مخبر گفت: ‌نمی‌توانیم برای حل مشکلات کشور به خارج امید داشته باشیم، نمی‌توان برنامه ریزی خود را برای اداره کشور متکی به رفع تحریم‌ها کرد.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به برخی مشکلات پیش روی کشور نظیر تحریم‌های ظالمانه دشمنان و شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: راه میانبر رسیدن به قرب الهی توسل به امام حسین (ع) است و در طول تاریخ علمای زیادی را سراغ داریم که با سوابق و وضعیت‌های مختلف توانستند راه صد ساله را در لحظه‌ای با توسل به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) طی کنند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ماه محرم و ماه صفر فرصت‌های گرانبهایی هستند که بتوانیم از پیچ و خم‌هایی که در زندگی دچار آن هستیم به خوبی عبور کنیم.

وی در ادامه با قدردانی از تلاش‌های رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: آقای نوبخت دوره سختی را پشت سر گذاشتند چرا که نظام سلطه هر چه در توان دارد برای فشار بر اقتصاد کشور بکار می‌گیرد و در هشت سال گذشته نیز اگرچه گاهی این فشار‌ها شدت و ضعف داشت، اما تلاش نظام سلطه ایجاد محدودیت و فشار بر اقتصاد کشور بود.

وی تصریح کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، کاملاً به آینده کشور خوشبین هستیم و امیدواریم بتوانیم با تلاش و همت مضاعف از این شرایط با سرافرازی عبور کنیم.

مخبر افزود: برخلاف تصور برخی افراد، خصومت اصلی نظام سلطه با دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه با مردم ایران است چرا که آن‌ها از مردم ضربه خوردند و شاه را که نماد نظام سلطه بود مردم از کشور بیرون کردند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: برنامه ریزی و تلاش نظام سلطه انتقام از مردم ایران است و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کنند و حتی موضوع سلامت مردم را در این مسیر مورد معامله قرار می‌دهند به گونه‌ای که در ایام کرونا شاهد بودیم که پس از انجام اقدامات لازم برای واردات واکسن، در آخرین لحظه از واردات این کالای ضروری به کشورمان جلوگیری کردند.

وی با یادآوری اینکه در زمان آغاز شیوع کرونا اکثر کشور‌ها با کمبود ماسک مواجه شدند، خاطر نشان کرد: برای تامین ماسک مورد نیاز کشور از کشور‌های دیگر خرید کردیم و بسته بندی و تدارکات لازم انجام شد، اما پیش از ارسال به ایران و در فرودگاه کشور مبدا از آن جلوگیری کردند و این نشان می‌دهد که نظام سلطه به هیچ اصول انسانی پایبندی ندارد.

مخبر اضافه کرد: با وجود آنکه نظام سلطه ادعا می‌کند که دسترسی به دارو برای همه مردم آزاد است و هیچ محدودیتی برای هیچ کشوری وجود ندارد، اما وقتی می‌خواهیم داروی مورد نیاز را خریداری کنیم، اجازه جابه جایی پول را نمی‌دهند و عملا مانع از واردات دارو می‌شوند.

معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: سازمان برنامه و بودجه طی سال‌های اخیر با این مشکلات روبرو بود، اما آقای نوبخت و همکاران ایشان هر چه در توان داشتند پای کار آوردند و یکی از خصوصیات برجسته آقای نوبخت حسن خلق ایشان است که بسیار ویژگی ارزشمندی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به سوابق دکتر مسعود میرکاظمی رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه اشاره و تصریح کرد: ایشان سوابق و تجارب فوق العاده‌ای در زمینه‌های مختلف دارد و حضور ایشان در مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های اجرایی نظیر وزارت بازرگانی و وزارت نفت تجربه‌ای موثر و موفق بوده است و حالا قرار است که با کوله باری از تجربه در یکی از مهمترین سازمان‌های مدیریتی کشور فعالیت داشته باشند.

مخبر با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه از مهمترین سازمان‌های کشور برای توسعه و پیشرفت، رسیدگی به مسائل معیشتی مردم و الگو سازی برای اداره کشور است، گفت: اگر این سازمان به خوبی و به نحو مطلوب اداره شود بخش زیادی از مشکلات و مسائل کشور حل و فصل خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نمی‌توانیم برای حل مشکلات کشور به خارج امید داشته باشیم، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور تاکیدات فراوانی بر رفع تحریم‌ها دارند، اما بعید است که بتوانیم با نظام سلطه به جایی برسیم و نمی‌توان برنامه ریزی خود را برای اداره کشور متکی به رفع تحریم‌ها کرد و باید به نحوی برنامه ریزی کنیم که فرض بر این باشد که نظام سلطه تحریم‌ها را لغو نخواهد کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کشور در بخش‌های مختلف خاطر نشان کرد: ایران ۲۷۰۰ کیلومتر سواحل دریا دارد و از منابع طبیعی متعدد نیز برخوردار است که اگر بتوانیم به خوبی از ظرفیت‌های مختلف کشور بهره برداری کنیم هر کدام از این ظرفیت‌ها می‌تواند کشور را به تحولات خوبی برساند.

مخبر با اشاره به پرآب بودن استان‌های شمالی کشور و ضرورت استفاده بهینه از این ظرفیت ارزشمند تصریح کرد: سه استان شمالی کشور از نظر وسعت به اندازه کشور هلند هستند و میانگین بارندگی این سه استان از هلند هم بیشتر است. با این وجود کشور هلند از بخش کشاورزی ۹۵ میلیارد دلار صادرات دارد، اما صادرات ما از بخش کشاورزی ۲۰۰ میلیون دلار است. این نشان می‌دهد که باید استاندارانی توانمند در هر یک از این سه استان حضور داشته باشند به گونه‌ای که هر کدام از آن‌ها مانند یک وزیر کشاورزی بتواند از ظرفیت‌های بخش کشاورزی بهره برداری کند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کشور در بخش معدن و نیز پتانسیلی که در بخش دریا وجود دارد، گفت: برخی کشور‌ها در تلاش هستند ۳۰ درصد از جی دی پی خود را در اقتصادشان از طریق اقتصاد دریا محور تامین کنند، اما ما تاکنون استفاده مطلوبی از دریا نداشتیم که امیدوارم در دوره پیش رو، سازمان برنامه و بودجه برنامه ریزی‌های خود را با توجه به ظرفیت‌های کشور انجام دهد.

وی در ادامه با یادآوری شعار‌ها و وعده‌های رئیس جمهور در دوره انتخابات، گفت: رئیس جمهور به اجرای این شعار‌ها مقید است و دولت مصمم است در راستای اجرای وعده‌های رئیس جمهور مبنی بر کاهش بیکاری، ایجاد یک میلیون واحد مسکونی در سال، مبارزه با فساد و رانت و توسعه دولت الکترونیک اقدام کند.

مخبر با تاکید بر اینکه شفافیت و مقابله با رانت و فساد جز از طریق استقرار کامل دولت الکترونیک میسر نیست از دکتر میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه خواست این موضوع را که از مطالبات جدی مردم نیز می‌باشد با جدیت در دستور کار قرار دهد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به کسری بودجه کشور، آن را سیلی بنیان کن توصیف کرد که می‌تواند هر بخش از اقتصاد کشور را متلاطم کند و افزود: کسری بودجه می‌تواند موجب تورم شده و به پایه پولی کشور آسیب وارد کند. یکی از دغدغه‌های جدی مردم کاهش ارزش پول ملی است و در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست که پول ملی چنین وضعیتی داشته باشد.

وی افزود: باید با استفاده از توانمندی و تجربه نخبگان و اندیشمندان وضعیت کسری بودجه و مسائل دیگری نظیر فرار مالیاتی را ساماندهی کنیم.

دکتر مخبر به موضوع کرونا نیز اشاره کرد و گفت: کرونا به بسیاری از مشاغل و کسب و کار‌ها آسیب زده ضمن آنکه کمبود دارو و مسائل مرتبط با درمان نیز بار سنگینی را بر بودجه کشور وارد کرده که لازم است با جدیت برای رفع مشکلات مشاغل و کسب و کار‌های آسیب دیده از کرونا برنامه ریزی و تلاش کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به میزان بالای بیکاری ناشی از کرونا خاطر نشان کرد: مردم در ایام شیوع کرونا بسیار گرفتار شده اند که ضروری است مشکلات آن‌ها را مرتفع کنیم و لازم است این موضوع در بودجه سالانه بیش از پیش دیده شود.

وی با اشاره به زمان بندی آغاز و اجرای برنامه‌های توسعه کشور گفت: بهتر است زمان بندی برنامه‌های توسعه کشور به نحوی تنظیم شود که هم زمان با آغاز کار دولت‌ها در اختیار آنان قرار گیرد تا یک دولت بتواند آن برنامه را به طور کامل اجرا کند و در پایان دوره نیز نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشد.

در ابتدای این مراسم نیز محمدباقر نوبخت رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه گزارشی از اقدامات صورت گرفته بخصوص در مدیریت شرایط تحریم و کرونا ارائه و برای میرکاظمی رئیس جدید این سازمان آرزوی موفقیت کرد.

مسعود میرکاظمی رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه هم در این مراسم با اشاره به وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی کشور، گفت: برای عبور از این چالش‌ها و رفع مشکلات مردم نیاز به سازمانی انقلابی و مدبر داریم تا بتوانیم با درک صحیح مسائل و شناسایی دقیق چالش‌ها، راهکار‌های نوینی برای حل مشکلات کشور پیدا کرده و مدیریت صحیحی در ریل گذاری توسعه ایران انجام دهیم.

گفتنی است در این مراسم معاون اول رئیس جمهور حکم انتصاب رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه که توسط رئیس جمهور امضا شده بود را به وی اعطا کرد و با اهدای لوح تقدیر از خدمات رئیس سابق این سازمان نیز قدردانی کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Russian Federation
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
برای ما آب نداشت ولی برای شما نان چرا
Russian Federation
ناشناس
۱۴:۰۵ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
آره همنطور که به واکسن داخلی شما امید داشتیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
اگه مثل تولید واکسن مقید باشین که خدا باید خودش به دادمون برسه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
تولید میلیونها دوز واکسن برکت چی شد؟
آخرین اخبار