به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای خواهان توقف فوری تمامی اقدامات جنگی در افغانستان شد.
شورای امنیت همچنین خواهان تشکیل دولتی جدید در افغانستان از طریق مذاکراتی شد که همه جانبه و یکپارچه باشد و زنان را نیز در بر بگیرد. این شورا از تمامی طرفها خواست تا اجازه دهند کمکهای انسان دوستانه بدون ممانعتی وارد این کشور شود.
شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: پایان درگیریها در افغانستان از راه حل سیاسی همه جانبه امکان پذیر خواهد بود. شورای امنیت همچنین خواهان تقویت تلاشها به منظور کمک رسانی به افغانستان شد.
گوترش: طالبان خویشتنداری کنند
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در جلسه شورای امنیت که با موضوع افغانستان برگزار شد، گفت: رویاهای یک نسل کامل در افغانستان اکنون در حال محک خوردن است.
او در ادامه گفت: از طالبان میخواهیم خویشتنداری کند، همه طرفها باید از غیرنظامیان محافظت کرده و از رسیدن کمکها به آنها اطمینان حاصل کنند.
گوترش افزود: من از طالبان و همه طرفها در افغانستان میخواهم به قوانین بینالمللی احترام بگذارند و جامعه بینالمللی نیز باید متحد شود و از طالبان بخواهد که افغانستان دیگر مامن تروریستها نشود.
دبیرکل سازمان ملل در انتها اضافه کرد: کارکنان سازمان ملل در افغانستان تهدید نشده اند.
نماینده افغانستان در سازمان ملل نیز در این جلسه گفت: من از طرف میلیونها افغانستانی صحبت میکنم که با سرنوشت نامعلوم روبرو هستند. جان افغانها در خطر است و وضعیت کابل نگرانکننده و فرودگاه کابل از کنترل خارج شده است.
او افزود: طالبان به وعدههایی که در مذاکرات دوحه قولشان را داده بود، عمل نکرد. افراد زیادی برای فرار از خشونت طالبان به سمت کابل رفته و آواره شدهاند. ما باید مانع بروز جنگ داخلی در افغانستان شویم. جامعه بینالمللی باید از طالبان بخواهد به فرمان عفو عمومی صادر شده پایبند باشد و حقوق بشر را در این کشور تضمین کند.
او در انتهای اظهاراتش گفت: ما از همسایگان افغانستان میخواهیم مرزهای خود را برای اطمینان از ورود کالا و کمکهای بشردوستانه باز نگه دارند.
نماینده آمریکا در این نشست اعلام کرد: باید حملات علیه غیرنظامیان در افغانستان متوقف شود. طالبان باید تضمین دهد که امنیت غیرنظامیان را در افغانستان حفظ میکند. طالبان باید اجازه رسیدن کمک ها به غیرنظامیان را در افغانستان بدهد. ما از همسایگان افغانستان و کشورهای دیگر می خواهیم تا پناهگاهی برای افغان هایی که تمایل دارند کشور را ترک کنند، فراهم نمایند.
نماینده انگلیس هم گفت: آنچه در افغانستان در حال رخ دادن است، یک تراژدی بزرگ است. طالبان باید تمامی اقدامات خصمانه و نظامی را در افغانستان متوقف کند. طالبان باید به حمایت از حقوق اقلیت ها پایبند باشد.
نماینده فرانسه در این نشست تاکید کرد: باید از پیشرفت دموکراتیک در افغانستان حمایت کرد. باید کمک های بشردوستانه را به همگان در افغانستان برسانیم.
نماینده چین در شورای امنیت نیز گفت: ما خواهان آن هستیم که طالبان با تمامی طرفها و گروههای نژادی در افغانستان متحد شود. هرج و مرج در افغانستان به شکلی مستقیم با خروج سریع نیروهای خارجی در ارتباط است.
نماینده روسیه هم گفت: ما اطلاعات نگران کننده ای در خصوص افزایش خشونت و افزایش شمار قربانیان در افغانستان دریافت کردهایم.
نماینده هند در شورای امنیت تصریح کرد: اوضاع امنیتی در افغانستان شکننده است. اوضاع کنونی افغانستان سبب نگرانی هند شده است. امیدواریم ثبات بزودی به افغانستان بازگردد و راه حلی جامع در افغانستان با حضور تمامی گروههای جامعه وجود داشته باشد. زمان آن رسیده است که جامعه بین المللی برای حمایت از افغانستان متحد شود.
نماینده پاکستان در شورای امنیت هم گفت: زمان آن رسیده که جامعه جهانی تلاشهایی را برای تحقق صلح در افغانستان بکار بندد. سفارتخانه ما در کابل به تسهیل اقدامات دیپلماتیک ادامه خواهد داد. ما از تمامی طرفهای افغانستانی از جمله طالبان میخواهیم تا امنیت غیرنظامیان را حفظ کنند و کمک رسانی بشردوستانه به غیرنظامیان را تضمین کنند.
شورای امنیت در پایان این نشست درباره تحولات افغانستان خواستار تشکیل دولتی «متحد، فراگیر و نماینده مردم» در افغانستان شد. این شورا همچنین درخواست کرده دولت جدید با مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان تشکیل شود.
گفتنی است که طالبان روز یکشنبه هفته جاری (۲۴ اسد/ مرداد) کابل را محاصره کردند. نیروهای طالبان پس از اینکه اشرف غنی افغانستان را ترک کرد وارد کابل شدند و کنترل ارگ ریاست جمهوری را به دست گرفتند.
هم اکنون طالبان بر افغانستان مسلط شده و فقط پنجشیر در کنترل این گروه نیست.
انتهای پیام/