امام جمعه مشهد گفت: کفالت انسان در مقابل پدر و مادر باید بدون امر و نهی باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سید احمد علم الهدی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه مشهد در جوار حرم امام رضا (ع)، گفت: این روز‌ها ایام مباهله است که در این ایام آیات مختلفی در شأن ائمه اطهار (ع) نازل شد، نزول آیه تطهیر، ولایت و آیاتی دیگر از سوره‌های قرآن و سوره «هل اتی» در شأن امیرالمومنین، حضرت فاطمه (ع) و حسنین (ع) نشان از عظمت این ایام و شأن این ائمه اطهار دارد.

او با بیان اینکه ۲۵ ذی‌الحجه روز خانواده بود، افزود: مهم این است که در این ایام نورانی که دل‌ها متوجه اهل بیت (ع) بوده، تنفیذ حکم ریاست جمهور توسط مقام معظم رهبری صورت گرفت و امید است برای آن‌ها مبارک باشد؛ مقام معظم رهبری برای این رئیس جمهور دو شاخصه علم و تقوا را عنوان کردند.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط مقام معظم رهبری به رئیس جمهور مشروعیت می‌دهد، ادامه داد: معنای عالم بودن او یعنی درد مردم را می‌داند و معنای تقوا آن است که در عین عالم بودن به درد مردم، به تعهدات خود عمل می‌کند؛ برای آدم با تقوا، اخلاص و دین و نه تمایلات نفسانی مهم است.

علم الهدی با بیان اینکه دو نکته امیدبخش در سخنان رئیس جمهور جدید وجود داشت، بیان کرد: اول اینکه او رسالت محوری اجرایی خود را ایجاد تحول اعلام کرد؛ یعنی تمام عوامل عقب‌ماندگی و مشکلات مردم را از بین می‌برد تا این نابسامانی‌ها در بدنه اجرایی از بین رفته و حرکت مدیریتی قدرتمند در تشکیلات صورت گیرد.

او تصریح کرد: نکته دوم را رئیس جمهور در خصوص شناخت، بررسی و مشورت با نخبگان در خصوص مشکلات عنوان کرد و جملاتی مانند «ما از تبار می‌توانیم هستیم»، «تمام این امور با قدرت و یاری خداوند امکان‌پذیر است»، «شما مردم باید کمک کنید» و «ضعیف‌ترین افراد ملت می‌توانند بیشترین کمک را به کشور انجام دهد» جملات امیدبخشی بود.


بیشتر بخوانید


امام جمعه مشهد تاکید کرد: مسئله  ویروس کرونا که به‌تازگی آمده بسیار جدی است؛ فشار به قدری بالاست که توان و امکانات پزشکی شهر تمام شده است، دو چیز می‌تواند در مقابل این ویروس بایستد، اول اینکه پروتکل‌ها را در مقابل این ویروس رعایت کنید، درست نیست که در حرم ماسک نمی‌زنید، این مسئولیت شرعی دارد.

علم الهدی عامل دوم ایستادگی مقابل این ویروس را واکسیناسیون دانست و اظهار کرد: خیال می‌کنند مقاومت این است که واکسن نزنند، توهمات را کنار بگذارید این از کدام عقل و دین برمی‌آید؟ ائمه (ع) هم از ویروس و بیماری پیشگیری می‌کردند.

کفالت انسان در مقابل پدر و مادر باید بدون امر و نهی باشد

او افزود: کلام ما در خطبه اول در موضوع تقوای عملی در ارتباطات بود و در خصوص ارتباط با والدین در تقوای عملی در هفته‌های گذشته مطالبی را عرض کردیم، قرآن کریم زندگی پدر و مادر را در سه فصل عنوان می‌کند؛ اول فصل توانمندی والدین، فصل دوم سالمندی آن‌هاست که در این فصل دو دستور به انسان داده می‌شود.

امام جمعه مشهد ادامه داد: اول اینکه والدین جزو خانواده فرزند بوده یعنی مانند خانواده انسان کفیل آن‌ها باشد و، اما خفض جناح وظیفه دوم انسان در این فصل است، گرسنگی جوجه و بالا پایین کردن بالش برای غذا گرفتن از مادر به معنی خفذ جناح است؛ احساس نیاز فرزند نسبت به پدر و مادر ناتوان باید این‌گونه باشد.

علم الهدی بیان کرد: کفالت انسان در مقابل پدر و مادر باید بدون امر و نهی باشد، با پدر و مادر باید مشورت کرد و منطق امر و نهی را در قالب مشورت و خواهش عنوان کرد، به گونه‌ای که احساس کنند آن‌ها عنصر اصلی خانواده هستند و این احساس برای پدر و مادر پیر حیات‌بخش است.

او تصریح کرد: شما جوانان که در اوج قدرت هستید توجه داشته باشید، فرزند برای پدر و مادر در هر سنی بچه است و آن‌ها دلواپس او هستند، این حالت را در مقابل والدین حفظ کنید و با پدر و مادر باید حتی در کار‌هایی که به آن‌ها مربوط نیست، مشورت کرد؛ برخورد دید و بازدید هفته‌ای یک بار از پدر و مادر ناشایست است، آن‌ها مگر مرده‌اند! باید با آن‌ها به گونه‌ای برخورد کنید که اهمیت بالایی دارند.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه فصل سومی که قرآن درباره پدر و مادر گفته پس از مرگ است، تاکید کرد: باید برای آن‌ها در این فصل دعا و خیرات کرده و در اعمال صالح بزرگ و کوچک خود سهیمشان کنید، این‌طور نیست که پس از مرگ پدر و مادر، شما دیگر مسؤول آن‌ها نباشید، عمل صالحی که به نیابت پدر و مادر صورت گیرد دعای آن‌ها را برای فرزند به دنبال دارد و هیچ چیز بهتر از دعای پدر و مادر برای فرزندان نیست.

منبع: فارس
انتهای پیام//ص.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.