نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فواید مغزها اظهار کرد: کنجد یکی از انواع مغزهاست که مصرف آن به صورت خام توصیه میشود.
او افزود: مصرف بو داده کنجد در صورت نداشتن نمک، مشکلی ندارد؛ چرا که مصرف کنجد و تخمه آفتاب گردان برای کسانی که دچار فشار خون هستند اگر دارای نمک نباشد موثر خواهد بود و گفتنی است که کنجد، بادام زمینی و تخمه آفتاب گردان از ارزانترین مغزها هستند که خواص متفاوتی دارند.
جوزدانی تصریح کرد: عمده خواص مغزها به روغنهای مفیدی است که داخل آنها وجود دارد و همه آنها چربیهای موثری برای بدن خواهند داشت. ۲۰ درصد چربیهای بدن از طریق روغنهای مفید تامین میشوند که در چربی ها، گوشت ها، لبنیات و سسها یافت میشوند.
او با بیان اینکه مغزها دارای چربیهای مفید هستند، تاکید کرد: زیتون، روغن زیتون و مغزها حاوی مقدار زیادی چربی هستند و یکی از ویژگیهای مفید مغزها داشتن امگا ۳ است. در واقع، امگا ۳ها باعث کاهش التهاب در بدن میشوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: افرادی که در قسمتهای مختلف بدن آنها به دلایل گوناگون التهاب وجود دارد با مصرف مغزها میتوانند التهاب را کاهش دهند. یکی از ویژگیهای خوب تخمه آفتاب گردان این است که میتواند در کاهش التهاب بیماریهای قلبی و عروقی موثر باشد.
جوزدانی با بیان اینکه مصرف تخمه آفتاب گردان به علت داشتن امگا ۳ باعث کاهش التهاب بیماریهای قلبی میشود، تاکید کرد: بادام زمینی جدا از بحث حساسیت زایی حاوی مقداری پروتئین است که پروتئین موجود در آن نسبت به سایر مغزها بیشتر است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: کنجد دارای خواص زیادی است و مصرف آن توصیه میشود، برای مثال افراد میتوانند در وعده صبحانه از کنجد به جای گردو استفاده کنند. در واقع همه مغزها گران هستند و بادام هندی با وجود اینکه از همه گرانتر است، اما خواص بقیه بادامهای زمینی و درختی را ندارد.
جوزدانی اضافه کرد: میزان مواد مغذی و پروتئین و خواص بادام زمینی بسیار کم است و چربی زیادی دارد که در لیست آخر جدول قرار گیرد. با اینکه چربی بادام هندی زیاد است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند باعث افزایش وزن و چاقی شود، گفتنی است که چربیهای مفید و مضر اگر به صورت متعادل مصرف نشوند به هیچ عنوان نمیتوانند برای بدن مفید باشند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مصرف روزانه مغزها گفت: اگر فردی سالم است و هیچ اضافه وزنی ندارد، میتواند کنجد را در حد دو قاشق غذای خوری در طول روز مصرف کند، افراد باید روزانه ۳۰ گرم از مغز استفاده کنند و خوردن بیش از حد آن توصیه نمیشود.
جوزدانی ادامه داد: اگر افراد اضافه وزن دارند، باید تنها یک قاشق غذا خوری کنجد مصرف کنند، همچنین تعادل در مصرف مابقی مغزها هم ضروری است.
انتهای پیام/