به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جوان است و در زمینه قالیبافی کار میکند و تا کنون برای چندین بانو ایجاد اشتغال کرده است. این بانوی کارآفرین معتقد است، که بانوان علاقهمند میتوانند در صورت پشتکار و جدیت در مدت کوتاهی یک قالیباف ماهر شوند و برای خود از این راه، درآمدی داشته باشند.
عشرت بهمن نژاد ساکن روستای جایدشت فیروزآباد متولد ۱۳۶۰ دارای مدرک لیسانس فرش از دانشگاه عالی باهنر کرمان است که در حال حاضر دارای مدرک فوق لیسانس افتخاری است.
عشرت بهمن نژاد کارآفرین فیروز آبادی گفت: در سال ۱۳۹۷ هشت نوع گره خلق و ثبت کرده و از ۱۰ سالگی وارد عرصه فرش بافی شده که تا کنون در این زمینه فعالیت داشته است.
او که کار دو روی ابریشم به سایز ۸۰ در ۱۲۰ را با تلفیق ۳گره، یک روی قالی یک نقشه و روی دیگر با طرح نقشه ای دیگر را آغاز کرده است، بیان کرد: موفق شدم ۸گره فرش به نام گرههای گردابافت، پُشت چین، کُره چین، روچینی و زیرچینی، پته بافی، ترمه بافی، پارچه بافی را در فرش اختراع کنم.
تلفیق هنر دیرین با ابتکاری جدید از سوی هنرمند قالی باف فیروزآبادی، قالی بافی سنتی را با گره های خاص به اختراعی نو تبدیل کرد.
این بانوی فیروزآبادی با سابقه درخشان در رشته دستبافهای داری و شرکت در نمایشگاههای متعدد داخلی و خارجی و بافت گلیم و فرشهای نفیس دستباف، سهم به سزایی در پیشرفت این هنر و صنعت در کشور داشته است.
بهمن نژاد تصریح کرد: تا کنون ۱۱ فرش نفیس آنتیک موزهای بافته ام. گره پارچه بافی با نخ ابریشم را هم اختراع کردهام. که با همین گره پارچه کت و شلوار مردانه با سفارش خارج از کشور داشتم که در سال ۸۴ بافتم و تحویل دادم.
کارآفرین فیروز آبادی ادامه داد: کیفیت بالا و اصیل بودن فرشهای ایرانی در مقایسه با انواع خارجی به خصوص فرش چینی امتیاز ویژهای است.
این بانوی قالیباف افزود: فرش های ایرانی دارای روح هستند و زنان و مردان ایرانی در هنگام بافت، گره گره تار و پودهای آن را با عشق پیوند می دهند.
هنرمند فیروزآبادی اضافه کرد: من این هنر را علم خدایی و عرفانی می دانم که به من هدیه شده است، این هنر با تار و پود و جسم من عجین شده و از آن درس زندگی می گیرم.
او اظهار کرد: من صبر و بردباری را از گره های فرش آموختم و یاد گرفتم در عین کار با پشمهای رنگارنگ خودم نیز صادق باشم. هنر فرش بافی به من اصالت و نجابت و پاکدامنی آموخت. در کل هنر فرش بافی استاد زندگی من است.
این بانوی کارآفرین گفت: من این هنر را آموزش میدهم و در خانه خودم کارگاه کوچکی دارم که ۱۰ کارآموز در آن مشغول به کار هستند. میل باطنی من آموزش دادن این هنر به تعداد بیشتری هنرجو است که این نیاز حمایت بیشتری از جانب دولت است.
بهمن نژاد بیان کرد: همان طور که می دانید کار تولیدی را سرمایه گذاران می توانند تولید کنند و به بازار عرضه کنند اما من مخترع هستم و با همین ایده های جدید من در فرش، می توان صنعت فرش بافی ایران را دوباره زنده کرد و آینده خوبی هم برای پارچه بافی و صنایع دیگر رقم زد.
هنرمند فیروز آبادی تصریح کرد: ایده های من ثبت ملی شده اند اما برای ثبت جهانی این اختراع نیازمند حمایت دولت هستم.
او ادامه داد: من از طرف دلالانی که فقط فکر منافع خود هستند نگرانم و می ترسم قبل از ثبت اختراع من در سازمان ملل طرحم به کشوری مثل چین فروخته شود و به نام کشور دیگری ثبت اختراع شود.
این بانوی قالیباف افزود: ثبت جهانی این ایده های نو هزینه بالایی دارد و من توان پرداخت آن را ندارم و از دولت استدعای مساعدت دارم. آرزوی من ثبت این اختراع به نام کشور عزیزم ایران است و می خواهم حفظ ارزش این کار از سوی دولت و کشورم ایران رقم بخورد.
بانوی هنرمند فیروزآبادی با گلایه از کمبودها اضافه کرد: از دولت میخواهم که من را در زمینه فراهم آوردن امکانات اولیه مانند محیط مناسب و وام های کم بهره و بیمه بافندگان یاری کند تا بتوانم در محیطی آرام تعداد بیشتری هنرجو را آموزش داده و روانه بازار کار کنم.
منبع: فارس
انتهای پیام/ت