برنج‌هایی که با فن آوری هسته ای، ارقام محلی را با ذائقه ایرانیان سازگارتر کرد برداشت و روانه بازار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  اولادی محقق پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: پژوهشگران مازندرانی از سال ۸۹ با همکاری سازمان انرژی اتمی با کار بر روی ارقام برنج با روش پرتوتاپی گاما به بذر توسعه یافته‌ای شهریار دست یافتند.

او افزود: برای نخستین بار امسال، ۱۰۰ کشاورز استان‌های مازندران و گلستان اقدام به کشت برنج هسته‌ای رقم شهریار کرده اند.

اولادی با بیان اینکه این رقم برنج به پاس تلاش‌های شهید شهریاری رقم هسته‌ای شهریار نامیده شده است افزود: میانگین تولید برنج پرمحصول فجر و شیرودی در هرهکتار حدود ۳ تن است که با تلاش این محققان با معرفی رقم هسته‌ای شهریار این میزان به ۱۰ تن در هرهکتار رسیده است.

پژوهشگر دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی ساری گفت: وزن هزار دانه این رقم حدود ۲۷ گرم است و پس از ۹۲ روز به مرحله برداشت می‌رسد.

اولادی همچنین، نداشتن ریزش دانه و خوابیدگی و نیز مقاوم بودن نسبت به بلاست وکرم ساقه خوار را از دیگر مزایای برنج هسته‌ای شهریار برشمرد.

انتهای پیام / ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۶ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
برنج خوب را به برنج شیمیایی ترجیح می دهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
این نوع مواد غذایی سرطان زا هستند.
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۲:۰۰ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
چند سال که فروختن // اوخت میگن سرطان زاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
این هم یکی از مزایای انرژی هسته ای .
قابل توجه آنهایی که میگویند به انرژی هسته ای نیاز نداریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
برا سلامتی ضرر نداره؟