رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گفت: ایجاد اشتغال پایدار با توجه هرچه بیشتر به حوزه گیاهان دارویی محقق خواهد شد.

رضا غفارزادگان رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: کشور ایران در حوزه گیاهان دارویی با دارا بودن دو هزار و ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی که بیش از ۱۰۰۰ عدد آن‌ها کاملاً انحصاری در داخل کشور است رشد می‌یابد که پتانسیل بسیار بالایی را در زمینه اشتغال زایی و ایجاد شغل‌های پایدار در حوزه کشاورزی و حوزه‌های داروسازی خواهد داشت، زیرا ایران از بین ۱۳ اقلیم در دنیا ۱۱ اقلیم را داراست.

او گفت: باتوجه به افزایش استفاده از گیاهان دارویی سنتی در دنیا از جمله کشور‌های پیشرفته از قبیل چین و کشور‌های استرالیا، کانادا، آمریکا، انگلیس، فرانسه و ژاپن سبب شده تا این دسته از دارو‌ها در سبد دارویی بسیاری از کشور‌ها قرار گیرد این در حالی است که سهم استفاده از گیاهان دارویی در سبد دارویی کشور حدود ۵ درصد است.

غفارزادگان تصریح کرد: با افزایش گرایش پزشکان و دارو سازان به حوزه گیاهان دارویی امیدواریم خلاء‌های موجود در این زمینه برطرف شود تا بتوانیم به کمک صادرات گیاهان دارویی به افزایش اقتصاد دانش بنیان در حوزه کشاورزی کمک کنیم.

او با اشاره به برنامه‌های شورای انقلاب فرهنگی در این حوزه گفت: طبق پیش بینی‌ها و برنامه ریزی‌های شورا در چشم انداز ۲۰ ساله برای افق ۱۴۰۴ سهم استفاده از گیاهان داروی در داخل کشور باید به بالای ۲۰ درصد رسیده باشد که مسیر بسیار طولانی برای رسیدن به این هدف را در پیش خواهیم داشت. کشور برای استفاده از تمام ظرفیت‌های گیاهان داروی با خلاء‌ها و کمبود‌هایی مواجه است، به عنوان مثال خالص سازی مواد دارویی از گیاهان از مشکلات ما برای افزایش بهره وری در این حوزه است.

او در خصوص تجارت و صادرات دارو‌های گیاهی و سنتی بیان کرد: تجارت و صادرات گیاهان دارویی در کشور بسیار محدود است و بیشتر در زمینه صادرات گیاهانی از قبیل زعفران و زیره در حال فعالیت است، هرچند خام فروشی این گیاهان نیز سبب شده است تا پیشرفت چندان مناسبی در خصوص این گیاهان هم نداشته باشیم. هم گران نبودن سازمان‌های مختلف و ارگان‌های خصوصی و همچنین تعدد تصمیم‌گیری‌های که در این حوزه از جمله دلایل عدم موفقیت در زمینه صادرات در این حوزه است که امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید این خلاء ها برطرف شود تا به نقطه خوبی در زمینه صادرات گیاهان داروی داشته باشیم.

غفارزادگان در خصوص دارو‌های گیاهی برای پیشگیری و درمان کرونا تصریح کرد: هرچند تا به امروز داروی مشخصی برای درمان ویروس کرونا شناخته نشده است، اما با مصرف گیاهان دارویی می‌توان به افزایش سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس کمک کرد که خود این موضوع می‌تواند منجر به پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا شود. هرچند می‌توان از برخی دارو‌های سنتی و گیاهی به عنوان دارو‌های کمکی برای درمان و یا پیشگیری از ابتلا به کرونا می‌توان استفاده کرد.

 رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در نهایت گفت: از مسئولین خواهشمندیم که برای این حوزه جایگاه ویژه‌ای قائل شوند، زیرا با توجه به شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه می‌توان کمک بسیار زیادی را برای بالا بردن سهم اقتصاد دانش بنیان کشور بکنیم. همچنین با ایجاد یک همگرایی بین مردم و مسئولین شاهد اتفاق‌های خوبی در حوزه گیاهان دارویی و سنتی خواهیم بود.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار