به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، اولادی محقق پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: پژوهشگران مازندرانی از سال ۸۹ با همکاری سازمان انرژی اتمی با کار بر روی ارقام برنج با روش پرتوتاپی گاما به بذر توسعه یافتهای شهریار دست یافتند.
او افزود: برای نخستین بار امسال، ۱۰۰ کشاورز استانهای مازندران و گلستان اقدام به کشت برنج هستهای رقم شهریار کرده اند.
اولادی با بیان اینکه این رقم برنج به پاس تلاشهای شهید شهریاری رقم هستهای شهریار نامیده شده است افزود: میانگین تولید برنج پرمحصول فجر و شیرودی در هرهکتار حدود ۳ تن است که با تلاش این محققان با معرفی رقم هستهای شهریار این میزان به ۱۰ تن در هرهکتار رسیده است.
پژوهشگر دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی ساری گفت: وزن هزار دانه این رقم حدود ۲۷ گرم است و پس از ۹۲ روز به مرحله برداشت میرسد.
اولادی همچنین، نداشتن ریزش دانه و خوابیدگی و نیز مقاوم بودن نسبت به بلاست وکرم ساقه خوار را از دیگر مزایای برنج هستهای شهریار برشمرد.
انتهای پیام / ک
قابل توجه آنهایی که میگویند به انرژی هسته ای نیاز نداریم.