عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بنابر آخرین آمار ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خرید تضمینی و توافقی شده که نسبت به سال قبل ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کاهش داشته است.
او از پرداخت بالای ۹۵ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: وجه گندمهای خریداری شده تا هفته گذشته به طور کامل پرداخت شده است و با توجه به اعتبارات موجود مطالبات چند روز اخیر به حساب گندمکاران واریز خواهد شد.
هاشمی خشکسالی و کاهش برداشت از مزارع را علت اصلی افت میزان خرید نسبت به سال قبل خبر داد و افزود: برآوردها حاکی از آن است که خرید تضمینی گندم به مرز ۵ میلیون تن برسد.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران درباره آخرین وضعیت نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده بیان کرد: در جلسه شورای قیمت گذاری برای سال زراعی جدید قیمت ۷ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای خرید تضمینی هر کیلو گندم به تصویب رسیده و تنها باید از سوی وزیر اعلام شود.
او ادامه داد: قبل از پایان تیرماه در جلسه شورای قیمت گذاری نرخ تمامی محصولات زراعی، دام، طیور، باغی، مرغ، شیر، برنج، چغندر قند و... تعیین تکلیف شد.
هاشمی قیمت ۷ هزار و ۵۰۰ تومانی به ازای خرید تضمینی هر کیلو گندم برای سال زراعی جدید را بر مبنای تورم فعلی و قیمت تمام شده تولید دانست و گفت: تورم ۹ ماه آینده تولید برای نرخ خرید لحاظ نشده است.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم گفت: میزان گندم وارداتی در ۲ بخش ذخایر استراتژیک و کسری نیاز داخل است که برآورد می شود در مجموع ۵ میلیون تن وارد شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه گرانی نهادههای دامی منجر به هدر رفت گندم تولیدی شده است، گفت: با افزایش قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم به مرز ۵ هزار تومان تصور میکردیم که دیگر شاهد هدر رفت گندم تولیدی نباشیم که متاسفانه به خاطر اهمال دولت در واردات نهادههای دامی و افزایش قیمت جو در بازار به ۶ هزار و ۳۰۰ تا ۶ هزار و ۴۰۰ تومان، حداقل ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن گندم به سمت خوراک دام و طیور هدر رفت.
او در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در گندم آرد تولیدی نداریم، تصریح کرد: اهمال در واردات نهادههای دامی و کمبود خوراک دام و طیور از طریق فشار به گندم خوراکی در حال تامین است.
انتهای پیام/