علیرضا اکبرشاهی مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تب کریمه کنگو اظهار کرد: بنابر آخرین آمار وزارت بهداشت ۹ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو شدند که متاسفانه یک نفر جان خود را از دست داده است.
او نسبت به شیوع تب کریمه کنگو در ایام محرم هشدار داد و گفت: اگر مردم در ایام تاسوعا و عاشورا همچون عید قربان مسائل بهداشتی را رعایت کنند و همواره دام خود را برای ذبح به کشتارگاه بفرستند، نگرانیها در خصوص شیوع تب کریمه کنگو و افزایش تعداد مبتلایان به حداقل میرسد.
اکبرشاهی ادامه داد: با توجه به آنکه رها شدن خون دام بیمار در معابر و خیابانها، ممکن است تعداد زیادی از افراد را گرفتار بیماری تب کریمه کنگو کند، توصیه میشود که مردم توصیههای دامپزشکی را جدی بگیرند و همواره نذورات خود را به کشتارگاه منتقل کنند یا در صورت امکان به طور مستقیم گوشت از مغازهها خریداری کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو در دام علایمی ندارد، بیان کرد: با کشتار دام در کشتارگاه و نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه و در صورت از بین رفتن ویروس احتمالی جای هیچگونه نگرانی نیست.
اکبرشاهی با اشاره به اینکه اکیپهای ثابت و سیار دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورا حضور دارند، گفت: اگر افراد اصرار دارند که کشتار را جلوی دسته و هیئتهای مذهبی انجام دهند، با دامپزشکی تماس بگیرند تا قبل و بعد کشتار، دام را به لحاظ بیماریهای انگلی و سایر بیماریها بررسی کنند و همواره نظارتهای بهداشتی را انجام دهند.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه مردم نگران خرید و مصرف گوشت نباشند، بیان کرد: افراد با خرید گوشت از مراکز مجاز و نگه داری ۲۴ ساعته آن در یخچال نگرانی راجع به مصرف نداشته باشند.
او در توصیهای به دامداران گفت: دامداران تا پایان فصل گرما نسبت به سمپاشی اسطبلها برای مبارزه با کنه اقدام کنند، همچنین مردم از کشتار غیر مجاز اجتناب کنند تا با گذراندن فصل گرما، خطر شیوع ویروس کاهش یابد.
اکبرشاهی در پایان با تاکید بر اجتناب از مصرف خام جگر تصریح کرد: با توجه به تعدد بیماریهای مختلف انگلی به افراد توصیه میشود که پس از نگهداری ۲۴ ساعته جگر، دل و قلوه در یخچال نسبت به مصرف اقدام کنند.
انتهای پیام/