حاج احمد چینی روضه خوان و پیرغلام اهل بیت (ع)، در گفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اگر سبکهای روضه خوانی و مداحی طبق موازین اسلامی باشد، نوآوری در آنها اشکال ندارد؛ اما سبکهای مداحی که از غرب نشأت گرفته و مستمع را به حال و هوای آن آهنگهای خاص ببرد، اشکال دارد و جایز نیست.
وی افزود: رهبر انقلاب نیز مکرر فرمودند که از سبک های سنتی استفاده کرده و به جای تقلید از سبک های موسیقی غربی و مشهور، سبک جدید در مداحی و روضه ابداع کنید. طوری که قلب ها به سوی امام حسین و کربلا سوق داده شود.
وی تصریح کرد: من از مداحان جوان درخواست دارم که از سبک های غربی و مشهور در مداحی خود استفاده نکنند. اشعار پرمحتوا با سبک های مناسب را برگزینند و در مراسم عزاداری حسینی بخوانند. متأسفانه با گذشت زمان، به همراه سبکهای نامناسب مداحی اشعار هم بی محتوا شده و جای اشعار غنی صائب تبریزی و فؤاد کرمانی ها را گرفته اند.
هویت یک مداح، در گرو داشتن اساتیدی راه بلد است
حاج احمد چینی تاکید کرد: نباید مداحان ارتباط خود را با اساتیدشان قطع کنند. مداحی صرفاً پیاده کردن یک ترانه و خواندنش نیست. در گذشته مداحان برای خواندن از اساتید خود اجازه می گرفتند و با طی مراحلی مثل حفظ و خواندن شعر نزد استاد و فهمیدن آنچه میخواندند، می توانستند در مجالس عمومی بخوانند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به حقایق جانسوز کربلا برای گریاندن مردم نیازی به خواندن روضه های دروغ نیست. باید خدا را مقلب القلوب دانست. خواندن مقتل و صحیح خواندن و بیان کردن مطالب آن دستور اهل بیت (ع) است؛ لذا دروغ گویی در مجالس روضه و عزای حسینی هیچ توجیهی ندارد.
انتهای پیام/
دین واقعی را برخی با مداحی به ملعبه و ابتذال کشیدید و بجای فلسفه دین و ایمان ، از چشم و ابروی اولیاء غزل و ترانه کوچه بازاری ساختید و به انحراف رفتید.
دراین مجالس باید روایت عاشورا واهداف، آن گونه که هست به مردم وبه خصوص جوانان باادبیات جاذب روایت شود! مقالات وکتب شهید مطهری دراین زمینه کامل وپرمحتواست!