به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، متاسفانه شیوع بالای بیماری کرونا و آمار غمانگیز مرگومیر ناشی از ابتلا به این بیماری در روزهای اخیر، باعث شده تا مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهجای پذیرش مسئولیت عملکرد ضعیف خود، از سیاستگذاری نادرست گرفته تا سرعت بسیار پایین انجام امور مربوط به پیشگیری و درمان، سیاست «فرار رو به جلو» را در پیش بگیرند.
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران که صرفاً بنابر وظیفه ملی، انسانی و ایفای مسئولیت اجتماعی در برابر هموطنان، گامهای مهمی با همکاری تمامی فعالان اقتصادی در سراسر کشور در جهت مبارزه با بیماری کرونا برداشته است، بر خود لازم میداند جهت شفافسازی و تنویر افکار عمومی نکاتی را به شرح زیر اعلام دارد:
۱-اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در اسفند ماه ۱۳۹۸ ستاد فعالان بخش خصوصی برای مقابله با کرونا را تشکیل داد و از همه فعالان اقتصادی برای همکاری و همیاری در جهت کمک به مبارزه با بیماری کرونا دعوت کرد. (پیوست اول / فهرست ۲۷۳ مرکز درمانی)
۲-خوشبختانه با بهبود وضعیت تامین اقلام بهداشتی برای کادر درمان در تابستان ۱۳۹۹ اتاق بازرگانی تهران با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استفاده از دادههای مستند این وزارتخانه با همکاری نیکوکاران و فعالان بخش خصوصی ۷۰ هزار بسته معیشتی برای خانوارهای آسیبدیده از کرونا تامین کرد که این کمکها از طریق یکی از فروشگاههای زنجیرهای بین خانوارهای هدف توزیع شد.
۳-با این حال تداوم وضعیت شیوع و همهگیری کرونا و ضرورت انجام واکسیناسیون سریع و همگانی به عنوان تنها راه موثر در کاهش آمار ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا، و بعد از این که دولت( ۱۷ و ۱۹ آذر ۱۳۹۹) اعلام کرد بهواسطه تحریمها در خرید و تامین واکسن دچار مشکلات متعدد از جمله در پرداخت و انتقال ارز است، اتاق بازرگانی تهران وارد بررسی فرآیند خرید و تامین واکسن کرونا شد.
۴-تشدید همهگیری کرونا باعث شد در نهایت سازمان غذا و دارو، پس از گذشت سه ماه، در پاسخ به اعلام آمادگی بخش خصوصی در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ طی نامهای با موضوع فراخوان تامین واکسن کووید ۱۹، از شرکتهای واردکننده دارو بخواهد در صورت امکان از منابع معتبر واکسن تامین کنند (پیوست دوم). در حالی که این سوال مطرح است که سازمان غذا و دارو چرا این فراخوان را بعد از چند ماه در روز پایانی کاری سال ارسال کرد. با این حال شرکتهای دارویی معتبر عضو اتاق بازرگانی تهران که در ماههای قبل بازار جهانی واکسن را رصد کرده بودند، وارد فعالیت شدند. (پیوست سوم).
۵- اتاق بازرگانی تهران در نامهای در تاریخ ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۰، به رئیسجمهور اعلام کرد که بخش خصوصی توان تامین ۶ میلیون دز واکسن کرونا را دارد. (پیوست چهارم) این نامهنگاری با برقراری تماسهای متعدد پیگیری شد تا اینکه در نهایت رئیسجمهور در تاریخ ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۰ طی سخنانی اعلام کردند: «هر شرکتی که برای ورود واکسن کوچکترین مشکلی دارد، به دفتر رییسجمهور نامه بنویسد. من مستقیم مسأله را دنبال میکنم، زیرا در هفتههای آینده بهراحتی میتوانیم میلیونها دز واکسن وارد کنیم. واکسن میتواند مردم را از مرگ بهخوبی مراقبت کند.»
۶-متاسفانه با وجود سخنان ریاستجمهوری، وزارت بهداشت روی خوش به فعالیت بخش خصوصی در حوزه واردات واکسن نشان نداد و وزیر بهداشت، یک روز پس از موافقت و سخنان رئیسجمهوری، در ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۰ با استفاده از ادبیات نامناسب با ارجاع به بیت «ندهد هوشمند روشن رای/ به فرومایه کارهای خطیر...» گفتند: «ماستفروش و سیمانفروش و پلاستیکفروش میخواهد واکسن بیاورد. من در سازمان غذا و دارو بساط دلالان را جمع کردم... باج هم به کسی نمیدهیم.» سخنانی که نشان از موضع کاملاً منفی وزارت بهداشت با ورود واکسن کرونا توسط شرکتهای معتبر دارویی بخش خصوصی داشت.
۷-در نهایت با پیگیری اتاق بازرگانی تهران و اعلام همراهی رئیسجمهور، سازمان غذا و دارو در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ (۱۶ آوریل ۲۰۲۱) به ناچار نامه خود را که معرفینامه برای خرید واکسن بود، صادر کرد. (پیوست پنجم). متاسفانه این نامه بهرغم فوریت موضوع با پست عادی ارسال و پس از چهار روز توسط شرکت مربوطه دریافت شد!
۸- مجددا طی نامهای در تاریخ اول خرداد ۱۴۰۰ و با توجه به تاخیر صورت گرفته، مراتب به اداره کل نظارت و ارزیابی دارو منعکس شد (پیوست ششم) و در تاریخ دهم خرداد پاسخ از آن اداره کل دریافت شد (پیوست هفتم) لازم به تاکید است که پیش از این هم در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه رئیس اتاق تهران طی نامه دیگری به رئیسجمهور در مورد تاخیر صورت گرفته در مورد مجوز واردات واکسن، اطلاع داده بود. (پیوست هشتم)
۹-سخنان رئیسجمهور و موافقت دولت با واردات واکسن برای نجات جان مردم در اواخر فروردین ماه، باعث شد تا مسئله واردات واکسن توسط بخش خصوصی در نشست بیستودوم هیات نمایندگان اتاق تهران در تاریخ ۳۱ فروردین ماه از سوی رئیس اتاق تهران با جزئیات نحوه تزریق برای کارکنان خطوط تولید که بدون تعطیلی مشغول به کار و در معرض ابتلا با ریسک بالا هستند، اعلام شود. در همان روز نیز، نامهای برای رئیسجمهور برای تسهیل فرآیند مجوزدهی وزارت بهداشت و ترخیص از گمرک جهت تسریع در واردات ارسال شده بود. (پیوست نهم)
۱۰-در نهایت مخالفت با حضور و فعالیت بخش خصوصی در فرآیند تامین واکسن کرونا همچنان ادامه داشت.
۱۱-متاسفانه مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت روز ۲۳ مرداد با ادامه همان رویه قبل، نامههایی را به عنوان سند پاسخگویی به شرکتهای بخش خصوصی درخواستکننده واردات واکسن منتشر کرده است. قابل توجه اینکه این نامهها نشان نمیدهد که پاسخهای وزارت بهداشت با چه تاخیر زمانی به درخواست شرکتهای بخش خصوصی ارائه شده است.
طی ماههای گذشته بخش خصوصی از هیچ تلاشی در جهت واردات واکسن کرونا با اهداف غیرانتفاعی و برای کمک به مردم خودداری نکرده است. درحالی که انتظار این بود که دولت با استمداد از بخش خصوصی، فعالان اقتصادی را برای کمک به کشور بسیج میکرد و نه اینکه در مقابل اقدام خودجوش و خیرخواهانه آنها مانعتراشی کند.
انتهای پیام/
حالا کی باید اینارو بازخواست کنه؟ تکلیف مردم چی میشه؟
واویلا
وزیر بهداشت و رییس جمهور واقف به این مسیله بودند که چنین فاجعه ایی رخ خواهد داد و گفته بودند الان هم هیچ فایده ایی ندارد با این اوضاع مرگ و میر به بالای ۳۰۰۰ نفر خواهد رسید.هیچ کسی به فکر ملت نیست واین ژست ها ریا کارانه است.باید تمام همت دولت صرف واکسیناسیون بشود.
والا فاجعه ایی تاریخی رخ خواهد داد. بد کردند با این ملت بینوا به خدا ملت مستحق این بلا نبود که بر سرشان از دست نادانی وجهالت عده ایی بیایید.در خبرها خواندم که در اصفهان کرونا بیداد می کند.نوشته بود حتی دارو نداریم وتخت خالی مجبوریم در فضای
از طرف دیگر مردم ایران هم استعداد بالایی از خود در شیوع دادن بیماری های واگیر دار نشان داده اند که واقعا جای تاسف و تعجب است.
حالا دستگاه کرونا یاب چیزی که باهاش 80 میلیون جمعیت رو مسخره کردن، چیزی که بدون نمونه برداری و بدون بررسی ژنوم ویروس میخواست ویروس رو از آسمون و راه دور پیدا کنه!
چون ماهم میدونیم شخص وزیر به هیچ وجه تصمیم گیرنده در همه امور نیست ودوم اینکه قرار باشه هر کسی بدون موازین واسلوب ها واکسن وارد کنه میشه مثل خونهای آلوده زمان جنگ که تعداد زیادی رو ایدزی کرد برنامه ریزی درست ودقیق میتونست مارو از این شرایط نجات بده که متاسفانه نبود اگه همه دستگاهها پای کار بودن این بلاها سرمون نمیومد
تولید شرکت خودش را میلیونی به مردم فروخت
حالا میفهمی چه راوزیر بهداشت مقصر است
چرا ذهن ها رو منحرف میکنید؟
واردات واکسن برای اینه که تا تولید انبوه به میزان زیادی انجام بشه واکسن در اختیار مردم باشه.
بخش خصوصی اجازه ورود ندارد .