دانشمندان دانشگاه راکفلر آمریکا در تازه‌ترین تحقیقات خود به مقایسه ایمنی حاصل از ابتلا به ویروس کرونا با واکسیناسیون پرداخته و توضیحات جالبی در این باره ارائه کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، امید به آینده‌ای بدون ترس از کووید-۱۹ به گردش آنتی بادی‌ها و سلول‌های حافظه B مربوط می‌شود. بر خلاف آنتی بادی‌های در حال گردش که بلافاصله پس از واکسیناسیون یا عفونت به اوج خود می‌رسند و چند ماه بعد محو می‌شوند، سلول‌های حافظه B می‌توانند برای جلوگیری از بیماری‌های شدید برای چندین دهه باقی بمانند و با گذشت زمان تکامل می‌یابند و یاد می‌گیرند که (آنتی بادی‌های حافظه) قوی‌تری تولید کنند که در خنثی سازی ویروس بهتر بوده و قادر به سازگاری با انواع مختلف هستند.

واکسیناسیون مقادیر بیشتری آنتی بادی در گردش را نسبت به عفونت طبیعی تولید می‌کند. اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که همه سلول‌های حافظه B برابر نیستند. در حالی که واکسیناسیون باعث ایجاد سلول‌های حافظه B می‌شود که طی چند هفته تکامل می‌یابند، عفونت طبیعی باعث ایجاد سلول‌های حافظه B می‌شود که در طی چند ماه تکامل می‌یابند و آنتی بادی‌های بسیار قوی تولید می‌کنند که قادر به از بین بردن حتی انواع ویروس نیز هستند.

این یافته‌ها مزایای بیشتری را در عفونت طبیعی نسبت به واکسیناسیون نشان می‌دهد، اما نویسندگان هشدار می‌دهند که مزایای سلول‌های B حافظه قوی‌تر از خطر ناتوانی و مرگ ناشی از کووید-۱۹ نیست.

دکتر نوسنسویگ از دانشگاه راکفلر آمریکا و محقق اصلی این مطالعه می‌گوید: در حالی که یک عفونت طبیعی ممکن است باعث بلوغ آنتی بادی‌هایی با فعالیت گسترده‌تر از واکسن شود، عفونت طبیعی می‌تواند شما را نیز بکشد. واکسن این کار را نمی‌کند و در واقع از خطر بیماری جدی یا مرگ ناشی از عفونت محافظت می‌کند.

هنگامی که هر ویروسی وارد بدن می‌شود، سلول‌های ایمنی بلافاصله انبوهی از آنتی بادی‌های در گردش را منتشر می‌کنند. سربازان پیاده سیستم ایمنی، این آنتی بادی‌ها بسته به واکسن یا عفونت با سرعت متفاوتی می‌سوزند و با وجود اینکه ممکن است این آنتی بادی‌ها ماه‌ها یا سال‌ها از ما محافظت کنند، اما به مرور تعداد آن‌ها کاهش می‌یابد که این امر به عفونت مجدد احتمالی کمک می‌کند.

سیستم ایمنی دارای یک برنامه پشتیبان است: یک گروه از سلول‌های حافظه B که از آنتی بادی‌های گردش خون بیشتر عمر می‌کنند و به اصطلاح آنتی بادی‌های حافظه تولید می‌کنند که محافظت طولانی مدت را ارائه می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که سلول‌های حافظه B برای آبله حداقل ۶۰ سال پس از واکسیناسیون دوام می‌آورند. سلول‌های حافظه B لزوما مانع عفونت مجدد نمی‌شوند، اما می‌توانند از بیماری‌های شدید جلوگیری کنند.

مطالعات اخیر نشان داده است که ظرف پنج ماه پس از دریافت واکسن یا بهبودی از عفونت طبیعی، برخی از ما دیگر آنتی بادی‌های گردش خون کافی را برای جلوگیری از کروناویروس جدید حفظ نمی‌کنیم، اما سلول‌های B حافظه ما هوشیار هستند. با این حال تاکنون دانشمندان نمی‌دانستند که آیا می‌توان انتظار داشت که واکسن‌ها بتوانند نوع قوی پاسخ سلول‌های B را پس از عفونت طبیعی ارائه دهند یا خیر. 

نوسنسویگ و همکارانش تصمیم گرفتند با مقایسه نمونه‌های خونی از بیماران مبتلا به کووید -۱۹ بهبودی با افرادی که از واکسن mRNA که هرگز دچار عفونت طبیعی نشده بودند، تفاوت در تکامل سلول B را نشان دهند.

واکسیناسیون و عفونت طبیعی باعث ایجاد تعداد مشابهی از سلول‌های حافظه B شد. سلول‌های حافظه B بین دوز اول و دوم واکسن‌های کرونا به سرعت تکامل یافتند و آنتی بادی‌های حافظه‌ای را به طور فزاینده‌ای تولید کردند. اما پس از دو ماه، پیشرفت متوقف شد. سلول‌های حافظه B در تعداد زیادی وجود داشتند و آنتی بادی‌های قوی را بیان می‌کردند، اما قوی‌تر نمی‌شدند.

از طرف دیگر، با بیماران در حال بهبود، سلول‌های حافظه B تا یک سال پس از عفونت به تکامل و بهبود خود ادامه می‌دهند. آنتی بادی‌های حافظه قوی‌تر و خنثی کننده‌تر با هر بار به روز رسانی سلول B ظاهر می‌شوند.

ممکن است واکنش بدن نسبت به ویروس‌هایی که از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن می‌شوند متفاوت از ویروسی باشد که به قسمت بالای بازو تزریق می‌شود. یا شاید یک ویروس دست نخورده سیستم ایمنی را به نحوی تحت تاثیر قرار دهد که پروتئین سنبله ایجاد شده توسط واکسن‌ها به سادگی نمی‌تواند در برابر ویروس مقاومت کند.

صرف نظر از علت، پیامد‌ها روشن است. ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم که سلول‌های حافظه B در واکنش به واکسن‌های mRNA تحت فشار‌های تکاملی محدودی قرار گیرند، این یافته ممکن است پیامد‌های قابل توجهی در طراحی و انتشار دوزهای تقویت کننده داشته باشد. نوسنسویگ می‌گوید انتظار می‌رود تقویت کننده‌ای با واکسن mRNA موجود در حال حاضر سلول‌های حافظه را درگیر کند تا آنتی بادی‌های در گردش را تولید کند که به شدت در برابر ویروس اصلی و انواع آن محافظت کننده هستند. 

او می‌گوید: زمان استفاده از تقویت کننده به هدف تقویت بستگی دارد. اگر هدف جلوگیری از عفونت است، پس از ۶ تا ۱۸ ماه بسته به وضعیت ایمنی فرد باید تقویت شود. اگر هدف جلوگیری از بیماری‌های جدی است، ممکن است سال‌ها تقویت لازم نباشد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۰
هدف راکفلرها حذف نصف جمعیت جهانه.اونوقت باید به حرفای اینا استناد کرد? !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
اینقدر مطالب علمی از امریکا می گذارید مسئولان ناراحت نمی شوند؟ مسئولان ما دشمن غرب و امریکا هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
مثل ادمیزاد حرف نمیزنین که بفهمیم چی زر میزنی!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
این چه توضیح دادنیه
مگه داری واسه متخصص عفونی توضیح میدی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
به نظر من دولت همونجوری که همه چی رو رها کرده و به امون خدا گذاشته برای کرونا هم همین کارو بکنه و به جمله ی معروف هرچه پیش آید خوش آید عمل کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
یه مقدار خودمونی تر بگید تا بفهمم
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۱:۲۰ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
جان کلام اینکه عزیزان خود بیماری را بگیرید مطمئن تر از واکسن ایمنی می‌دهد فقط بشرط اینکه موقع بیماری سریع سیستم ایمنی تون واکنش نشون بده . حالا برید با سیستم ایمنی هاتون وارد مذاکره شید که بجنبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
جای تعجبه که استناد به مقالات علمی دانشگاههای آمریکایی میشه اما به تولیدات این دانشگاهها مثله واکسن اعتمادی نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
سیامک کاظمی
۱۰:۴۳ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
نویسنده محترم، ببین خودت از این مقاله چیزی می فهمی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
دانشگاه راکفلر؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!! ؟!! ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
دو ساله منم دارم همینو میگم که دولت باید ملت رو بدون ماسک یه ساعت بفرسته تو بخش کرونا تا مطمئن بشه همه اشون گرفتن چند ساعت بعدم داروهای ضد کرونا بهشون بده تا خوب بشن چون اولش درمون بشه خطری نداره و دیگه هم کرونای شدید نمیگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
داروهای ضد کرونا بهشون بده؟ این بیماری هنوز درمان موثری ندارن :(
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
خیلی خوبه شما دکتر نشدی و الا الان فقط خودت زنده مونده بودی
United States of America
ظاهرخان
۱۰:۰۹ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
این طوری که نیست. باید اجازه بدی عفونت بروز کنه سیستم ایمنی درگیر بشه بعد بگی آنتی بادی تولید شده و.. نه اینکه بلافاصله پس از آلوده شدن افراد دارو درمانی شروع بشه که این ریسک بالایی در مرگ و همچنین افزایش فشار به سیستم های درمانی رو دارد. در ضمن با عفونت طبیعی میزان تحریک سیستم ایمنی و میزان تولید آنتی بادی و لنفوسیت t در افراد متفاوت است. اما در واکسن چون از ترکیبات تحریک کننده سیستم ایمنی به همراه mRNA یا آدنوویروس تغییر داده شده، یا ویروس غیرفعال شده استفاده می شود، سیستم ایمنی رو بیشتر درگیر می کند و تزریق دوز دوم باعث تحریک بیشتر و ایمنی بیشتر و طولانی تر می شود. پس بهترین، کم عارضه ترین و کم هزینه ترین روش مدیریت اپیدمی استفاده از واکسن است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
حیف این سطح از دانش پزشکی شما نیست که حروم بشه
آخرین اخبار