به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از یک سال است که تقریبا تمام مردم جهان ماسک بر چهره دارند تا از ابتلا به ویروس منحوس کرونا در امان باشند. به یقین می توان گفت که نمی توان کسی را سراغ داشت که از زدن ماسک خوشحال باشد و همه آرزومند روزی هستند که این بیماری در جهان ریشه کن شود و همه بتوانند به زندگی عادی خود بازگردند.اما همیشه بشر در طول و عرض زندگی از جهات کمّی و کیفی می تواند با شرایطی مواجه یا مطلع شود که بار سنگین مشکل خود را برایش سبک تر کند. در موردی که در ادامه می خوانیم مطمئنا پس از خواندن متن کامل این گزارش کمی به خودمان می آییم و زدن ماسک سنگینی قبل را بر ما نخواهد داشت.
در نزدیکی شهر توکیو جزیره ای به اسم میاکجیما هست که به یکی از آلوده ترین شهرهای دنیا معروف است. آلودگی این شهر در حدی است که همه کسانی که در آن زندگی می کنند باید ماسک بزنند وگرنه می میرند!
اما شاید باور نکنید که این شهر با وجود آلودگی بسیارش گردشگران زیادی دارد! فکر می کنید چرا گردشگران رفتن به این شهر آلوده را دوست دارند؟ از نظر این گردشگران تماشای اهالی این جزیره کوچک که با زدن ماسک شبیه موجودات عجیب و غریب شده اند جالب و بامزه است.
اگر در شهرهای بزرگ زندگی می کنید حتما شما هم بارها کسانی را دیده اید که در زمستان و در هنگام وارونگی هوا ماسک می زنند البته ماسک هم از نوع معمولی اش، اما شهری را تصور کنید که همه ساکنانش مجبورند که هر روز ماسک بزنند! آن هم نه آن ماسک های معمولی که ما تصور می کنیم بلکه ماسکی کاملا مجهز که نه فقط دهان بلکه کل صورت را می پوشاند. فکر می کنید دلیل آلودگی بیش از حد این شهر چیست؟
حتما می دانید که ژاپن و جزیره هایش به فعالیت های آتشفشانی معروف هستند. در واقع این شهر که در فاصله ۱۶۰ کیلومتری توکیو قرار گرفته آتشفشان معروفی به اسم میاکِجیما دارد که همه آلودگی شهر زیر سر آن است!
از آنجایی که شهر در دامنه های این کوه بنا شده همیشه ابری از دی اکسید گوگرد آن را فراگرفته و این میزان آلودگی حتی هر گونه پرواز به سمت این جزیره را هم غیر ممکن کرده است.
هوای این جزیره سرد و سنگین بوده و شدت آلودگی را بیشتر کرده است. فعالیت های آتشفشانی کوه آنقدر زیاد است که همیشه گاز دی اکسید گوگرد سمی را در هوای شهر منتشر می کند و اهالی مجبورند هر روز درگیر آب و هوای آلوده این شهر باشند.
تمام کسانی که در این شهر زندگی می کنند باید ماسک بزنند اما گاهی که شدت آلودگی خیلی زیاد می شود با دیدن آدم هایی که همه آن ها ماسک های ضد گاز به صورت زده اند یاد موجودات فرازمینی می افتید.
سال ها روی این آتشفشان تحقیق شده و طبق اطلاعات به دست آمده، فواصل فوران این آتشفشان هر ۲۰ سال یک بار است و در شرایطی که فعالیت های آتشفشانی اش به اوج می رسد هر روز حدود ۴۲ هزار تن گاز دی اکسید کربن در هوا منتشر می کند.
گاهی میزان آلودگی هوای این جزیره خیلی زیاد می شود مثلا در سال ۲۰۰۰ اهالی این شهر یکی از بدترین سال ها را گذراندند به طوری که دیگر حتی ماسک های ضد گاز هم جواب نمی داد و همه آن ها مجبور شدند شهر را ترک کنند.
فوران عجیب کوه در این سال منجر به ۱۷ هزار زلزله پی در پی شد و باعث شد که ورود به جزیره به مدت حدود ۵ سال ممنوع شود. اما تعداد زیادی از اهالی تا ۵ سال بعد دوباره برای ادامه زندگی و کسب درآمد به جزیره برگشتند تا حدی که تعداد ساکنان آن به حدود ۲ هزار و ۷۷۵ نفر رسید.
نشت مداوم گازهای سمی مضر از کوه آتشفشانی اویاما در جزیره میاکجیما این جزیره را تقریبا غیر قابل سکونت کرده است اما ژاپنی های سخت کوش نه تنها توانسته اند در جزیره سکنی گزینند بلکه این شرایط سخت را به نفع خود تغییر داده و از آن درآمد کسب می کنند.
با اینکه مطمئنا جایی تا این حد آلوده به درد گردشگری نمی خورد اما در کمال تعجب تعداد گردشگران این جزیره خیلی زیاد هستند. گردشگران به جزیره می آیند تا هم قیافه جالب اهالی جزیره را با ماسک ببینند و هم فعالیت های آتشفشانی این کوه عجیب را. از طرفی این جزیره به خاطر فعالیت های آتشفشانی اش ساختمان های مخروبه و بناهای ذوب شده زیادی دارد که تماشای آن ها برای گردشگران ماجراجو جالب است.
سالانه صدها هزار گردشگر به میاکجیمای ژاپن سفر می کنند و اینچنین است که آلوده ترین شهر جهان سهم عمده ای از صنعت گردشگری ژاپن دارد.
درآمد این جزیره از صنعت توریسم در سال ۲۰۱۸ بالغ بر سه میلیارد دلار بود! رقمی شگفت انگیز برای شهری کوچک و آلوده که ظاهر مردمان ماسک زده اش گردشگران را یاد زمان جنگ جهانی می اندازد.
البته ناگفته نماند که ژاپنی ها با صرف هزینه های هنگفت و ساخت هتل ها و اماکن تفریحی، شرایط را به گونه ای برای گردشگران رقم زده اند که سختی زدن ماسک را با لذت از اماکن تفریحی و کنجکاوی و سیاحت در این جزیره عجیب و غریب، فراموش کنند.
علاوه بر این ها، آژیرهای خطر در جزیره نصب شده تا در صورت افزایش میزان گاز سمی موجود در هوا، مردم را جهت تخلیه خبر کند.
همچنین یک سری کشتی های نجات اضطراری به طور شبانه روزی آماده هستند تا با شنیدن آژیر خطر، اهالی و گردشگران را از جزیره دور کنند.
البته ورود گردشگران به این شهر شرایط خاص خودش را دارد. هر کسی که می خواهد به عنوان گردشگر به این شهر برود باید اول از همه درباره گاز سمی و خطرناک دی اکسید گوگرد مطالعه کنند و اطلاعات خود را درباره این گاز بالا ببرد.
کسب اطلاعات کافی برای این است که اگر کسی درباره عواقب این گاز سمی و خطرناک اطلاعات کافی نداشته باشد این گاز می تواند آسیب های جبران ناپذیری به او وارد کند. از طرفی بهتر است همه گردشگران قبل از آمدن به این شهر پیش دکتر بروند و مطمئن شوند که ریه و دستگاه تنفسی سالمی دارند و همین که پا به این شهر گذاشتند فورا ماسک های خود را به صورت بزنند.
سال ها پیش در قسمت هایی از این جزیره آژیرهای خطر نصب شد تا در صورتی که میزان گاز سمی موجود در هوا به وضعیت خطرناک رسید مردم شهر را خبر کند. از طرفی دولت ژاپن پزشکانی را استخدام کرده تا همیشه اهالی را معاینه کنند و در صورت بروز مشکلی آن ها را درمان کنند.
فعالیت های آتشفشانی کوه این جزیره همیشه با تصاویر ماهواره ای و هلیکوپترها رصد می شود و هر گونه رفتار خطرناکی از طرف این کوه شهر را در وضعیت هشدار قرار می دهد!
منبع:فارس
انتهای پیام/
یهسالی میشه که همه باید از اینا بزنن
اینها اگر فکرشون کار می کرذ اصلا تو این جزیره زندگی نمی کردند!
تصورش هم سخته با اون ماسک ها