به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی گفت: در استان خراسانجنوبی نسبت به گذشته دور در زمینه تعداد حیات وحش وضعیت خوبی نداریم.
وی با بیان اینکه آسیب به حیات وحش خراسانجنوبی از دهه ۴۰ تاکنون به صورت تدریجی صورت گرفته است، افزود: متأسفانه برخی از گونهها، چون گورخر را در خراسانجنوبی از دست دادهایم.
اکبری با اشاره به اینکه برخی از گونهها، چون پلنگ و یوزپلنگ نیز به شدت کاهش پیدا کرده است، بیانکرد: آمار این گونهها آنقدر کاهش یافته که امید به ازدیاد آنان نداریم و به عنوان مثال در دو- سه سال گذشته فقط سه قلاده یوز نر را در استان ثبت کردهایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی با بیان اینکه تنوع زیستی در سه سطح تنوع گونهای، ژنی و اکوسیستمی داریم، ادامهداد: برخی گونهها، چون آهو در دهه ۴۰- ۵۰ و ۶۰ به واسطه شکار آسیب دید، اما بعد از آن به واسطه تخریب زیستگاهها نتوانستند احیاء شوند.
وی ادامه داد: بعد از ایجاد مناطق حفاظت شده از دهه ۸۰ به بعد وضعیت حفظ حیات وحش اندکی بهتر شد و باید مراقب باشیم گونههای ارزشمندی که داریم بیش از این آسیب نبیند.
اکبری با بیان اینکه به اعتقاد من پرونده هوبره بیشترین زیستگاه و جمعیت را در خراسانجنوبی دارد، اظهار کرد: متأسفانه بیشترین نرخ قاچاق این پرنده نیز در خراسانجنوبی انجام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی درباره تلفات ۱۰۰ رأس کل بز در خراسانجنوبی بیانکرد: خوشبختانه بر پایه آزمایشات انجام شده علت این تلفات طاعون نشخوارکنندگان کوچک نبوده، اما آزمایشات دیگری از چشمههایی که آنان استفاده کردهاند نیز انجام خواهد شد و از یک هفته پیش نیز تلفاتی نداشتهایم.
وی با بیان اینکه مسمومیت، استرس ناشی از خشکسالی نیز میتواند علت این تلفات باشد، اظهار کرد: تلفات موردی در سالهای خشکسالی تاحدی عادی است، ولی این میزان قابل بررسی است.
اکبری در مورد آتشسوزی جنگلها و مراتع خراسانجنوبی نیز تصریح کرد: ما جنگلهای بسیار ارزشمندی، چون جنگل سنو و بادامشک داریم که باید مراقب آن باشیم هر چند بیشتر علت آتش سوزی عامل انسانی، چون توجهی گردشگران است.
انتهای پیام / ط ا