به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، ویسی معاون صنایع دستی استان کرمانشاه با بیان اینکه برخی تولیدات صنایع دستی نیاز به بروز رسانی دارد و باید با نیازهای جامعه منطبق باشد، گفت : رشتههای موج بافی، مرس بافی، ارغوان بافی، شال بافی و نمد مالی رشتههایی هستند که در کرمانشاه در حال منسوخ شدن هستند و اگر در این زمینه آموزش نداشته باشیم تنها نام آنها در استان باقی خواهد ماند.
او گفت : در این زمینه ۳۱ نفر را برای آموزش این رشتهها در نظر گرفته ایم تا زمینه استمرار این رشتهها فراهم شود و به دست فراموشی سپرده نشوند.
معاون صنایع دستی استان افزود: در حال حاضر در زمینه موج بافی تنها دو نفر در استان یکی در اورامانات و یکی در اسلام آبادغرب فعالیت میکند، در رشته مرس بافی یک نفر در اورامانات فعالیت دارد، ارغوان بافی هم از رشتههای در خطر انقراض است که تنها دو نفر یکی در کرمانشاه و دیگری در اورامانات در این زمینه فعالیت دارند، در رشته نمد مالی هم ۳ نفر در دالاهو، کرمانشاه و اسلام آبادغرب فعالیت میکنند.
ویسی با بیان اینکه امسال ۱۱۶۲ هم استانی در زمینه صنایع دستی از آموزش بهره مند میشوند، افزود: برای آموزش این افراد ۱۴ میلیارد ریال اعتبار لازم است.
او ادامه داد: آموزش تنها ابتدای مسیر است و باید از این هنرمندان حمایت شود چرا که با آموزش تنها نمیتوان اشتغال ایجاد کرد، بلکه ایجاد بازارهای فروش هم اهمیت فراوانی دارد.
معاون صنایع دستی استان گفت: افرادی که آموزشها را فرا گرفتند و در آزمونها نمره قبولی کسب کردند، میتوانند از وامهای اشتغال با سودهای کم بهره استفاده کنند.
ویسی افزود: امسال برنامه ریزی کرده ایم که با اجرای طرحهای پشتیبان علاوه بر تولیدات در تامین مواد اولیه و فروش از کارگاهها حمایت شود.
او به فعالیت ۲۸۸ کارگاه صنایع دستی در استان اشاره کرد و گفت: بیش از یازده هزار نفر در این کارگاهها مشغول فعالیت هستند .
انتهای پیام/د