به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، زعفران یکی از محصولات کشاورزی ارزشمند و صادراتی ایران است که در زمینهای خشک و نیمهخشک جنوبخراسان و برخی نقاط کشور کشت میشود.
اشتغال و درآمدی که از طریق کشت و فروش زعفران به دست میآید، این ادویه را به محصولی ارزشمند و دارای توجیه اقتصادی تبدیل کرده است.
از کاهش تولید زعفران تا تغییر نکردن قیمت پیاز زعفران
مصطفایی کشاورز زعفران کار شهر آبیز گفت: در حال حاضر ۲ هکتار زمین زیر کشت زعفران دارم که مجموعا ۱۱۰ کیلوگرم زعفران از هر هکتار برداشت میشود.
او افزود: در سال زراعی گذشته و به دلیل وجود خشکسالی، این مقدار نصف شده است.
مصطفایی در خصوص قیمت پیاز زعفران بیان کرد: پیاز طلای سرخ تفاوت قیمت چندانی پیدا نکرده است، اما به دلیل اینکه این پیازها با کلنگ در زیر خاک قرار میگیرد، مزد بیشتری برای کارگر دارد که باید کشاورز آن را متقبل شود.
بیشتر بخوانید
کشاورز زعفران کار آبیز شهرستان زیرکوه اظهار کرد: در بسیاری از جاها به دلیل ویروس کرونا با کمبود کارگر برای پاک کردن زعفران مواجه بودیم، اما کارگران برای برداشت و پاکسازی زعفران ما سر کار حاضر شدند.
او ادامه داد: مزد کارگر برای پاک کردن زعفران به ازای هر ساعت کار ۱۰ هزار تومان است که البته بعضی از افراد به جای پول، مقداری زعفران را به کارگر میدهند.
مصطفایی با اشاره به اینکه مقدار بسیار کمی از زعفران پارسال آن هم در حد مصرف خانوار برای او باقی مانده است، تصریح کرد: قیمت سرگل زعفران تنها ۳ هزار تومان نسبت به سالهای قبل افزایش داشته و از مثقالی ۴۲ هزار تومان به ۴۵ هزار تومان رسیده است.
این کشاورز عنوان کرد: این افزایش ناچیز قیمت در کنار تورم و گرانیها نمیتواند به کشاورز سود برساند.
او با اشاره به اینکه مقدار زعفران برداشت شده برای فروش در طرح خرید تضمینی کم است، گفت: خریداران به صورت آزاد و فلهای زعفران را از کشاورز خریداری میکنند و پس از ارسال آن به واحدهای فرآوری و بسته بندی، آن را به صورت خام و فرآوری شده به فروش میرسانند.
۱۶ هزار و ۸۰۷ هکتار از مزارع خراسان جنوبی زیر کشت زعفران است و بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان به شهرستان قاینات با پنج هزار و ۷۹ هکتار اختصاص دارد.
انتهای پیام/ ر