علیرضا استقامتی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس بخش غدد و متابولیسم دانشگاه امام خمینی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: علائم کرونا در افراد مبتلا به دیابت بسیار شدید و با عوارض بیشتری همراه خواهد بود بنابراین این افراد باید مراقبهای بیشتری را در زمینه پیشگیری و عدم ابتلا به ویروس کرونا داشته باشند و همچنین قند خونشان را کنترل شده نگه دارند.
او افزود: افراد دیابتی مبتلا به کرونا باید دوره درمانشان را به خوبی پیگیری کنند و در طول درمان به هیچ عنوان مصرف داروهای دیابت شان را قطع نکنند، زیرا برخی براین باورند که مصرف داروهای دیابت با داروهای درمانی کرونا در تداخل است درحالی به هیچ عنوان این گونه نیست.
استقامتی بیان کرد: این افراد باید توجه کنند اگر به هر دلیلی میزان قندشان در طول بیماری افزایش یافت میتوانند دوز انسولین مصرفی شان را افزایش دهند.
این متخصص غدد و متابولیسم گفت: طبق بررسیهای انجام شده یکی از عوارض ابتلا به کرونا، دیابت است. در موارد شدیدترابتلا به کرونا، یکی از داروهای مصرفی برای درمان، کورتون است که مصرف این داروها سبب افزایش شدید قند خون میشود که درموارد شدید افراد برای کنترل قندخونشان نیاز به تزریق انسولین پیدا میکنند.
علت اصلی ابتلا به دیابت بیماران کرونا، تخریب و آسیب لوزالمعده است. بر اساس تحقیقات علمی که تا به امروز انجام شده است ویروس کرونا تخریب این عضو از بدن سبب ایجاد دیابت در فرد بیمار خواهد شد، اما نکته حائز اهمیت این است که برخی از افراد دیابتشون به تدریج از بین میرود و در نهایت میتوان با قرص خوراکی آن را کنترل کنند.
او افزود: افرادی که در خانه قرنطینه میشوند و دیابت دارند و یا مبتلا به دیابت ناشی از کرونا میشوند اعضای خانواده آنها باید چگونگی استفاده از انسولین را به فرد آموزش دهند تا از این طریق قند خون فرد کنترل شود.
برخی از افراد به علت استرس ناشی از بیماری زمانی که بستری میشوند قند خونشان افزایش پیدا میکند بنابراین ابتلا به دیابت در افراد کرونایی میتواند بر به دو دلیل از عوارض خود بیماری و مصرف برخی از داروها ازجمله کورتون باشد.
او در نهایت گفت: باید تلاش کنیم احتمال ابتلا را به کرونا حداقل برسانیم و با رعایت نکات بهداشتی آمار ابتلا به کرونا را کاهش دهیم.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/