رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) مطرح کرد؛

خط فقر به ۱۰ میلیون تومان رسید/افزایش جمعیت «زیر خط مطلق» به ۳۰ درصد

رئیس کمیته امداد گفت:خط فقر از ۹۵۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۰ به ۱۰ میلیون تومان در سال ۱۳۹۹ رسیده است.

به گزارش  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد در دومین هم‌اندیشی ملی پیاده‌سازی راهکار‌های مقابله با فقر اقتصادی، با بیان اینکه چهره تیره و تار فقر همواره متفکران دردمند را به اندیشه واداشته است و مکاتب مختلف فکری با تکیه بر معارف بیشتر برای حل معضل فقر راهکار‌های متفاوتی را فراروی بشر قرار داده‌اند، اظهار کرد: از منظر قران کریم اگر فقر برای فرد یا جمعی پیش آید باید آن را حالت اضطراری تلقی کرد که لازم است به زودی رفع شود و نباید کسانی در جامعه اسلامی برای همیشه فقیر باشند، بلکه باید خود فقیر و افراد جامعه تلاش کنند تا فقر را برطرف و حاکمیت نیز با بهره‌گیری از الگوی حکمرانی خوب و هوشمند و ظرفیت‌سازی در کاهش فقر منشأ اثر باشد.

وی با مروری بر مطالعات و محتوا‌های تولید شده در کمیته امداد، به تبیین رویکرد توانمندسازی به منظور کاهش آسیب‌های ناشی از فقر و محرومیت اقتصادی و رویکرد تحولی کمیته امداد در راستای توانمندسازی نیازمندان جهت برون‌رفت از فقر پرداخت و گفت: تجربه بیش از چهار دهه خدمت به محرومان و نیازمندان و مطالعات داخلی و خارجی صورت گرفته، نشان می‌دهد توانمندسازی در چهار عرصه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حقوقی از پیش شرط‌های اساسی برون رفت از فقر است و کمیته امداد نیز به عنوان یک نهاد حمایتی باید در این راستا حرکت کرده و تصویر آینده این نهاد را در تولیت توانمندسازی نیازمندان ترسیم کند.

بختیاری با بیان اینکه نظام اسلامی از ابتدای عمر پربرکت خود با تاکید بر حیات طیبه عدالت اجتماعی و تامین سعادت دنیوی و اخروی آحاد جامعه را به عنوان هدف غایی خود مطرح کرده و در این مسیر تامین معیشت و کارآفرینی برای نیازمندان و محرومان را به عنوان ضرورت اولویت‌دار جهت تحقق عدالت اجتماعی در دکترین خود قرار داد، گفت: این رویکرد ریشه در باور‌ها و تعالیم دین اسلام دارد، چنانکه مقام معظم رهبری از دهه چهارم انقلاب به دهه عدالت و پیشرفت یاد فرموده و حضرت امام نیز در وصیت‌نامه الهی خود همه مسئولان را به کوشش برای رفاه طبقات محروم وصیت می‌فرمایند و بیان می‌دارند که خیر دنیا و آخرت شما رسیدگی به حال محرومان جامعه است.

رئیس کمیته امداد یادآور شد: با همین دکترین در طلیعه انقلاب شکوهمند اسلامی و به دستور بنیانگذار انقلاب کمیته امداد به منظور خدمت‌رسانی به محرومان و مستضعفان تشکیل شد و در چهار دهه گذشته در عرصه‌های متعدد خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی خدمات ارزنده از جمله حمایت‌های مادی و معنوی، تامین و بهسازی مسکن، خدمات تحصیلی و آموزشی، بهداشت و درمان و خدمات فرهنگی را جهت یاری‌رسانی به جامعه هدف خود به انجام رسانده است.

بختیاری بیان کرد: نهاد مقدس کمیته امداد در منحنی عمر سازمانی خود و در آغاز گام دوم انقلاب از سال ۱۳۹۸ با تغییر پارادایم‌های مشهود، علاوه بر ارائه خدمات حمایتی با اعتنا بر اسناد فرادستی، اساسنامه و سیاست‌های ابلاغی هیات امنای این نهاد رویکرد توانمندسازی جامعه هدف را در تمامی ابعاد آن در جهت تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و گسترش عدالت اجتماعی و اقتصادی در دستور کار خود قرار داده تا با ایجاد ثبات نسبی و پایداری درآمد محرومان اثرات سوء فقر را کاهش دهد و در این راستا درصدد سند تحول توانمندسازی نیازمندان برای ترسیم سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌ها است.

وی با بیان اینکه فقر مطلق به معنای عدم دسترسی به حداقل‌های معیشت است که با توجه به هزینه‌های زندگی که در نقاط مختلف کشور متفاوت است، کاهش رشد اقتصادی، افزایش تورم در کنار کاهش قابل توجه درآمد سرانه منجر به رشد نرخ فقر در سال‌های اخیر شده است، گفت: امروزه فقر معنای گسترده‌تری از فقر مادی شامل عدم دسترسی به آب سالم، تغذیه، خدمات بهداشتی، آموزش، پوشاک و سرپناه، استاندارد‌های زندگی، بیمه اجتماعی و اشتغال را در بر می‌گیرد.

رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه فقر حداقل در چهار بعد فقدان سرمایه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و نمادین قابل تعریف است، بیان کرد: میان این چهار بعد، اغلب نوعی توازن برقرار می‌شود. افرادی که درگیر فقر اقتصادی هستند، عموما از اجتماع طرد شده و سرمایه اجتماعی را از دست می‌دهند. همچنین در دستیابی به سرمایه‌های فرهنگی مانند تحصیلات یا منزلت اجتماعی یا احساس عزت نفس نیز با مشکل مواجه می‌شوند.

بختیاری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از آنجا که بروز فقر ناشی از ساختار و تصمیمات کلان اقتصادی است و مبارزه با فقر و جلوگیری از گسترش آن، نیاز به تعامل همه‌جانبه ساختار‌های دولتی و حاکمیتی دارد از این منظر تعامل سه بخش حاکمیت، بخش خصوصی و نهاد‌های خیریه‌ای در الگوی حکمرانی خوب نقش اثرگذاری را بر کاهش اثرات فقر خواهد گذاشت، گفت: فلذا باتوجه به ابعاد حکمرانی خوب و بهره‌گیری از حکمرانی هوشمند، نهاد‌های حمایتی و از جمله کمیته امداد می‌توانند در کنار نهاد‌های حاکمیت و بخش خصوصی از طریق ظرفیت‌سازی و شبکه‌سازی با توانمندسازی فقرا و نیازمندان با آثار شوم فقر مبارزه کرده و موجب کاهش آثار زیانبار آن شوند.

وی با اشاره به اینکه رهنمود‌های امام بزرگوار مبنی بر اینکه کار امداد مدد به کار است، مدد به حیات است و مدد به زندگی شرافتمندانه است، به خوبی نقشه راه را برای خدمت‌گذاران این نهاد تبیین کرده است، گفت: مدد به کار از طریق طرح‌های اشتغال و خوداتکایی صورت گرفته و می‌گیرد. مدد به حیات که می‌توان آن را امدادگری نامید، در قالب خدمات حمایتی به خوبی انجام می‌شود، اما هدف غایی که زندگی شرافتمندانه است، تنها از طریق توانمندسازی همه جانبه به منظور افزایش عزت نفس، حفظ استقلال، توان تصمیم‌گیری، کرامت انسانی، رضایت از زندگی تا رسیدن به خوداتکایی و اشتغال و معیشت پایدار امکان‌پذیر است و برای نیل به این مقصود رویکرد تحولی توانمندسازی در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس کمیته امداد ادامه داد: مقام معظم رهبری در حوزه مسائل اقتصادی کشور با تاکید خاص بر مبارزه با فساد و تبعیض و رفع محرومیت‌ها بیان داشته‌اند که بدترین فساد‌ها در جامعه رواج فقر و افزایش شکاف بین طبقه فقر و غنا است. به مسئله فقر و ریشه کنی آن در قانون اساسی کشورمان نیز به صراحت و گاهی ضمنی تاکید شده است. به طور مثال اصل ۴۳ قانون جمهوری اسلامی ایران به ریشه‌کنی فقر و محرومیت و برآوردن نیاز‌های انسان و در جریان رشد اقتصادی با حفظ آزادگی تاکید دارد. تامین نیاز‌های اساسی مانند مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده نیز موردتوجه قرار گرفته است. اصل ۲۹ قانون اساسی برخورداری از تامین اجتماعی بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کارافتادگی، بی‌سرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح و نظایر آن‌ها را به عنوان یک حق تلقی کرده است و به همین ترتیب اصل ۳۰ و اصل ۳۱ نیز تامین وسایل آموزش و پرورش و داشتن مسکن متناسب با نیاز را حق هر فرد و خانواده ایرانی دانسته است.

۲۲ برابر شدن هزینه خانوار‌های ایرانی طی سال‌های ۸۰ تا ۹۸/سرعت رشد خط فقر طی این مدت بیش از ۲۷ برابر شد

وی با اشاره به اینکه تمامی این موارد راه را برای کمک به محرومان و کاهش تبعات شوم فقر فراهم کرده است، گفت: نتایج به دست آمده در مطالعه حوزه فقر از سال ۸۰ تا ۹۸ نشان می‌دهد هزینه خانوار در طول این ۱۸ سال ۲۲ برابر شده است. در این دوره نرخ تورم به عنوان عامل فزاینده فقر و کاهش قدرت خرید تا سال ۱۳۹۸ به ۴۱ درصد رسیده است. همچنین سرعت متوسط سالیانه خط فقر مطلق در کل کشور برابر با ۲۰ درصد بوده است و مقدار این شاخص در طول دوره مورد بررسی بیش از ۲۷ برابر شده است.

در سال‌های ۸۰ تا ۹۸، یک سوم روستاییان در فقر به سر می‌بردند

بختیاری با بیان اینکه سرشمار فقر که نشان‌دهنده گستره فقر در جامعه است در مناطق روستایی بیش از مناطق شهری است، گفت: به بیان دیگر به طور متوسط در طول دوره زمانی مورد بررسی بیش از ۳۰ درصد مردم در مناطق روستایی در فقر به سر می‌برند در حالی که این نسبت در مناطق شهری برابر با رقم ۱۵.۵ درصد و در کل کشور برابر با ۱۶ درصد است.

افزایش جمعیت زیر خط مطلق به ۳۰ درصد از سال ۹۶ تا ۹۸

به گفته وی، همچنین برآورد‌ها نشان‌دهنده آن است که به طور متوسط در دوره زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۸ حدود ۳۳ درصد از جمعیت زیر خط فقر چند بعدی قرار گرفته‌اند و خط فقر از ۹۵۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۰ به ۱۰ میلیون تومان در سال ۱۳۹۹ رسیده است. برای نمونه این مطالعه نشان می‌دهد در حالی که جمعیت زیر خط فقر مطلق از سال ۹۲ تا ۹۶ به ۱۵ درصد رسیده است، اما از سال ۹۶ تا ۹۸ به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

۵ میلیون نفر از نیازمندان از خدمات کمیته امداد بهره مندند

وی با اشاره به اینکه این آمار و ارقام نشانه آسیب‌پذیری اقشار بیشتری از مردم در حوزه اقتصاد و معیشت است، گفت: در حال حاضر بیش از پنج میلیون نفر از نیازمندان از خدمات امداد استفاده می‌کنند و ما نوکری آن‌ها را برعهده داریم.

پیامد‌های افزایش فقرا برا کمیته امداد

به گزارش ایسنا، بختیاری با اشاره به اینکه بالا رفتن تعداد مددجویان در سال‌های اخیر پیامد‌ها و مشکلاتی را برای کمیته امداد به عنوان نهادی حمایتی ایجاد می‌کند که باید آمادگی مواجهه با پیامد‌ها و چالش‌ها را داشته باشد، اظهار کرد: بنابراین باید توانمندسازی و پایدارسازی معیشت محرومان را در برنامه راهبردی پنج ساله هفتم خود بیش از پیش پررنگ کنیم.

رئیس کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مفهوم توانمندسازی برای کاهش فقر در مقابل مفهوم حمایت مستقیم از فقرا مطرح شد و به عنوان یکی از محور‌های سیاست‌های فقرزدایی توسط بانک جهانی اتخاذ و در بسیاری از کشور‌هایی که با مسئله فقر گسترده دست و پنجه نرم می‌کنند، گسترش پیدا کرد، افزود: در تعریف مفهوم توانمندسازی، می‌توان گفت توانمندسازی به معنای بسط و گسترش آزادی انتخاب افراد و اقدام برای شکل دادن زندگی افراد است؛ این مفهوم به معنای کنترل بر منابع و تصمیمات است. به بیان دیگر به توسعه و بسط دارایی‌ها و توانایی‌های فقرا برای مشارکت، گفتگو و چانه‌زنی تاثیر کنترل و مسئولیت‌پذیر و پاسخگو کردن موسسات و نهاد‌هایی که بر زندگی آن‌ها تاثیر می‌گذارد توانمندسازی گفته می‌شود.

وی یادآور شد: توانمندسازی سبب ایجاد قابلیت در افراد و گروه‌های محروم برای مشارکت فعال و آگاهانه در تعبیر رفاه فردی و اجتماعی می‌شود. اگرچه برنامه توانمندسازی افراد و جوامع در قلمرو حمایت‌های اجتماعی است، اما با توجه به اینکه هدف نهایی آن منجر به فقرزدایی می‌شود، نیازمند طراحی و اجرای برنامه‌های توانمندسازی است. راهبرد اصلی این مدل اعتقاد به مردم است؛ اعتقاد به اینکه مسائل می‌توانند به بهترین شکل ممکن به دست مردمی که با آن مسائل به طور روزانه زندگی می‌کنند و به عبارتی گروه ذینفع هستند، حل شود.

بختیاری با اشاره به اهمیت موضوع توانمندسازی در کمیته امداد، اظهار کرد: کمیته امداد نهادی انقلابی و مردمی است که دارای شخصیت مستقل و استقلال مالی بوده و تحت نظارت، ولی فقیه و طبق اساسنامه خود اداره می‌شود. این نهاد با هدف یاری کردن و خوداتکایی محرومان و مستضعفان با صدور حکم حضرت امام فقط ۲۲ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ به صورت رسمی تاسیس شد و در طول برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور همواره به عنوان بزرگترین نهاد حمایتی کشور مطرح بود و بیش از ۷۵ درصد از گروه‌های نیازمند برنامه‌های حمایتی دولت را تحت پوشش خدمات خود قرار داده است.

رئیس کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: توانمندسازی مددجویان و محرومان از جمله اهداف کلان و برنامه‌های راهبردی امداد است که این نهاد برای انجام کار‌های عمیق و ماندگار طی سال‌های اخیر به درستی به آن توجه ویژه کرده است.

وی به توانمندسازی و بروز توانایی‌های مددجویان اشاره کرد و افزود: مددجویان طی سالیان زندگی در مناطق خود تجربیات ارزنده‌ای برای حفظ و گسترش و پایداری زندگی خود کسب کرده‌اند. در توانمندسازی استفاده از این دانش بومی و تاکید آن با علم و فناوری نوین می‌تواند راهگشا باشد. رویکرد توانمندسازی مدیریت از پایین به بالاست؛ یعنی مشارکت دادن اقشار محروم و حاشیه‌نشین جامعه برای اجرای طرح‌ها و توجه به دخالت دادن آن‌ها در تصمیم‌گیری‌ها که در حکم وسیله‌ای برای گسترش و توزیع دوباره فرصت‌ها با اهداف همیاری در توسعه و بهره‌مندی همگانی از مواهب آن است.

وی گفت: در این رهیافت است که توجه به قابلیت‌ها، توانمندی‌ها و تجربیات مددجویان همراه با شناخت واقعی از مسائل و مشکلات و دخالت و مشارکت آن‌ها در رفع مسائل مدنظر کمیته امداد است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۲ آبان ۱۴۰۰
اون ۳۰ درصدم تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستن بقیه ملت هم حقوقشون بالای ده میلیون، یکم از خودتون خجالت بکشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
این مسئولان یحوری انتقادمیکنن که انگارمقصرماهستیم،شمامسئول هستین وتقصیرشماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
الان با ۵۰۰ میلیون تومان درآمد خالص در ماه هم نمیشه زندگی کرد
Germany
ناشناس
۰۰:۰۹ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
الان یه نگهبان ساده حدود ۱۵ تومن حقوق داره
بنظرم ۳۰ درصد اغراق شده و آب به پاروی دشمن ریختن هست
انشاالله تو گاندوی سه این مشکلم حل میشه که آمریکایی‌ها و عربستان مسئول این کار بودن
Germany
ناشناس
۱۴:۳۹ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
احتمالا منظورت نگهبان خزانه بانک مرکزیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
یه کار ایجوری هم برامن دست وپاکن دستت درد نکنه جواب کامنمو بده تاشمارمو بدمت ،۱۵تومن هم نمیخام من به همون۱۰تومنم راضی ام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۱ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
واقعا راس میگه. با اجاره ماهی ۴ میلیون ده تومن خط فقره. اونی هم که مثل من خونه داره تا خرخره توو قرضه. ماهی ۵ تومن دارم قسط میدم. ۲۵ برجه ۲۰۶ هزار تومن توجیبمه. سر برج ده تومن بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۶ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
عرضه اداره مملکت ندارین .حرص در ارترش اینه توی شعارهامون فقط به فکر حل مشکلات مردم جهانیم!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
یعنی من که حدود دوملیون کار میکنم زیر صفر درجه منفی برم بمیرم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۴ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
۹۸ چرا تا ۱۴۰۰ رو بگین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
طرف خونه شخصی داره ماشین داره وسایل خونه اش تکمیل با حقوق ده میلیون مونده چکار کنه ما جوانان چکار کنیم حقوق ماهیانه ۴ میلیون اداره کار هر روز ی چیزی گرون میشه تا کی مصلحت اندیشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۰ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
چدا بانیان وضع موجود را بازداشت و محاکمه نکردید
حداقل ممنوع الخروجشان کنید که فرار نکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۰ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
مگه چند درصد مردم بالای ده میلیون تومن حقوق دارن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
به همت مسئولین عزیز که برای مردم خادم هستن هویچ کیلویی 40000 تومن نگران نباشید درست میشه کی نمیدونن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۶ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
بیا توی شهر ما اینجا ۲۵ هزار تومنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۵ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
استاد دانشگاه نیز زیر خط فقره؛ نگران نباشید؛ علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
از چه کسی انتقاد کرده اید مدیریت امثال شما مملکت را به این روز انداخته برای هرکاری باید سهمیه داشته باشی درغیراینصورت تا آخر عمر باید درفقر زندگی کنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۱ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
من حقوقم زیر ۴ تومنه صددرصد اصافه کنید بازم زیر خط فقرم ک......
Iran (Islamic Republic of)
سید مرتضی موسوی
۱۹:۵۶ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
بیشترین بودجه کشور برای فرهنگیان و بازنشستگان صرف می‌شود همیشه هم می نالند
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۹:۵۲ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
مرگ بر خائن، مرگ بر دشمن داخلی، مرگ بر کسانی که باعث شدن ملت عزتمند ایران گرفتار این روزگار بشن
یه سوال، بنظر شما وقتی توصیه یکی به یکی دیگه این باشه که «به مردم توجه کن، با مردم باش» یعنی چی؟ یعنی ما هشت سال اصلا کسانی رو که به ما رای دادن رو اصلأ به حساب نیاوریم
مرگ بر خائن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۰ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
این گزارش بدبینانه تنظیم شده.برابر آمارهای رسمی جامعه شناسی دانشگاه تهران.فقط ۵ درصد جمعیت ایران زیر خط فقره.اون ۵ درصد هم هر جوری باشه تقاص ابرقدرت بودن ایران رو میپردازه بین ایران و امریکا و چین و روسیه و انگلیس و فرانسه و المان و ژاپن.کشور ما کمترین امار فقرا.بیکار و گرسنگان رو داره.ایران میتونه هزینه و غذای ۳۰۰ میلیون نفرو تامین کنه پس با این امار خودمونو بد جلوه ندیم
Germany
ناشناس
۱۴:۴۱ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
تو هم شفا پیدا میکنی ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
گرونیییی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
این ره که ما میرویم به ترکستان است (سبک زندگی غربی شهرسازی و نشینی سه ضلع کارمندی ، بانک ، خرید ازبازار ) فقط تولیدگری روستایی اصیل باتقوای اجداد که خدا آب شان را تامین میکرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
ماهیانه قیمت ها افزایش پیدا میکنه یه بستنی اول ۵۰۰بودشد۷۵۰شد۱۰۰۰شد۱۵۰۰شد۲۰۰۰والان۳۰۰۰و....بماندبعداچقدر هربارموادغذایی میری بخری گرون تر شده اگه امسال ۱۰۰درصد کالاحا افزایش داشتند دستمزد ها وحقوق ها رو مثلا ۱۰درصد افزایش میدن این کجای انصافه.!!لوازم ماشین روغن و.....و‌‌‌..هرماه اضافه میشه کسی نیست جلوی این ظلم روبگیره.یارانه ها اصلا مثل صدقه میمونه واسه خانواده ها کوچک وبزرگ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
99 درصد جامعه فقیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
آقای رئیس بنده که هیچ درآمدی جز یارانه ندارم به نظر شما من هم جز فقرا هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
درد مردم رو چه کسی میدونه هیچکس باید بمیریم
Sweden
ناشناس
۱۹:۰۳ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
ینی الان فقط سی درصد زیر 10 میلیون درآمد دارن؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۲ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
کشوری با این همه ثروت خدادادی اکثر مردمش تو فقر و فلاکت دارن زندگی میکنن.با این مدیریت اگه جای کشوری مثل چین بودیم با اون جمعیت و واردات زیاد مواد اولیه احتمالا باید همدیگرو میخوردیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
وقتی قانون اداره کار چهار تومنم نیست.و اکثر افراد با این قانون حقوق میگیرن چطور فقط ۳۰ درصد زیر خط فقر داریم. کلی از افراد جامعه یا بیکارن یا ۳-۴ تومن درآمد دارن. آمار ۳۰ درصد کاملا غیر منطقیه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۳ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
کاری به این مدل آمارها ندارم. چیزی که به عینه تو جامعه میشه دید از هر ده نفر،هشت نفر زیر خط فقرن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
این ارقام و میدانید وحقوق یه خانواده ۳نفره بدون درآمد تحت پوشش کمیته امداد ۷۰۰هزاردست بخدا قسم اگه خدار و باور دارید با سیلی صورت را سرخ نگه می داریم برا حفظ آبرو وگرنه این پول با یارانه نصفش برا پرداخت قبوض به دولت پس میدیم تا سر ماه باید ازسوپری قرض کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
با عرض سلام
یک پشنهاد مناسب و منطقی داریم
خط فهم و شعور مسئولین معصوم را بکشید بالا و به صورت خودکار خط فقر می اید پایین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۱ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
دمت گرم
Iran (Islamic Republic of)
بیات
۱۸:۳۵ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
آقا آمار اشتباه دادن. احتمالاً 3 درصد بالای 10 میلیون درآمد دارند. شما جامعه کارگری تنها رو هم حساب کنید حداقل 50 درصد جامعه رو تشکیل می‌دهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
این حقوق هایی که ما میگیریم فقط برای زنده ماندنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۹ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
الان کمیته امداد امام خمینی به ما معلما ک زیر خط فقریم کمک میکنه ؟
Iran (Islamic Republic of)
سید مرتضی موسوی
۱۹:۵۴ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
تو دیگه کی هستی ماهی7میلیون شاید هم بیشتر می گیری رحم به مستمری ناچیز کمیته امداد نمی کنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
خط فقر10 میلیون تومان، حقوق معلم با مدرک مهندسی و سابقه تدریس بالای بیست و پنج سال برابر5میلیون تومان. مسوولین که فرماندهی بلدند، فرهنگ جامعه را خودتان نگه دارید تا معلمین بروند دنبال نان شب.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۷:۴۰ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
تا زمانی که تحریم باشیم و همچنین مسوولین اقتصادیمون تحصیلکرده واقعی نباشن و بانک مرکزیمون تحت سلطه دولتها باشه وضع همینه اقتصاد باید ازاد رقابتی و خصوصی باشه و کشور باید باتمام قدرتهای اقتصادی مراوده داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
همین بازار مسکن آزاد و رقابتی شد ببین چه بلایی سرش اومد. فقط یه چیزی شنیدیم میخوابم تکرار کنیم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۷:۳۴ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
والا ما حقوقمون ۲ تومن بود تازه کردنش سه تومن. خیلی جا داریم تا ده میلیون. باید تاسف خورد‌.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۷:۱۸ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
با سلام لطفا یه فکری وتدبیری هم واسه حقوق وقراردادهای نیروهای شرکتی وشرکتی حجمی کنید تا بالاخره بعد این همه کش وقوس تبدیل وضیت بشن به خدا خیلی حقوقها پایینه وامنیت شغلی ودنبال اون امنیت خانواده کارگر خیلی کمه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
مطمئنی 30 درصد؟؟
ما مدت هاست این پایین داریم خاک میخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
من یک کارگر متخصص تو ساخت و تولید درب و پنجره های دو جداره هستم حدودا ۱۰ یا ۱۲ سال پیش برای کار رفتم استرالیا در همین رسته ی کاری ب محض ورودم بعد از یک ماه شرکت خونه و ماشین در اختیارم گذاشت چیزی رو داد که اگر من تا پنجاه سالگی کار میکردم تو ایران بدست نمیاوردم شاید هم بیشتر بعد از چند سال منتقل شدم به ی شرکت بزرگتر تو آلمان برای مدیریت خط تولید ازدواج کردم صاحب فرزند شدم در ایران به خونوادم رسیدم حالا هم برگشتم که زندگی کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۸ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
چی ؟ برگشتی زندگی کنی !!! مردحسابی اینجا سرزمین مرگ و افسرده گی هست مگه میشه کسی بره و برگرده ؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس۹
۲۰:۵۲ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
باید ببخشید ولی سرت به جای خورده یا به قول قدیمیا یه تختت کم بود که برگشتی به قول خودت زندگی کنی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
اینطورا هم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۴ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
ایران بهشت خارجیاست، پولشون اینجا ارزش پیدا می کنه وگرنه اونور که جز مردم عادی حساب میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
اومدی ک بمیریم نه زندگی کنیم..؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
فکر کنم جمعیت بالای خط فقر سی درصد هستند.
Hungary
ناشناس
۱۷:۰۰ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
توقع دارید درست بشود
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۶:۵۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
سلام ،

فقط خدا .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
جناب مدیر شما مدیران و مسئولین که این دغدغه ها رو در جمهوری اسلامی ندارید منظور شخص شما نیستا تک تک مدیران و مسئولینه حتی اونیکه میگن ساده زیسته،ساده زیستیش نسبت به مسئولین گفته شده نه با مردم
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۶:۵۳ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
الان حقوق همه ۲۰ میلیون تومن باشه تازه خوبه بی خونه وبخور نمیر باخرج وقسطها وبقیه خرجها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
برگ زرینی دیگر.ادامه بدهید فقط بدانید خدایی هم هست.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۶:۴۱ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
الان همون ده درصد مسئولان و آقازاده ها بالای خط فقرید.بقیه زیر خط فقر هستن.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۶:۳۶ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
به نظرم از مسئولین خیلی نخبه هستن چون رسیدن به این ارقام کار خیلی سختی هست با وجود این همه منابع طبیعی ایران که با لطف مسئولین به این ارقام رسیدیم واقعا ممنونم ازتون
Iran (Islamic Republic of)
AMIR
۱۶:۲۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
به گفته خود بانک مرکزی خط فقر برای یه خونواده ی ۳ نفری ۹ میلیونه
آخرین اخبار