به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمدرضا پور ابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، در خصوص طرح صیانت که با همت اکثریت اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه شده است گفت: انتظار این بود این طرحی که با کمک بیشتر همکاران کمیسیون فرهنگی مجلس تدوین شده با توجه با تاثیرگذاری و ابعاد مختلف این موضوع بر حوزههای مختلف اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی با سایر نمایندگان مشورت میشد و یک کار جمعی انجام میشد.
او تاکید کرد: به رغم تاثیرات مهم این طرح بر روی فضای کسب و کارهای مجازی در اقتصاد کشور هیچگونه مشورت همفکری و هم نظری با کمیسیون اقتصادی انجام نشده و ما از این طرح اطلاع نداشتیم تا زمانی که اخیرا این موضوع در صحن علنی مطرح شد.
پورابراهیمی اظهار داشت: آنچه برای ما مهم است مدیریت فضای مجازی است که قطعا باید در دستور کار مجلس و دولت آینده قرار بگیرد و بخش رهاشدگی این فضا که امروز در حوزههای امنیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مشکل ایجاد میکند باید برطرف شود اما بسته شدن پیام رسانها مشکلی را حل نمیکند.
او با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمان انتخابات ریاست جمهوری افزود: معظم له اخیرا فرمودند اولویت اصلی کشور موضوعات اقتصادی، معیشتی و اشتغال جوانان است لذا به رغم ساماندهی فضای مجازی که دغدغه تمام دلسوزان نظام میباشد، مطالبه رهبر معظم انقلاب و مردم اولویت کار مجلس حل مشکلات اقتصادی است.
پورابراهیمی با اشاره به مصوبه اخیر مجلس در خصوص اصل ۸۵ طرح صیانت افزود: مفهوم اصل ۸۵ این است که مجلس اجازه داد یک کمیسیون تخصصی تشکیل شود، به جای اینکه مواد و اجزای تبصرههای طرح صیانت در صحن علنی بررسی شود در این کمیسیون بررسی و جمع بندی این کمیسیون به شورای نگهبان ارسال شود.
پورابراهیمی با اشاره به اهمیت و آثار و پیامدهای ناشی از طرح صیانت بر فضای مجازی مرتبط با حوزههای اقتصادی، معیشتی و حوزه کسب و کارها افزود: به دلیل تاثیرات جدی بر معیشت و اقتصاد مردم حتما باید بخشهایی از این طرح تغییر جدی پیدا کند و به صورت جامع بررسی شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هنوز هیچ طرحی به تصویب مجلس نرسیده است ادامه داد:آنچه مصوب شده است روش بررسی طرح میباشد لذا هیچ متن طرحی هنوز در مجلس به تصویب نرسیده است که البته نظر ما این بود که بررسی به صورت عادی انجام شود لذا همزمان با گزارش کمیسیون فرهنگی به صحن علنی کمیسیونهای مهم و مرتبط با طرح همانند کمیسیون اقتصادی به عنوان کمیسیون فرعی گزارش خود را تهیه و به صحن علنی ارائه کنند که البته با این اقدام مجلس این فرصت از کمیسیونهای فرعی در قالب گزارش جامع مجزا به صحن از نمایندگان سلب شود.
پورابراهیمی گفت: معمولا طرحهایی اصل ۸۵ میشوند که در هدفگذاری آنها یک قانون آزمایشی است و یا اینکه زمان رسیدگی به آنها وقت زیادی بگیرد و شرایط خاص داشته باشند که طبیعتا این موضوعات در خصوص طرح مذکوروارد نبود و لذا نظر ما این بود که باید طرح به صورت عادی در دستور کار نمایندگان قرار گرفته و تصویب آن با جزئیات در صحن علنی مجلس نهایی شود لذا ما با اصل موضوع مدیریت فضای مجازی صد در صد موافقیم، اما با روش و نحوه رسیدگی به این محتوای بسیار مهم مخالف هستیم.
پورابراهیمی بیان کرد: اگر چه در صورت تشکیل کمیسیون مشترک این ظرفیت میتواند کمک کند که تبادل نظر برای بخشهایی را که در جامعه نگرانی ایجاد میکند تصحیح کند و بخشهایی را که میتواند اضافه شود و طرح را تقویت کند و موجب شود نقاط ضعف را بر طرف کند که طبیعتا این کار باید انجام شود با این وجود رویکرد بررسی غیر اصل ۸۵ بررسی جامعتر و کامل تری را در پی خواهد داشت.
او ضمن انتقاد از عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم بیان کرد: اگر چه نتیجه عدم ورود دولت در طی سالهای اخیر به ساماندهی فضای مجازی باعث تدوین این طرح گردید، لیکن انتظار از نمایندگان این بود در آستانه تغییرات دولت اجازه بدهند دولت جدید مستقر شود و دولت سیزدهم با ارائه لایحه جامع بتواند این موضوع را با بررسی تمام ابعاد سازماندهی کند.
پورابراهیمی ادامه داد:در حال حاضر سهم پیام رسانهای داخلی به دلیل عملکردضعیف فقط یک درصد میباشد و لذا در شرایط کنونی نباید پیام رسانهایی که اکنون بستر فعالیت و تبادل و کسب و کار هستند بسته شوند لذا حتما باید ساماندهی شوند و رها بودن و بستنشان به صلاح نیست پس مدیریت این فضا مبنا قرار گیرد.
او افزود: پیشنهاد ما این است همزمان با تشکیل دولت و کابینه جدید یکی از الزامات رای به وزرا به ویژه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این باشد که سریعا لایحه دولت در زمینه ساماندهی فضای مجازی ارائه شود ضمن اینکه اگر لایحه از طرف دولت ارائه شود مغایرتهای اصل ۷۵ و سایر موارد دیگری که مورد ایراد شورای محترم نگهبان واقع میشود وجود نخواهد داشت.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بااشاره به اقدام شتابزده مجلس در خصوص تصویب اصل ۸۵ شدن این طرح افزود: اگر این کار انجام نمیشد و اجازه میدادیم چند ماه آینده دولت لایحه ارائه میکرد با یک کار منسجم که محدودیتهای اصل ۷۵ و سایر موارد در آن لحاظ نمیشد میتوانست کار بسیار جامعی شکل بگیرد و ظرفیتی ایجاد میکرد که مجلس نیز در کنار دولت یک کار مشترک انجام دهد.
او گفت: اکنون دولت جدید مواجه میشود با یک طرحی که از قبل نوشته شده و تا حد زیادی دست دولت را برای موضوعاتی که ما انتظار داریم در بحث مدیریت فضای مجازی میبندد و این موضوع نیازمند بازنگری است.
پورابراهیمی افزود: اعتقادمان بر این است بستر فضای مجازی باید قانونمند در اختیار عامه مردم و فضای کسب و کار قرار بگیرد و اساسا با نگاه و رویکرد جدیدی که در تحولات اقتصادی در دنیا مطرح است از اقتصاد دیجیتال گرفته تا موضوعات مختلف باید در این رویکرد دیده شود.
او افزود: یک نگاه سطحی و جزئی به مدیریت فضای مجازی، مشکل این بخش را حل نخواهد کرد.
پورابراهیمی بیان کرد: نگاه ما در پیام رسانهای خارجی مدیریت، ضابطهمند و قانونمند کردن آنها بر اساس منافع ملی است ضمنا در این راستا از دولت سیزدهم میخواهیم در راستای افزایش ظرفیت پیام رسانهای ملی نیز اقدام کند اگر این ظرفیت بتواند پاسخگوی آن چیزی باشد که مورد نیاز جامعه است حتما مردم از این ظرفیت استفاده خواهند کرد.
انتهای پیام/ی