سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایستادن در کنار بازماندگان تروریسم و آن‌هایی که از تروریسم زخم خورده‌اند به اندازه ایستادن در مقابل آنها ضروری است.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت روز بین المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم، گفت: ایستادن در کنار بازماندگان تروریسم و آن‌هایی که از تروریسم زخم خورده‌اند به اندازه ایستادن در مقابل تروریست‌ها ضروری است.

وی افزود: از دست دادن حتی یک عزیز در حادثه تروریستی بیشتر از هر هر نوع فقدان دیگری روح بازماندگان را آزرده می‌کند، چراکه درد این عزیزان قربانی تروریست عمیق‌تر از هر درد دیگری است. آنها بی عدالتی، اصابت و توحش را بی هیچ واسطه‌ای تجربه می‌کنند.

خطیب زاده ادامه داد: نزدیکان آن‌ها بیش هیچ منطقی فقط برای ایجاد ترس و باج خواهی دیگر در کنار آن‌ها نیستند، به همین دلیل ادای احترام شما و بودن در کنار شما و سخن گفتن درباره این درد و عمیق و مشترک وظیفه‌ای ارزشمند و انسانی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: امروز که ادای احترام به قربانیان تروریسم در کنار هم جمع شده ایم، لازم است تا به مسئولیت سنگین بازماندگان تروریسم توجه کنیم؛ بازماندگانی که خشمی بزرگ از این بی عدالتی در دل دارند و در عین حال می‌خواهند این خشم از بی عدالتی را به کاری بزرگ برای مقابله با تکرار این حوادث شوم و پلید تبدیل کنند. انجام این کار مهم همچون تحمل این درد مشترک به تنهایی میسر نیست بلکه عزمی جهان را می‌طلبد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که از ابتدای تاسیس همواره هدف شکل‌های مختلف تروریسم سیاسی، اقتصادی و تروریسم کور بوده است، اینک با تجربه‌ای گران بار در کنار همه بازماندگان تروریسم ایستاده است و به این ایستادن در کنار شما عزیزان افتخار می‌کند.

خطیب زاده ادامه داد: تجربه‌ای که به قیمت از دست دادن بهترین جان‌های شریف انسان‌های این سرزمین پر تمدن، مظلوم و کهن به دست آمده است.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ما پیش از هر کشور دیگری در نبرد شجاعت با این سیاهی و پلیدی شهید داده ایم؛ داغ شهادت سردار سلیمانی که به اعتراف دشمنانش هم قدرتمندانه در مقابل تروریسم ایستادگی کرد و طومار داعشی‌ها و داعشی گونه فکر کردن‌ها را در هم پیچید، دردی است که هیچ گاه در دل بازماندگان این ترور تسکین نخواهد یافت.

سردار سلیمانی صلح ساز‌ترین ژنرال ما و ژنرال منطقه بود

وی افزود: سردار سلیمانی صلح ساز‌ترین ژنرال ما و ژنرال منطقه؛ سردار بزرگ مبارزه با تروریسم بود که به دست ترورریسم دولتی ایالات متحده آمریکا به شهادت رسید. ما این شهادت را افتخار خود و قربانی خود در راه مبارزه با ترورریسم می‌دانیم.

خطیب زاده تصریح کرد: ترور دانشمندان هسته ای، ترور مهندس فخری زاده و ترور هزاران انسان و جان‌های آزاده‌ای که برای دنیای بهتر و عزتمندانه‌تر تلاش می‌کردند، یک ملت بزرگ مانند ایران را بازمانده تروریسم کرده است، به همین دلیل شاید ما بیش از هر کشور دیگری بتوانیم راه‌های التیام این درد را بازگو کنیم، راه‌هایی که با چهار دهه مقاومت به خوبی، اما با دادن خون‌های بسیاری آموخته ایم؛ فرزندان این مرز و بوم جان خود را داده اند تا تروریسم، تروریسم دولتی و تروریسم سازمان یافته نتوانند آرامش و صلح و ثبات را از بلاد مختلف در این منطقه بگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ما توانسته ایم این نکته را ثابت کنیم که دو معضل همزاد یعنی تروریسم و افراطی گری نتیجه طبیعی ناکارآمدی وضعیت کنونی بین المللی و به ویژه تحولات اخیر در سطوح مختلف است. این دو معضل نه به منطقه‌ای از جهان محدود می‌شود و نه مختص دین و مذهبی خاص است؛ تروریسم برگرفته از تفکرات افراطی، اهداف شوم و پلید و ابزار‌های ناکارآمد و نامشروع است.

وی افزود: هیچ انسان آزاده‌ای نمی‌تواند وضعیت کنونی غرب آسیا را ببیند و نقش سیاستمداران ماجراجو، بی تدبیر و بدام و افراطی را در ایجاد این وضعیت نادیده انگارد. سیاستمدارانی که به راحتی آتش جنگ در این منطقه روشن می‌کنند و جنگ را به عنوان واقعیتی نرمال و طبیعی در این منطقه تحفه آوردند و مستعد‌ترین محیط برای رشد افراط گرایی را با چنین جنگ‌هایی فراهم کردند و به وقت شعله ور شدن آتش بدون هیچ مسئولیت پذیری محل حادثه را ترک می‌کنند و فرار می‌کنند و بی هیچ شرمساری درباره دستاورد‌های خود دروغ می‌گویند.

آنچه امروز در افغانستان می‌بینیم همین تروریسم دولتی است

خطیب زاده با بیان اینکه آنچه امروز در افغانستان می‌بینیم همین تروریسم دولتی در بدترین شکل خود است، گفت: خروج غیر مسئولانه و فضاحت بار اشغالگر از افغانستان، بروز همین منطق افراطی است. امروز دیگر جامعه مدنی کشور‌های غربی هم دریافتند که ماجراجویی‌های نظامی آمریکا و برخی از کشور‌های غربی در منطقه ما زمینه ساز ظهور و یورش گروه‌های تروریستی مانند داعش کاملا بی سابقه و وحشیانه آن‌ها در همسایگی ما شده است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران هم در روز بین المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم و هم در دیگر روز‌های سال مصمم به ساختن جهانی عاری از خشونت و افراطی گری بوده است؛ جهانی که در آن مردم سرنوشت خود را تعیین کنند. هیچ ملتی ملعبه جاه طلبی‌ها و بی تدبیری‌های کشور‌های دیگر نباشد.

خطیب زاده در پایان گفت: ما ایرانی‌ها چهره‌های مختلف تروریسم را دیده‌ایم و به‌خوبی دریافته‌ایم که مهم‌ترین برگ برنده عاملان تروریسم از بین بردن امید است، امید به اینکه ما توان ساختن آینده‌ای بهتر و امن‌تر را داریم، بنابراین با حفظ این امید، می‌توانیم در مقابل تروریسم و افراط گرایی بایستیم. یاد همه شهدای مقابله با تروریسم و قربانیان تروریسم همواره در دل ما زنده خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۷ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
خطیب زاده چانه اش که داغ میشه کتاب را کامل میخواند
آخرین اخبار