به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی خسروی مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تایید وجود کمبود سرم و برخی اقلام دارویی در داروخانهها، ابراز امیدواری کرد که طی حداکثر ۱۰ روز آینده شاهد رفع مشکل کمبود سرم و برخی از داروهای مورد نیاز در درمان کروناویروس، در استان فارس باشیم.
او با اشاره به اینکه پیک پنجم کرونا، افزایش شدید آمار مبتلایان و مواجهه اکثر بیمارستانهای فارس با مبتلایان به این بیماری همراه بود، تاثیر افزایش تعداد بیماران و بحرانی شدن شرایط بر کمبود دارو را امری طبیعی توصیف و اضافه کرد: هر بیمار از زمان پذیرش تا ترخیص از بیمارستان باید داروهای مختلفی را مصرف کند و قائدتا با افزایش تعداد بیماران، بحث کمبود دارو به امری بدیهی بدل میشود.
مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این که اکنون سرم به میزان کافی در بیمارستانهای استان فارس توزیع شده و با همکاری شیراز سرم، سرم نمکی در اختیار مراکز درمانی قرار گرفته است، گفت: اما در سطح شهر و داروخانهها با کمبود آن رو به رو هستیم و بعضا موجود هم نیست.
خسروی ادامه داد: البته سازمان غذا و داروی کشور هم تاکید کرده که معاونتهای غذا و داروی استانها سرم را فعلا به داروخانهها ندهند و بیمارستانها پوشش داده شوند.
او در پاسخ به این سئوال که تکلیف تعداد زیادی از بیماران کرونایی قرنطینه در خانه و نیاز آنان به سرم چیست؟ گفت: با تایید پزشکان معالج از طریق درمانگاهها به بیماران نیازمند، سرم داده میشود.
مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ابراز امیدواری نسبت به اینکه ٧ تا ١٠ روز آینده مشکل کمبود سرم رفع میشود، گفت: انتظار میرود با توجه به واردات میزان قابل توجه سرم و بازگشت شرکت سرم سازی قاضی به مدار فعالیت، این مشکل حل شود.
خسروی با بیان اینکه مشکل تامین دارو به قوت خود باقی است و یکسری کمبودهای دارویی هم به دلیل تجویزهای غیرمنطقی رخ داده و بعضی داروها به شکل بی رویه برای بیماران کرونایی تجویز میشود، تاکید کرد: بسیاری از مقالات علمی تجویز این داروها را در یک شرایط خاص مجاز دانستهاند، اما متاسفانه امروز به میزان زیاد تجویز میشوند.
او از تدوین راهنمای مصرف برای تجویز برخی داروهای کرونایی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد و گفت: با این اقدام تا حدودی تجویز بی رویه دارو کنترل شده است.
مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین اعلام کرد که در حال حاضر داروی فاویپیراویر که برای بیماران کرونایی تجویز میشود، به دلیل تجویز زیاد به کمبود برخورده است، اما دارویی مانند رمدسیویر به میزان کافی وجود دارد، چون برخی اقلام دارویی از جمله این دارو را از قبل ذخیره کردهایم.
خسروی اظهار کرد: تمام پرداختهای داروهای کرونایی را از قبل انجام و ذخیره سازی انجام شده، اما ذخیره سازی هم تا یک جایی جواب میدهد و با افزایش تعداد بیماران، با چالش کمبود مواجه میشویم.
او مجددا تاکید کرد که مشکل کمبود سرم نهایتا تا ١٠ روز آینده حل میشود و برای سایر اقلام دارویی هم با راهنمای مصرفی که نوشته شده امید است شاهد کنترل تجویزها باشیم.
مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هر زمان با کمبود اقلام دارویی مواجه میشویم، آن قلم دارو در بازار آزاد رواج پیدا میکند.
خسروی با بیان اینکه اگرچه برخوردها هم انجام میشود، اما باید همه گیر باشد و سایر ارگانها هم کمک کنند، اعلام کرد که حدود ٣٠ مورد تخلف در این باره با آغاز پیک پنجم کرونا به مراجع قضایی فارس گزارش شده، اما با این برخوردها مشکلی حل نمیشود.
او ادامه داد: نیازمند یک اقدام فوری و جدی برای ساماندهی به خیابان انوری شیراز و عرضه داروهای قاچاق در آن هستیم، اما چنین اقدامی از توان دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی خارج است، زیرا تقریبا همه نیروی انسانی این دانشگاه درگیر مقابله با بیماری یا تامین و توزیع اقلام دارویی هستند و امکان ورودی مستمر به مقابله با عرضه داروی قاچاق، وجود ندارد.
مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: ضرورت دارد در این شرایط حساس، سازمان صمت و نیروی انتظامی و سایر ارگانهای متولی ورود کنند، زیرا بسیاری از داروهایی که در این خیابان توزیع میشود ناسالم و تقلبی است و یا در شرایط صحیح نگهداری نشدهاند و بسیاری از این داروهای کشف شده از تهران به شیراز انتقال داده شده است.
انتهای پیام/