به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، مصطفی رضایی معاون مسکن وبازآفرینی شهری اداره کل راه وشهرسازی کردستان به تشریح آخرین وضعیت بافتهای ناکارآمد استان پرداخت و اظهار داشت:بر اساس مطالعات مصوب در هفت شهر با جمعیت بالاتر از ۵۰ هزار نفر استان قریب به چهارهزار و ۷۲۷ هکتار بافت ناکارآمد وجود دارد.
رضایی افزود:این مقدار بافت ناکارآمد تقریبا ۳۶ درصد مساحت مصوب طرح تفصیلی شهرها را شامل میشود، ضمن اینکه ۵۱ درصد از جمعیت استان در سطح بافتهای ناکارآمد زندگی میکنند که این میزان اسکان جمعیت در سطح کمتری از شهر نشان دهنده نابرابری در توزیع خدمات درسطح شهرها است.
او به وضعیت مرکز استان در زمینه بافتهای ناکارآمد اشاره کرد و گفت: در مجموع در سنندج یک هزار و ۶۹۷ هکتار بافت ناکارآمد وجود دارد که ۳۵ درصد مساحت شهر را شامل میشود و جمعیت حدود ۲۰۶ هزار نفر را در دل خود جای داده است.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان به اقدامات انجام شده و طرحهای در دست اقدام در این زمینه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در چهار شهر استان شامل سقز، مریوان، قروه و بیجار مطالعات مربوط به شناسایی و پهنه بندی بافتهای ناکارآمد به اتمام رسیده و در حال ملاک عمل است و در سایر شهرهای استان نیز به تناسب مطالعات در پهنههایی که عملیات اجرایی طرحها در آن محلات در دست احداث وجود دارد به انجام رسیده که میتوان به مطالعات محله نایسر در شهر سنندج به عنوان بزرگترین سکونتگاه غیررسمی استان و یا بافت تاریخی محلات آغه زمان و سر تپوله اشاره کرد.
رضایی با اشاره به طرحهای تدوین شده در این زمینه اظهار داشت: مطالعات انجام شده اخیر کاملا متناسب با آخرین وضعیت شهرها و بر اساس سرانههای کالبدی و غیر کالبدی تهیه شده است و در این مطالعات سعی شده ویژگیهای محلات بر اساس میزان خدمات روبنایی، زیربنایی و همچنین مسائل فرهنگی اجتماعی و اقتصادی تعیین شود.
او یادآور شد: این شیوه از تعیین محدودهها و محلات هدف، سبب احصاء کلیه مشکلات در محلات هدف شده و برنامه ریزان و مدیران را در حل مشکلات ساکنان هدایت میکند.
رضایی با اشاره به پروژه بزرگ بازآفرینی شهری هفت باغ که در حدود ۳۰هکتار طراحی شده است گفت: این پروژه بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری کشور است که با اجرای آن میتوان بخش زیادی از نیازهای محله شهری در شمال شهر سنندج را پوشش داد که مطالعات فاز یک آن به اتمام رسیده و مهمترین مسئله آن اجرای پروژه تملک اراضی سایر دستکاهها است.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان اضافه کرد: در فاز یک مقرر شده که پروژه باغ کتاب در این محله اجرایی شود، اما عدم واگذاری اراضی شرکت مادر تخصصی بازرگانی تا این تاریخ اجرای پروژه را به تاخیر انداخته است.
رضایی یادآور شد: سطح اراضی در اختیار شرکت بازآفرینی شهری ایران در سطح استان بسیار ناچیز است بنابراین با روش فروش اراضی نمیتوان امید چندانی به حل مشکلات داشت ضمن اینکه در چند سال اخیر بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ رشد مهاجرت روستایی به شهری در استان شدت گرفته که میتواند زنگ خطری جدید باشد بنابراین لازم است حمایتهای مالی از طریق ستاد ملی بازآفرینی شهر پایدار از روند نوسازی بافت در استان شکل گیرد.
او به تسهیلات نوسازی بافت فرسوده در استان اشاره کرد و گفت: تولید و عرضه مسکن در بافت فرسوده و ناکارآمدشهری اهمیت ویژهای دارد و وجود خدمات روبنایی و زیربنایی در این محلات دسترسی به هسته مرکزی شهر سبب ایجاد جذابیت خواهد شد، با این حال لازم است با حمایتهای دولت و شهرداری و تشکیل دفاتر تسهیل گری در راستای آموزش ساکنان و تجمیع پلاکهای ریز دانه، روند نوسازی را تسریع کرد.
معاون مسکن وبازآفرینی شهری اداره کل راه وشهرسازی کردستان اظهار داشت: در استان کردستان نیز در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ در مجموع ۷۳۰ فقره تسهیلات نوسازی بافت به مالکین، سرمایه گذاران و متقاضیان پرداخت شده است.
انتهای پیام/م