جلیلی فر گفت: شرایط جهان و تغییر در نوع بکارگیری افراد موجب شده است بسیاری از جوانان به جای دانشگاه به دنبال مهارت آموزی باشند تا زودتر جذب بازار شوند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، علیرضا جلیلی‌فر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: رشته‌هایی بدون آزمون در نظر گرفته می‌شوند که معمولا طالبی ندارند و دلیل آن شاید به خاطر کمرنگ بودن بازار کار آن رشته‌ها است.

او افزود: رشته‌های بدون آزمون به این دلیل ارائه می‌شوند تا افرادی که فرصت قبولی در دانشگاه را نداشته‌اند از روی ناچاری وارد این رشته‌ها شوند که قطعا نتیجه خوبی نه برای دانشگاه و نه برای فرد دارد، در واقع با این شیوه در جهتی حرکت می‌کنیم که افراد با مدرک، اما بیکار افزایش می‌یابند که نظر من نسبت به پذیرش به این شیوه منفی است.

جلیلی فر با اشاره به تدوین برنامه ۵ ساله دوم دانشگاه و بررسی مسائل پذیرش دانشجو در برخی رشته‌ها، بیان کرد: ما در برنامه ۵ ساله دوم دانشگاه در حال بررسی ترکیب جمعیتی هستیم و بی‌شک در همه دانشگاه‌ها با ریزش دانشجو مواجه خواهیم شد، اگرچه در بسیاری از رشته‌ها این مساله اتفاق افتاده و البته طبیعی است، زیرا وضعیت جهان و نوع به کارگیری افراد نیز عوض شده است؛ بسیاری از جوانان دیگر به فکر دانشگاه رفتن نیستند و دنبال دوره‌های مهارتی هستند که سریع‌تر آن‌ها را به اشتغال برساند.

جلیلی‌فر تاکید کرد: پس اگر به این سمت پیش می‌رویم چه دلیلی دارد که همه تبدیل به مهندس شوند؟ ۱۵ سال پیش درمورد رشته‌ای مانند شیمی این اتفاق افتاد و با ریزش دانشجو مواجه شدیم. چه بخواهیم چه نه، جهان در حال حرکت به سمتی است که افراد به دنبال کار‌های پر بازده هستند تا اینکه ۶ سال درس بخوانند و در پایان نیز کاری پیدا نکنند.

او در پایان گفت: ما نیز در حال بررسی این مساله در شورای راهبردی دانشگاه هستیم تا تصمیماتی در این خصوص بگیریم که البته در راس آن وزارت علوم است؛ البته باید دید که رویکرد دولت جدید چیست.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.