به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نادر روشن فوق تخصص گوارش و کبد با حضور در شبکه سلامت اظهار کرد: یبوست یک عارضه در دستگاه گوارش است، مواد دفعی در روده بزرگ سفت میشود و لذا دفع با درد و سختی همراه میشود.
او با اشاره به اینکه یبوست میتواند ناشی از رژیم غذایی نامناسب، بر هم خوردن تعادل هورمونی، اثر جانبی داروهای مصرفی یا آناتومیبدن باشد افزود: یبوست ناشی از کندی سرعت عبور مواد از کولون و اختلال دفع است، چاقی، استرس، عدم تحرک کافی در روز، کهولت سن، خواب نامناسب و بارداری از علل یبوست محسوب میشود.
روشن با اشاره به اینکه تغییر در رژیم غذایی، مصرف غذاهای پر فیبر، افزایش تحرک و فعالیت بدنی، نوشیدن آب و چای کمرنگ و سایر مایعات برای جلوگیری از یبوست توصیه میشود اضافه کرد: به طور موقت باید از مصرف لبنیات پرهیز کرد، زور زدن، مدفوع سفت، احساس تخلیه ناکامل، احساس انسداد در مقعد، نیاز به دست برای دفع از مواردی است که باید به آنها توجه کرد.
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه اگر حداقل دو مورد از موارد ذکر شده را داشته باشیم باید بدانیم که مبتلا به یبوست هستیم عنوان کرد: تعداد دفعات دفع اگر کمتر از سه بار در هفته باشد باید بدانیم که یبوست داریم اگر هر فردی دو مورد از موارد مطرح شده را داشته باشد یبوست دارد.
او اظهار کرد: البته مصرف غذاهای فیبردار همچون انواع سبزیجات و میوهها نوعی رژیم غذایی سالم بوده و علاوه بر اینکه در سلامت قلب و کنترل وزن و چربی موثر است، میتواند تا حدودی نیز در رفع یبوست تأثیر بگذارد.
این فوق تخصص گوارش و کبد با تاکید بر اینکه یبوست مزمن اهمیت کمتری نسبت به یبوست حاد دارد تصریح کرد: یبوست مزمن معمولا به دلایل کم اهمیتی از جمله مصرف نکردن مایعات و میوه و سبزیجات رخ میدهد، اما علت یبوست حاد میتواند حتی تومور روده بزرگ باشد.
روشن در خصوص سایر دلایل بروز یبوست مزمن هم ادامه داد: استفاده نکردن از غذاهای پرفیبر از جمله سالاد و سبزیجات، سبوس و نان جو به مقدار کافی، استفاده زیاد از غذاهای گوشتی، نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب واسترس زیاد نیز میتواند باعث بروز یبوست مزمن شود.
انتهای پیام/