به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، رضا خواجه نائینی سرپرست شهرداری مشهد در نشست مشترک با اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد که با حضور شهرداران مناطق و مدیران حوزه درآمدی برگزار شد، گفت: شهرداری مشهد همیشه در همه حوزهها مطرح بوده است و امیدواریم این روند در این دوره نیز مانند گذشته با تکیه بر توان و تجربه کارشناسی که در بدنه وجود دارد و حمایتی که شورای شهر میکند، ادامه یابد.
او افزود: در دوران گذار، چه در دولت و چه در مدیریت شهری، برخی برنامهها کمی کند میشوند، زیرا سرمایه گذاران کمتر احساس اطمینان میکنند و این سبب میشود یکی دو ماه قبل از تغییر دولتها شاهد بی ثباتی یا کاهش درآمدها باشیم که این موضوع در شهرداریها نیز اتفاق میافتد.
سرپرست شهرداری مشهد ادامه داد: در بحث تأمین مالی بر ۳ حوزه میتوان تمرکز کرد تا شاهد افزایش منابع مالی و درآمدها باشیم؛ حوزه اصلی که پرچم دار آن شهرداران مناطق هستند، منابع درآمدهای نقد است و بخش دوم درآمدهای غیرنقد شامل املاک است که در توافق با مردم یا نهادهای دولتی و غیردولتی به دست شهرداری میرسد.
خواجه نائینی بیان کرد: بخشی دیگر از درآمدها نیز از طریق انتشار اوراق مشارکت تحقق مییابد که صرف نوسازی بافتهای فرسوده، نوسازی حمل ونقل عمومی و ساخت خطوط قطار شهری میشود؛ از ابتدا تاکنون ۶هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت از سوی شهرداری مشهد منتشر شده است.
او تصریح کرد: بخش سوم تأمین منابع درآمدی نیز با اخذ وام و اعتبارات بانکی است که این اقدام از طریق حوزه اقتصادی شهرداری انجام میشود.
بیشتر بخوانید
سرپرست شهرداری مشهد تاکید کرد: باتوجه به اینکه شورای ششم نگاه بلندمدتی دارد، روز اول کار را به صورت جدی آغاز کرده اند و جلساتی نیز در چند روز گذشته داشته ایم تا تحرکی در بحث تأمین مالی در ۲ ماه آینده اتفاق بیفتد که این اقدام ارزشمند است.
سرپرست شهرداری مشهد اختیارات تام و حمایت کامل را دارد
همچنین حسین حسامی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد در این نشست گفت: شورای شهر اختیارات تام به آقای خواجه نائینی، سرپرست شهرداری مشهد داده است تا در راستای تحقق اهداف عالی مدیریت شهری با قدرت و قوت تلاش کند.
او با اشاره به اینکه درآمدهای شهرداری مشهد محلی، اما هزینههای آن ملی است، افزود: ما از مجاوران هزینه دریافت و برای زائران هزینه میکنیم؛ باتوجه به این موضوع اختصاص ردیف بودجه ملی، ویژه و مستقیم برای مشهد را پیگیری میکنیم.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اهمیت موضوع تأمین منابع درآمدی و نقدینگی برای شهرداری مشهد ادامه داد: شهرداران باید استفاده حداکثری از شیوه نامه شهرسازی را به عنوان ابزاری مناسب برای ایجاد درآمد مدنظر قرار دهند و از اجرای پروژههای غیرضروری دست کم در چند ماه آینده خودداری کنند.
حسامی با اشاره به اینکه در کنار این موضوع صرفه جویی در هزینههای غیرضروری و تسهیل آرای قلع به جریمه که مصوبه شوراست نیز باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: همچنین به وحدت رویه در یکسان سازی برخی پاسخگوییها به موضوعات مرتبط با پارکینگ و هیئتهای فنی که در چند ماه گذشته اعتراضاتی درباره ضدونقیض بودن پاسخگوییها را داشته اند نیز باید توجه شود.
او تصریح کرد: تسریع و تسهیل در روند صدور پروانه به ویژه پروانه پروژههای بزرگ مقیاس، تسهیل در روند صلح نامهها و کوتاه کردن روند اداری مرتبط با آن ها، پیگیری مطالبات و بدهی سنواتی برخی ساختمانها در مناطق که رسوب کرده است، به صورت ویژه نیز از دیگر موضوعاتی است که شهرداران باید به آن توجه کنند.
این عضو شورای اسلامی شهر مشهد تاکید کرد: انتظار داریم شهرداری ارائه لایحه واقعی سازی پروانهها منطبق با وضعیت ساخت وسازها را به شورای شهر در دستورکار قرار دهد که میتواند کمک خوبی به شهرداران مناطق برای وصول مطالبات باشد.
حسامی با اشاره به اهمیت طرحهای تفصیلی اظهار کرد: متأسفانه تراز بیشتر طرحهای تفصیلی منفی است و اکنون نمیتوانیم موضوعی را براساس طرحهای تفصیلی رد یا تأیید کنیم؛ بنابراین باید نگاه میانهای داشته باشیم تا پیگیریها برای رفع این مشکلات انجام شود.
او افزود: باتوجه به ارتباط خوبی که شورای ششم با دولت و مجلس دارد، پیگیریم که مانند شهرداری تهران دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ به شهرداری مشهد واگذار شود که با تحقق آن ظرفیت بسیار خوبی در اختیار شهرداری مشهد قرار خواهد گرفت.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه شورای ششم تسریع تصویب طرح بلندمرتبه سازی و مهندسی ارزش و بودجه ریزی قیمت تمام شده را در دستورکار قرار میدهد، ادامه داد: بحث تأمین منابع برای خدمت رسانی هرچه بیشتر به مجاوران و زائران از اهمیت بسیار زیادی برای شورای ششم برخوردار است و ما از همکارانی که در این حوزه تلاش میکنند، حمایت میکنیم.
انتهای پیام//ف.ب