به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، کرونا هر روز در حال جهش است، یک روز کرونای برزیلی، یک روز انگلیسی و حالا هم دلتا و مدلهای مختلفی که رهآورد بیمبالاتیهای عمومی، سوءمدیریتها و عادیانگاریهای مردمی است، امری که این روزها سببساز حال ناخوش پایتخت معنوی ایران شده است.
آمار ابتلای و مرگ و میر ناشی از کرونا در موج پنجم این پاندمی هر روز در حال افزایش است و مشهد وضعیت وخیمی را میگذراند به طوری که به گفته امیرمسعود هاشمیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از پاندمی کرونا در مشهد عبور کردهایم و به سونامی رسیدهایم.
تاخت و تاز کرونا و افزایش مرگ و میر بیماران
کرونا میتازد و مردم و مسئولان نیز آن را همراهی میکنند چنانچه بر اساس آخرین آمارها، روزانه ۹۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری میشوند.
اما مسئله مهم اینجاست تا زمانی که مردم به هشدارها اهمیتی نمیدهند و علیرغم تأکیدات، برخی با بیمبالاتی در مکانهای سربسته عزاداری میکنند و با وجود راههای بسته، حاضر به در خانه ماندن نیستند و تصاویر قطارشدن ماشینها در جادههای شمالی کشور، زخمی میشود بر دل کادر خسته درمان، وضع به همین منوال ادامه دارد و باید گفت «این ره به ناکجا میرود!»
ستاد ملی مبارزه با کرونا از ۲۵ تا ۳۰ مرداد ماه را جز برای مشاغل گروه یک که لازم و ضروری هستند، تعطیل کرد تا مردم با در خانه ماندن از میزان تماسشان کاسته شده و کمتر در معرض بیماری قرار بگیرند. این امر به مسئولین فرودگاهها و راهآهن و.. نیز ابلاغ و سبب کاهش پروازها به مشهد شد، اما متأسفانه در سفرهای بین شهری اتفاقات دیگری افتاد!
پیشبینی چنین روزی را میکردیم / مردم متوجه خطر نیستند!
محمدحسین روشنک رئیس ستاد پویشهای مردمی مقابله با کرونا با بیان اینکه در ماههای اخیر در کشور، به خصوص در خراسان رضوی و مشهد مقدس، کسی رعایت نکات بهداشتی را دنبال نکرده است، گفت: با توجه به عدم رعایت نکات بهداشتی شرایط کرونا قابل پیشبینی بود.
او افزود: در اسفند سال گذشته پیشبینی و طی اطلاعیهای اعلام کردیم که اگر همینگونه پیش برویم، در مرداد ۱۴۰۰ موج شدیدی از کرونا در مشهد غوغا خواهد کرد و اگر به داد مشهد نرسید، در مرداد ماه ۱۴۰۰ شرایط از کنترل خارج میشود، اما متأسفانه توجهی نشد.
رئیس ستاد پویشهای مردمی مقابله با کرونا با اشاره به بیتوجهی مردم در رعایت نکات بهداشتی ادامه داد: میبایست آنچنان فرهنگسازی و تبلیغات شود که خود مردم داوطلبانه در خانه بمانند نه اینکه با برخورد سلبی و جریمه بخواهیم خطر کرونا را نشان دهیم! مردم باید خطر کرونا را درک کنند که متأسفانه این اتفاق نیافتاده است.
بیشتر بخوانید
روشنک بیان کرد: باید مردم آگاه شوند که نباید در تجمعات شرکت کنند، نباید در کنار هم باشند! چرا از ۴۸ ساعت قبل باید اعلام میشد که قرار است مسیرهای بین شهری بسته شود؟ تا شاهد ازدحام مردم به ویژه مشهدیها در جادههای شمالی کشور باشیم. باید جو را به گونهای پیش برد که مردم درک کنند خطر کرونا از بمباران زمان جنگ بیشتر است.
او تصریح کرد: همه این موارد و تاخت و تاز کرونا و مرگ مردم نتیجه سوءمدیریتها و عدم نظارتها است، مقابله با کرونا باید با کمک مردم انجام شود و مردم را نیز باید تشکلها، امام جمعه، هیئتها، خیریهها و … به میدان بیاورند چرا که برخوردهای سلبی نتیجهای ندارد.
اورژانس جوابگوی حجم بیمار نیست / از کمبود اکسیژن تا تخت و برانکارد
با وجود همه آنچه گفته شد، این روزها شاهد افزایش روز افزون تعداد بیماران هستیم و به همان نسبت نیاز به دارو، اکسیژن و تخت هم افزایش مییابد چنانچه به گفته دکتر هاشمیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اورژانسها مملو از بیماران بدحال است، حجم بیماران به قدری زیاد است که هیچ اورژانسی جوابگوی این تعداد بیمار نیست، همچنین کمبود اکسیژن، تخت و برانکارد وجود دارد، اما چارهای نیست و احتمالاً مردم از وضعیت اورژانسها اطلاع دارند.
این تازه یک بخش ماجرا است چرا که بسیاری از مبتلایان به سبب کمبود تخت در خانه بستری میشوند و طبیعتاً تهیه دارو، اکسیژن و سِرُم به عهده خودشان و خانوادشان است و این امر این روزها تصاویر ناخوشایندی از صفهای تهیه دارو و … در داروخانهها و دیگر مراکز به نمایش گذاشته است. مهر وضعیت را از دکتر جبرائیل موفق، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد جویا شده است.
افزایش بیماران؛ کاهش اکسیژن
موفق معاون غذا و دارو مشهد در خصوص کمبود کپسول اکسیژن نیز گفت: با افزایش بیماران بستری مصرف اکسیژن نیز بالا میرود؛ ترجیح ما استفاده از اکسیژن مایع است که از طریق دستگاههای اکسیژنساز تولید و وارد شبکه لوله کشی اکسیژن میشود و سرتخت بیمار استفاده میشود، اما با افزایش نیاز ناشی از تعدد بیماران، چون ظرفیت تولید هر دستگاه میزان مشخصی است، در ساعاتی از روز با افت فشار دستگاههای اکسیژن مواجه میشویم و در این شرایط مجبور به استفاده از کپسول هستیم.
او افزود: استفاده از کپسول برای کادر بیمارستان بسیار پرزحمت است؛ یک کپسول ۴۰ کیلویی نهایتأ دو روز جواب میدهد و جابجایی و پرکردن آن سخت است؛ با این حال با کمک استانداری و مردم و خیرین تعداد قابل توجهی کپسول خریداری شده و در اختیار بیمارستانها گذاشته شده است، اما این افت و خیزها ممکن است وجود داشته باشد.
منبع: مهر
انتهای پیام//م.ج