به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد میری مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سالانه بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن قارچ در استان تولید میشود که بیش از ۹۸ درصد این میزان قارچ دکمهای، به عنوان دارنده بیشترین اقبال از سوی مصرف کنندگان است.
او با بیان اینکه یک تا ۲ درصد تولید استان به تولید انواع دیگر قارچها مانند شاه صدف، شیتاکه و گانودرما اختصاص دارد، افزود: به منظور افزایش سرانه مصرف قارچ خوراکی خانوارها در خراسان رضوی، برنامهریزیهایی انجام شده است تا ظرفیت تولید قارچ خوراکی تا ۱۸ هزار تن در سال افزایش یافته و واحدهای تولیدی قارچ خوراکی توسعه پیدا کنند.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص توسعه صنعت قارچ خوراکی خراسان رضوی ادامه داد: ۲۵۷ واحد تولید کننده قارچ خوراکی در سطح استان با ظرفیت اسمی سالانه ۱۵ هزار و ۸۳۶ تن و ظرفیت حقیقی ۱۲ هزار و ۵۱۸ تن با سطح زیر کشتی معادل ۷۸ هکتار فعالیت دارند.
میری بیان کرد: تولید قارچ در خراسان رضوی به صورت مستقیم برای هزار و ۵۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم برای حدود ۲ تا ۲ هزار و ۵۰۰ نفر، بسته به فصل تولید، اشتغال ایجاد کرده است.
او تصریح کرد: از ۲۵۷ واحد تولیدکننده قارچ خوراکی در خراسان رضوی، ۷۲ واحد صنعتی با ظرفیت تولیدی افزون بر ۵۰ تن در سطح استان فعالیت میکنند که تولید این ۷۲ واحد صنعتی برابر ۱۰ تن در سال است و به طور کلی ۲۸ درصد واحدهای تولید کننده قارچ خوراکی در استان، ۸۰ درصد تولید این محصول را دارند.
انتهای پیام//ا.د