به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فریبا کوثری بازیگر سریالها و فیلمهای ماندگار سینما و تلویزیون به این نکته اشاره کرد: وقتی کار تاریخی و مذهبی میکنید، ناخودآگاه شاید شما انتخاب نمیکنید، به نوعی انتخاب میشوید.
من به این خیلی اعتقاد دارم. شما انتخاب میشوید، چون دو سه مورد برایم پیش آمده است که شاید یک سریال یا یک تئاتر و برنامهای بوده و خیلی دوستان دیگر رفتهاند، اما در نهایت به من محول شده است. اینکه چرا این اتفاق افتاده، نمیدانم. اما فکر میکنم گاهی وقتها شما دعوت میشوید.
او افزود: ماندگار شدن نقشها به کارگردان و کار خوب برمیگردد. شاید اگر در کارنامه کاری من نگاه کنید خیلی سریالهای به قول امروزی، آپارتمانی هم دارم. اما سریالهایی که کار کردهام، چون تاریخی بودهاند ماندگاری بیشتری داشتهاند. سریالهای دیگری که کار کردهام را شاید در روزمرگی زندگیتان میبینید.
ممکن است خانم معلم، معاون، مادر یا زن مهندس را ببینید. یعنی کسانی اند که کنار شما زندگی میکنند و ممکن است هر روز با این خانمها در کارتان و زندگی اجتماعی برخورد داشته باشید. اما کارهای تاریخی اینطور نیست.
بازیگر سریال "معصومیت از دست رفته" درباره اینکه ترفندش برای نزدیک شدن به نقش چیست، توضیح داد: جا دارد اول از استاد میرباقری تشکر کنم. وقتی کارهای او را بازی میکنم اولین چیزی که وجود دارد این است که به کارگردان و متنش اعتماد میکنم.
وقتی سرصحنه سؤال میکنی میگویند این شخصیت کجا بوده و چه اتفاقاتی برایش افتاده است فکر میکنم درباره "معصومیت از دست رفته"، چون ما به ازای بیرونی نداشته و براساس داستان بوده است و به خاطر مثلث عشقی که داشت خیلیها کار را دوست داشتند. کار مذهبی و تاریخی بود. من به کارگردان اعتماد میکنم. چون کار تفکر و نوشته اوست. او باید به من بگوید به چه شکلی و چه فرمی باید این شخصیت را ادا کنم.
کوثری با اشاره به اینکهای کاش صدای سر صحنه بود و دوبله نمیشد، تأکید کرد: من در صورتی که به منابع دسترسی داشته باشم قطعاً رجوع خواهم کرد. برای نقش "عمره" همین کار را کردم. باید میفهمیدم از کجا کنار مختار شروع کرده و با او همراه بوده است. قطعاً فراز و فرودهایی دارد.
"معصومیت از دست رفته" ۶ ماه فیلمبرداری شد. شاید اگر خودم بگویم با وجود اینکه به همه دوبلورهای خوب کشورمان به ویژه خانم زهره شکوفنده که از دوستان خوبم هستند، احترام میگذارم، اما کاش صدای سر صحنه بود. نمیدانم چرا این اتفاق نیفتاد. خود آقای میرباقری بعدها وقتی "مختارنامه" را کار میکردیم گفتای کاش زمان بیشتری داشتم و طور دیگری این کار را میگرفتم.
اگر شاید دوبله نمیشد به دلم بیشتر مینشست. نمیدانم چرا آن زمان، آن اتفاق نیفتاد. ویشکا آسایش طراح صحنه این سریال بود و خیلی زحمت کشیدند. با دل و جان کار میکردند.
او همچنین در ادامه در پاسخ به این پرسش که از بین سریالهای "شب دهم"، "بانو"، "عقیق"، "پریدخت" کدام را انتخاب میکند، بیان کرد: اگر بخواهم سریال "بانو" را چون خودم بازی کردهام کنار بگذارم سریال "شب دهم" را انتخاب میکنم. بازیهای خوب و قصه جذابی داشت. سالی که آمد خیلی پرمخاطب بود.
بازیگر سریال "یلدا" در ادامه خاطرنشان کرد: شاید خیلی وقتها دوست نداشتم نقش مثبت کار کنم. وقتی اینطور شود یک دست میشوی. همین اواخر در ۱۰ روز گذشته سه سریال را به دلیل همین مثبت بودن رد کردهام. فکر کردهام سالهاست من را به این شکل میبینند.
چه ضرورتی دارد تکرار کنم. باید مثبت متفاوتی باشد. قصه و چالش داشته باشد. حداقل اگر مثبت است گاهی خاکستری باشد بد نیست. اینکه همیشه در سریالها نقش مادر مهربانی که آشپزی میکند، لباس اتو میکند و مراقب خانواده است را همه میتوانند بازی کنند. دلم میخواهد نقش چالش برانگیزی بازی کنم که خودش قصه داشته باشد.
شاید به خاطر صورتم است که مهربان به نظر میرسد. اما آدمهای مهربان خیلی وقتها میتوانند آدم بدی هم باشند و برعکس هم صادق است.
کوثری درباره حضور در سریال "سلمان فارسی" داود میرباقری، گفت: هنوز دعوتی برای سریال "سلمان فارسی" نشده است. همانطور که گفتم کارهای تاریخی خودشان آدم را صدا میکنند. مختار خیلی برایم برکت داشت. من به برکت سریالهای "مختارنامه" و "معصومیت از دست رفته" اینجا هستم. نمیگویم، چون برنامه در این ایام پخش میشود دعوت شدهام، اما کارهای این چنینی روزی و برکت خود را میآورند. کارهایی که انجام میدهی روزی و برکتش را با خود میآورد.
بازیگر سریال "مختارنامه" درباره ارادتش به امام حسین (ع)، افزود: ارادتم به امام حسین (ع) از دوران کودکی میآید. هنوز در خاطرم است، زمانی که محرم شروع میشد چه تلاطمی در خانوادهها بود. دهه محرم شروع میشد پدربزرگم ما را دعوا کرد. فکر میکردم اگر بخندم در این دهه گناه کردهام.
الان هم احترام و ارادت خاصی به این دهه داریم. در طول سال خیلی کارها ممکن است بکنیم، در ایام عاشورا و تاسوعا و شبهای احیاء کار باشد انجام نمیدهم. ما همه به امام حسین (ع) ارادت داریم. مگر میشود کاری برایشان بکنی و قدمی برداری و جوابش را نگیری.
وی درباره نقش منفی خاکستری سریال "یلدا، گفت: "یلدا" ساخته حسن میرباقری بود و از من دعوت شد. نقش منفی خاکستری بود و دوست داشتم. چون آدم کاملاً مثبتی نبودم. سریال "بانو" ساخته فرید سجادی حسینی بود. آقای حسن هدایت کار را میساخت بعد بنا به دلایلی فرید سجادی حسینی، چون دستیار بود کار را تمام کرد. یلدا در شاهرود فیلمبرداری شد و بانو در یزد بود.
او گفت: شاخصه کار تاریخی خوب، متن خوب، قصه خوب و ساخت خوب است. بعد بازیگرانی که بتوانند با نقشها ارتباط برقرار کنند و به نحو احسن کار را انجام بدهند مهم است. وقتی خودت بتوانی نقشها را باور کنی؛ و از پسشان بربیایی قطعاً مخاطب هم ارتباط خوبی برقرار میکند. وقتی کار، پروداکشن قوی داشته باشد نمیتوانی سرسری رد شوی؛ چون نسبت به نقش متعهد هستی.
کوثری در پایان گفت: درگذشت دوستان و همکارانم را در طول دوران کرونا تسلیت میگویم. این روزها اخبار کشور همسایه افغانستان بسیار متأثرم میکند و دلم میخواهد برایشان کاری کنم. به عنوان یک شهروند برایشان هرکاری بتوانم میکنم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/