سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای اصفهان گفت: ذخیره فعلی سد زاینده‌ رود نسبت به متوسط بلند مدت(دوره ۵۲ ساله) با کسری ۵۵۸ میلیون متر مکعبی روبه روست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، محمود چیتیان سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای اصفهان ذخیره فعلی سد را ۲۸۲ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: این رقم در متوسط بلند مدت ۸۴۰ میلیون متر مکعب بود.

وی ادامه داد:  ذخیره فعلی سد زاینده‌ رود نسبت به سال قبل هم که ۳۳۷ میلیون متر مکعب  آب داشتیم ۱۷ درصد کمتر شده است.

سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای اصفهان اضافه کرد: ورودی به سد ۵.۶ و خروجی از آن ۲۵.۵ متر مکعب بر ثانیه است.

چیتیان به اهمیت توجه هر چه بیشتر در مصرف بهینه در بخش‌های گوناگون آشامیدنی، کشاورزی و صنعت اشاره و تاکید کرد: بدون شک بی توجهی به مصرف بهینه، تامین آب را در ماه‌های آینده با چالش مواجه می‌کند.

وی تاکید کرد: وضعیت بارش‌ها و خشکسالی در این منطقه جدیست و نیاز است که همگان برای سازگاری با کم آبی مشارکت کنند.

سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تامین کننده آب شرب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

زاینده‌رود به طول افزون بر۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه سرچشمه می‌گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه که نقشی اصلی و مؤثر در پایداری محیط زیست، تامین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار