به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، آمار مبتلابان به کرونا در مشهد و خراسان رضوی در پنجمین موج طغیان ویروس همه گیر همچنان در حال افزایش است.
بر اساس آخرین گزارش نرم افزار ماسک ۲۷ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و این در حالی است که از نظر وخامت تعداد مبتلایان بیشتر این شهرستانها به رنگ قرمز تیره درآمدهاند که کلانشهر مشهد نیز در زمره همین شهرها است.
استاندار خراسان رضوی به عنوان بالاترین مقام اجرایی استان به طور مستمر ضمن بازدید از بیمارستانها و مراکز سرپایی خدماتدهی به بیماران کرونایی، اوضاع را رصد کرده و پیگیر جدی رسیدگی به موانع و مشکلات بیماران کرونایی است.
تامین اکسیژن برای بیماران سرپایی و بستری، افزایش مراکز منتخب ۲۴ ساعته کرونا، افزایش مراکز توزیع و تزریق رمدسیویر و افزایش تعداد تختهای بیمارستانی از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه به شمار میرود.
این در حالی است که به دنبال اقدامات انجام شده و همگام با تعطیلات عمومی ۶ روزه، میزان رعایت نکات بهداشتی در بین مردم مشهد و خراسان رضوی افزایش ۵۰ درصدی داشته است.
۱۱ مرکز خدمات جامع سلامت شبانهروزی شد
مهدی قلیان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شمار مراکز شبانهروزی خدمات جامع سلامت ویژه کرونا در مشهد به ۱۱ مرکز افزایش یافت.
بیشتر بخوانید
او افزود: تاکنون ۶ مرکز جامع سلامت منتخب کرونا شامل "آب و برق، لشگر، وحدت، احمدی، سیدی و سیلو" در مشهد به صورت ۲۴ ساعته فعال بود که به منظور شتاببخشی به ارائه خدمات به بیماران کرونایی، پنج مرکز دیگر به این تعداد افزوده شد و از این پس مراکز خدمات جامع سلامت "صدف، پنجتن، خواجه ربیع، ۲۲ بهمن و امام علی (ع) " نیز به صورت شبانه روزی به مراجعان و بیماران سرپایی خدمات رسانی خواهند داشت.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: شهروندان در صورت بروز علائم اولیه ضمن تماس با سامانه ۱۹۱ به نزدیکترین مرکز منتخب و یا درمانگاههای بخش خصوصی مراجعه کرده و از مراجعه مستقیم به بیمارستانها به شدت پرهیز کنند.
قلیان بیان کرد: مراجعه به مراکز سطح یک و دو و دریافت خدمات درمانی، نقش موثری در کاهش بار مراجعه به بیمارستان ها، شناسایی زودهنگام بیماری و ارائه خدمات به موقع به بیماران دارد.
خراسان رضوی تنها استانی است که مراکز منتخب کرونای شبانه روزی دارد
محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی تنها استان کشور است که مراکز ۲۴ ساعته منتخب کرونا را راه اندازی کرده است.
او افزود: به دنبال اقدامات انجام شده، تعداد مراکز خدمات جامع سلامت ویژه کرونا در شهر مشهد از ۶ به ۱۱ مرکز افزایش یافت و اکنون به دنبال افزایش تعداد پزشکان شاغل در این مراکز به منظور تسریع در روند خدمات دهی به بیماران هستیم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم خدمات ماندگاری را در مراکز سرپایی بیماران کرونایی به مردم ارائه بدهیم باید از ظرفیت سازمان نظام پزشکی نیز در تامین پزشک عمومی استفاده کنیم.
معتمدیان با اشاره به مدیریت سامانه نوبت دهی و ضرورت مهیا شدن امکان گرفتن تلفنی نوبت در مراکز خدمات سرپایی بیماران کرونایی، بیان کرد: در این مراکز فرآیند باید تسریع شود و یک دستورالعمل های اجرایی روان در این مراکز وجود داشته باشد.
او تصریح کرد: کاهش تراکم و فشار مراکز درمانی، بیمارستانها و اورژانس، دسترسی راحت، تشخیص و مراجعه زودهنگام و کاهش قابل توجه فوتیها از جمله نتایج فعالیت مراکز سرپایی محسوب میشود.
انتهای پیام//م.ج