حبیب الله طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه مشکل اصلی کمبود مسکن در کشور در کلانشهرهاست، گفت: شهرهای جدید میتوانند به عنوان سوپاپ اطمینان ساخت و ساز مسکن در کلانشهرها عمل کنند.
طاهرخانی با بیان اینکه در حال حاضر به هیچ عنوان اجازه افزایش قیمت تمام شده مسکن مهر را نداده ایم، گفت: در سال های گذشته سعی کرده ایم هیچ افزایش قیمتی در واحدهای مسکن مهر نداشته باشیم و البته در تعدادی از استانها تعدیل مسکن از سوی شورای مسکن آن استان صورت گرفته است، اما این اتفاق را متوجه متقاضیان نکردیم و با توجه به مجوزی که در قانون بودجه امسال داشته ایم ، عموماً در مراحل آماده سازی و محوطه سازی قرار دارند که از سوی خود شرکت عمران شهرهای جدید تأمین مالی میشوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: شرکت عمران شهرهای جدید سعی کرده متقاضیان مسکن مهر در شهرهای جدید به ویژه در یکی دو سال اخیر متوجه افزایش قیمت نشوند و این درحالی است که ما در سال های اخیر شاهد افزایش قیمت فوق العادهای در حوزه ساخت و ساز بوده ایم.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید همچنین درباره قیمت مسکن در شهر جدید پردیس بیان کرد: بر اساس گزارشهایی که به من ارائه شده، به دلیل عرضه بالایی که در مسکن مهر شهر جدید پردیس داریم، با کاهش قیمت مسکن در ماههای اخیر روبه رو شده ایم.
طاهرخانی اظهار کرد: این کاهش قیمت در همه فازهای پردیس قابل مشاهده است و واحدهایی که یک میلیارد تومان بوده، به ۸۵۰ میلیون تومان کاهش یافته است؛ و یکی از مهم ترین دلایل سرعت گرفتن فرآیند تحویل و فروش اقساطی مسکن مهر در همه فازهای پردیس بوده است.
او با بیان اینکه بر اساس آمارگیری دقیقی که داشته ایم، به این نتیجه رسیدهایم که متوسط خانههای خالی در این شهر جدید، تفاوت معناداری با شهرهای بزرگ ندارد و نمیتوان گفت تعداد خانههای خالی در پردیس بسیار بالاست، افزود: در حال حاضر برخی خانوادهها واحد مسکونی مهر خود در پردیس را تحویل گرفته اند، ولی آن را به بازار فروش یا اجاره عرضه نکرده اند که در نتیجه مشمول قانون مالیات بر خانههای خالی خواهند شد و تفاوتی از این نظر با سایر شهرها دارد.
طاهرخانی توضیح داد: یک وجه دیگر خالی بودن واحدهای مسکونی در پردیس این است که متقاضی حاضر به تحویل گرفتن واحد خود نیست این موضوع در پرند و هشتگرد شدیدتر است، حتی برخی از آنها بر اساس فهرست قیمتهای زمان نام نویسی بدهکارند و رقم بدهیهای آنها در حد ۳ تا ۴ میلیون تومان است، اما حاضر به پرداخت این ارقام و تحویل واحد خود نیستند؛ برخی هم درگیر دلالی هستند؛ به طور مثال فردی ۳۰ تا ۴۰ واحد در دست فروش دارد و منتظر است برای واحدهای در اختیار گرفته، مشتری پیدا کند و پس از انجام تشریفات نقل و انتقال ملک، اقدام به فروش اقساطی و صدور دفترچه اقساط کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بین اینکه با بانک مسکن به این تصمیم رسیده ایم تا برای این دسته از افراد که حاضر به تحویل واحد خود نیستند، نرخ سود یارانهای تسهیلات مسکن مهر را به نرخ سود شورای پول و اعتبار (۱۸ درصد) تبدیل کنیم، افزود: در حال حاضر اجازه انجام اقدامات قضائی را برای متقاضیانی که حاضر به تحویل گرفتن واحد مسکن مهر نیستند، به شرکتهای عمران تابعه داده ایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه واگذاری شهرک سازی به شرکت عمران شهرهای جدید به عنوان یکی از کارکردهای جدیدشرکت عمران شهرهای جدید است، افزود: ساخت ۴۰ شهرک در کشور در مرحله مکان یابی قرار دارد؛ مطالعات مکان یابی همه این ۴۰ شهرک به پایان رسیده است و عمدتاً قرار است در اراضی دولتی و ملی احداث شوند.
طاهرخانی تاکید کرد: ساخت شهرکهای مورد نظر کمترین آسیبهای زیست محیطی دارد و از نظر تأمین خدمات زیر بنایی و روساختی با مشکلات کمتری نسبت به شهرهای جدید روبهرو هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: هفته گذشته ساخت یک شهرک ۴۶۰ هکتاری در اطراف سنندج به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید که با توجه به کمبود شدید زمین در سنندج و افزایش ناگهانی قیمت مسکن در این شهر، کمک بزرگی به رفع این مشکل خواهد کرد؛ این شهرک امکان اسکان ۲۸ هزار نفر را فراهم خواهد کرد.
طاهرخانی با بیان اینکه مجوزهای استانی ساخت شهرکی در نزدیکی اردبیل صادر شده و منتظر صدور مجوز شورای عالی شهرسازی هستیم، افزود: در همه کلانشهرهایی که مشکل حاد کمبود مسکن داریم با جانمایی شهرکهای جدید برطرف خواهد شد. به جز اصفهان که نیازی به ساخت شهرک نبود و ظرفیت خالی در دو شهر جدید بهارستان و شهر مجلسی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه ساخت سه شهرک در استان تهران برنامه ریزی شده است، گفت: فرایند صدور مجوز احداث این شهرکها در مراحل مختلف قرار دارند به عنوان مثال هم در شرق و هم در جنوب غرب تهران مکان یابی ساخت این شهرکها انجام شده و باید به تصویب شورای عالی شهرسازی برسد.
او یادآور شد: پس از صدور مجوز شورای عالی شهرسازی، مساحت این شهرکها و سقف جمعیت پذیری آنها اعلام خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: شهرکها مزایایی نسبت به شهرهای جدید دارند از جمله اینکه زیرساختهای آنها قابل دسترستر است؛ مشکل حمل و نقل میان شهرک با شهر مادر مانند شهرهای جدید نیست؛ نزدیکی آنها به کلانشهر، جذابیت بیشتری را نسبت به شهرهای جدید ایجاد کرده است. قرار است بخشی از این یک میلیون مسکنی که دولت سیزدهم وعده ساخت آن را داده به این شهرکها منتقل شوند
دلال مسکن دلال خودرو ، دلال عمده مواد غذایی ، دلال پوشاک ، دلال لوازم تحریر ، دلال لوازم یدک خودرو ، دلال ......
اگه همه موارد در اختیار شرکت های تحت نظارت دولت باشد قطعا مانند سیمان که کاهش یافت نرخ این موارد هم کاهش می یابد یا باید مجرم شناخته شوند.
به امید روزی که حتی کارت خواب ها هم بی خانه نباشند انشاالله
دم به دیقه پیام میاد ۱۰۰ملیون دیگه بیارید
اگر داشتیم که دنبال مسکن ملی نبودیم