آب، افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت از جمله مزایای این طرح است.

ورود راحت ماشین آلات کشاورزی به زمین با اجرای کاداستر

یکی از کشاورزان روستای حسین آباد می‌گوید: قبل از اجرای طرح یکپارچه سازی اراضی روستای ما ۱۱ خانوار داشت، اما اکنون حدود ۳۰۰ خانوار در این روستا زندگی می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: با اجرای این طرح ماشین آلات کشاورزی به راحتی وارد زمین می‌شوند، آبیاری زمین راحت‌تر شده است و سیستم‌های آبیاری نوین نیز قابل اجرا است.

این کشاورز عنوان می‌کند: از زمان اجرای این طرح روستا سرسبز شده و فروش محصولات ما نیز افزایش یافته است.

کیانی کارشناس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در ۳۰ هزار هکتار از ۶۹ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی آبی و زراعی استان امکان اجرای این طرح وجود دارد.

او افزود: این طرح تاکنون در ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی استان انجام شده است.


بیشتر بخوانید


این طرح پر مزیت چالش‌هایی نیز دارد که روند اجرای آن را کند می‌کند.

کیانی کارشناس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: وجود خرده مالکی در سطح استان و محدودیت اعتبارات از جمله مشکلات پیش روی این طرح است.

کاهش انرژی کشاورزان و عبور و مرور دشوار ماشین‌آلات کشاورزی از بین قطعات کوچک اراضی از جمله آثار زیانبار پراکندگی اراضی کشاورزی محسوب می‌شود که با عملیاتی شدن طرح یکپارچه سازی اراضی این مشکلات از بین می‌رود.

با توجه به اینکه ۹۰ درصد از مصرف آب در ایران مربوط به بخش کشاورزی است یکی از مزیت‌های بسیار بزرگ طرح یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در این شرایط خشکسالی صرفه جویی در مصرف آب است.

با اجرای این طرح در یک سال آبی ۱۶ میلیون مترمکعب آب صرفه جویی می‌شود.

انتهای پیام/ ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.