مسجد به عنوان اولین مرکز حکومت اسلامی قرار گرفت تا تکامل و سعادت بشر را به ارمغان آورد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، سید حسن حسینی نوده ،فعال رسانه ای قم در یادداشتی به مناسبت فرارسیدن روز جهانی مسجد  آورده است:مسجد اسم مکان و در لغت به معنای جای سجده و عبادت است و در اصطلاح به مکانی گفته می‌شود که جایگاه عبادت و خضوع و خشوع است.


هر چند واژه مسجد در مورد چهار دیواری خاصی به کار می‌رود که برای عبادت و راز و نیاز است اما از دیدگاه  اسلام تمام  زمین ، پاک و منزه است و می‌تواند سجده گاه و مسجد مومن قرار بگیرد .

پیامبر گرامی اسلام (ص) در حدیثی پس از بیان فضیلت مسجد الحرام و مسجد الاقصی به ابوذر غفاری فرمود: «هر جا وقت نماز رسید همان جا نماز بخوان که سرتاسر زمین برای تو مسجد است».


واژه مسجد ۲۹ بار در قرآن کریم به کار رفته و در بیشتر موارد منظور مسجدالحرام است که به عنوان نخستین مسجد روی زمین شناخته و برای عبادت مردم ساخته شده است.


مهم‌ترین نقش مسجد، مرکزیت بخشیدن به عبادت مسلمانان است. مسجد محیطی است که انسان ناپاک نباید وارد آن شود و فضا و زمین آن باید از هرگونه پلیدی محفوظ باشد.

مسجد علاوه بر مرکزیت برای عبادت؛ محلی برای نشان دادن اتحاد و هماهنگی امت و تمسک جمعی به حبل الله برای رسیدن به اهداف الهی و انسانی و مرکزی برای حکومت و پس از آن مکانی برای تعلیم و تربیت است .


مسجد در فرهنگ اهل بیت (ع)،خانه خدا در زمین ،جایگاه نزول خیرات و برکات آسمانی ،خانه آگاهی و عبادت ،عشق و محبت، صفا و صمیمیت و تجلی گاه بهشت بر روی زمین و تفریح گاه موحدان است.

پیامبر اکرم(ص) در اولین قدم برای تشکیل حکومت اسلامی مسجد النبی را در مدینه پایه‌گذاری کرد و نخستین پایگاه علمی،سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و حکومتی اسلام به شمار آمد و به عنوان مرکز آموزش معارف اسلامی و انسان سازی و مرکز حکومت و سیاستگذاری شناخته شد.


مسجد حلقه اتصال زمین و آسمان است. مسجد محل رحمت واسعه الهی است تا از سجده در برابر عظمت حق تعالی، انسان را به اوج بندگی و کمال انسانی و لذت جاودانه برساند.

مسجد به عنوان اولین مرکز حکومت اسلامی قرار گرفت تا تکامل و سعادت بشر را در همه ابعاد و شئونات زندگی آدمی و در سایه هدایت و رهبری های برگزیده خداوند متعال حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم به ارمغان آورد .


رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: فراموش نکنیم که «روز مسجد اساساً یک روز انقلابی است. »


در چند دهه اخیر ،مساجد، فجر انقلاب شده اند و نقطه انوار عنایات الهی بر امت بزرگ ایران اسلامی گشته اند و در واقع سنگر مقابله با شیاطین و استکبار جهانی هستند.

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب همواره از مساجد به عنوان پایگاه و سنگر ،سنگر مقابله با شیاطین و پایگاه مقابله با استکبار جهانی یاد کرده‌اند .


مسجد خاستگاه انقلاب اسلامی است.در دوران انقلاب اسلامی مردم ایران علیه نظام ستم‌شاهی جلوه هایی از نقش مساجد را  آشکارا مشاهده کردند.


مساجد پایگاه عمومی مسلمانان و محل حضور قشرهای گوناگون است ؛همان طور که مسجد مهم ترین پایگاه سیاسی، فرهنگی، اعتقادی و دینی در نهضت عاشورایی حضرت امام خمینی (ره) و سنگر اجتماعات عظیم رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بوده است؛ امروز نیز سنگر بزرگ رزمندگان جبهه نرم فرهنگی و اعتقادی در مقابل کفار و استکبار جهانی است .


آری از ابتدای صدر اسلام تاکنون مسجد به عنوان سنگر و پایگاه وحدت و اقتدار مسلمانان بوده است.

۲۱ آگوست ۱۹۶۹ میلادی برابر با  ۳۰ مرداد  نقطه تاریکی در تاریخ جهان اسلام است. چرا که در این روز مسجد الاقصی به  صهیونیست ها به آتش کشیده شده است؛ پس از این حادثه بود که از این روز به عنوان «روز جهانی مسجد» یاد شده و با این عنوان نیز نامگذاری شده است .


مسجد الاقصی اولین قبله و سومین مکان مقدس مسلمانان است که در بخش جنوب شرقی بخش قدیمی اورشلیم واقع شده است .


نام مسجد الاقصی در قرآن ذکر شده است. از جمله موارد تاریخی که دلالت بر شهرت بیت المقدس یعنی مسجد الاقصی در زمان نبی گرامی اسلام دارد نماز خواندن پیامبر اکرم(ص) به سوی دو قبله است .


از مطالب و نقل های تاریخی بر می آید که در زمان پیامبر گرامی اسلام بیت المقدس یا همان مسجدالاقصی نیز معروف بوده و بعد از رحلت رسول خدا نیز بازسازی شده و سازندگان اصلی آن در حقیقت حضرت ابراهیم و سپس داوود و در نهایت سلیمان نبی بودند.


آزادی مسجد الاقصی آرمان بزرگ مصلحان و آزاد اندیشان جهان است زیرا که اشغال فلسطین به دست رژیم غاصب صهیونیستی تنها اشغال یک سرزمین یا کشور نبوده بلکه نمادی از رویارویی استکبار جهانی با امت اسلامی است.


مسجد الاقصی در منظر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(رحمة الله علیه) و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) از جایگاه مهم و ویژه ای برخوردار است .


امام خمینی (ره) در ابتکاری بی‌نظیر در نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام قدس گامی موثر در ماندگاری و جهانی شدن آرمان آزادی فلسطین برداشتند .


رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) نیز در این خصوص فرمایشات گرانقدری دارند از جمله آن که فرمودند: امروز سیاست های شرارت آمیز آمریکا در منطقه از یک سو و جنایات های رژیم صهیونیستی و اهانت مکرر به حریم مقدس مسجد الاقصی از سوی دیگر مسئله اول همه شما مسلمانان است که باید در آن بیندیشید و تکلیف اسلامی خود را در برابر آن بشناسید؛ علمای دین و نخبگان سیاسی و فرهنگی وظیفه سنگین تر دارند؛ متاسفانه غالباً مورد غفلت آنان است.

ان شاءالله به امید آزادسازی مسجد الاقصی از چنگال رژیم غاصب صهیونیستی و نابودی این رژیم از سوی مسلمانان عالم.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.