تفسیر اجمالی آیه ۴۵ سوره حج را در این گزارش بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمت‌هایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم می‌پردازیم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

به نام خداوند رحمتگر مهربان

فَکَأَیِّنْ مِنْ قَرْیَةٍ أَهْلَکْنَاهَا وَهِیَ ظَالِمَةٌ فَهِیَ خَاوِیَةٌ عَلَىٰ عُرُوشِهَا وَبِئْرٍ مُعَطَّلَةٍ وَقَصْرٍ مَشِیدٍ

پس چه بسیار شهر و دیاری که ما اهلش را در آن حال که به ظلم و ستم مشغول بودند به خاک هلاک نشاندیم و اینک آن شهر‌ها از بنیاد ویران است و چه چاه و قنات‌های آب که معطل بماند و چه قصر‌های عالی بی‌صاحب گشت.

فایل صوتی تلاوت آیه ۴۵ سوره حج

تفسیر آیه ۴۵ سوره حج

علیّ‌بن‌ابراهیم در روایتی می‌گوید: آیه «وَ بِئْرٍ مُعَطَّلَةٍ وَ قَصْرٍ مَشِیدٍ»؛ مثالی برای آل‌محمد (ص) است؛ بِئْرٍ مُعَطَّلَةٍ؛ چاهی است که آبی از آن برداشته¬ نمی‌شود و منظور، امامی است که غائب باشد و تا زمانی‌که ظهور کند از دانش او استفاده ¬نمی¬شود؛ و «قصر مشید» همان قصر برافراشته می‌باشد که مثالی است برای امیرالمؤمنین و ائمّه (ع) و فضیلت‌های گسترده آنان در میان جهانیان که بر دنیا برتری یافته است، چنانکه خداوند فرموده: تا آیین حقّ را بر همه آیین‌ها پیروز گرداند. (توبه/۳۳).


بیشتر بخوانید


کلمه «خاوِیَهٌ» از «خواء» به معنای فرو ریختن و سقوط کردن است و کلمه «مَشِیدٍ» هم به معنای کاخ بلند است و هم کاخ گچ کاری شده.

پیام‌های آیه ۴۵ سوره حج

۱- قهر خدا بر ستمگران حادثه نیست، یک جریان است. «فَکَأَیِّنْ»

۲- از تاریخ درس بگیرید. «فَکَأَیِّنْ مِنْ قَرْیَهٍ»

۳- نتیجه ظلم، نابودی است. «وَ هِیَ ظالِمَهٌ - أَهْلَکْناها»

۴- در برابر قهر خدا، نه سقفی می‌ماند و نه ستونی. «خاوِیَهٌ عَلی عُرُوشِها»

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.