به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه وسعت تالاب گاوخونی ۴۷ هزار هکتار است که ۹۸ درصد آن خشک است، گفت: تالاب گاوخونی ارزشهایی مانند حفاظت از تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی، محل زیست آبزیان، تعدیل آب و هوا دارد و ظرفیت خوبی برای گردشگری است، اگر این تالاب احیا شود سبب پیشگیری از بیابانزایی، کنترل سیل، حمایت از ارزشهای فرهنگی و تاریخی میشود.
وی افزود: اگر به احیای تالاب گاوخونی توجهای نشود، خسارات جبرانناپذیری به تنوع زیستی وارد میشود و اثرات زیانباری در حوزه گردشگری دارد، محیط زیست کشور و وزارت نیرو نسبت به تأمین حقابههای زیست محیطی این تالاب اقدام کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه محیط زیست کشور طرح حفاظت از اکوسیستمهای تالابی را دارد، گفت: درخواست داریم که طرح جامع احیای تالاب گاوخونی با هدف حفاظت از اکوسیستمهای تالابی اجرا شود.
وی بیان کرد: براساس سرشماریها، هر سال ۱۵۰ هزار قطعه پرنده به این منطقه میآمدند که امسال به ۷۰۰ قطعه کاهش یافته است، تالاب به عنوان یک پیکره منحصر به فرد است که نقش در تغذیه آب زیرزمینی دارد و احیای آن ضرورت دارد.
شیشهفروش با تأکید بر اینکه نادیده گرفتن و حذف حقابههای محیط زیستی و بارگذاریهای بیرویه در حوضه زایندهرود از مهمترین علل خشکی تالاب گاوخونی است، تصریح کرد: تعداد زیاد کانونهای گرد و غبار ناشی از خشکی زایندهرود و تالاب گاوخونی است اگر این تالاب تبدیل به کانون گرد و غبار شود، میتواند ۶ استان را تحت تأثیر قرار دهد.
وی با بیان اینکه از مهمترین خواستههای استان احیای زایندهرود و تالاب گاوخونی برای جلوگیری از تشدید گرد و غبار و فرونشست زمین است، خاطرنشان کرد: تالاب گاوخونی تغذیه آبهای زیرزمینی و کنترل سیلاب را انجام میدهد و از سال ۱۳۶۶ آب رودخانه وارد تالاب نشده است و تنها منبع تغذیه آن رودخانه زایندهرود است.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/م