طی چند هفته اخیر باز هم شاهد افزایش قیمت انواع برنج در بازار بوده ایم که مسئولان این بخش هر کدام دلایلی را برای گرانی این محصول عنوان می کنند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طی هفته های اخیر قیمت برنج برای دومین بار از ابتدای سال دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گرفت که هر یک از مسئولان دلایل خاص خود را برای این گرانی ها مطرح کردند، اما نکته مهم این است که در این شرایط بسیاری از اقشار پایین جامعه توان خرید  برنج با نرخ هر کیلو ۵۰ هزار تومان و بعضا بالاتر را ندارند.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت هر کیلو برنج ایرانی با  ۴۲ هزار تا ۵۰ هزار تومان و برنج خارجی ۲۳ هزار تا ۲۸ هزار تومان است که نسبت به ابتدای سال تغییر محسوسی داشته است . بسیاری از مغازه داران عواملی همچون خشکسالی، کاهش واردات و هزینه های بالای تولید را علت  این گرانی می دانند که با توجه به آغاز فصل برداشت و عرضه برنج  سال گذشته مانده در انبارها، مسائلی همچون خشکسالی و گرانی هزینه های تولید بهانه ای بیش نیست و  دستگاه های مسئول با اعمال نظارت دقیق بر سطح بازار باید از گران فروشی جلوگیری کنند.

آمارها نشان می دهد که سالیانه ۳ میلیون تن برنج در کشور مورد استفاده قرار می گیرد که سال گذشته ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تن از این میزان در داخل تولید شد . امسال به سبب شرایط خشکسالی و کم بارشی پیش بینی می شود که تولید به ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد که بنابر واردات در ماه های اخیر، کسری چندانی در تامین نیاز کشور وجود ندارد که بخواهد بر التهاب بازار اثر بگذارد، اما متاسفانه موضوع گرانی برنج از هفته های گذشته آغاز شده است، هر چند مسئولان انتقاداتی نسبت به اختلاف قیمت کنونی برنج در استان های شمالی با بازار تهران دارند و قیمت های فعلی در بازار را کاذب می دانند.

بنابر اذعان دبیر انجمن واردکنندگان برنج ، واردات برنج نسبت به سال های قبل ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است که این موضوع خود می تواند یکی از علل گرانی در بازار باشد، هر چند برخی فعالان و دست اندرکاران بازار اذعان می کنند که برنج خارجی به حدی در انبارها موجود است که در ماه های گذشته همراه با روغن عرضه می شده است.

حال به  سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین علل گرانی برنج در بازار، میزان واردات و تاثیر خشکسالی بر تولید و قیمت با خبر شویم:

 

حباب کاذب قیمت برنج در بازار/ قیمت برنج طارم در استان های شمالی ۳۵ هزار تومان

علی اکبریان عضو هیئت مدیره انجمن برنج کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به قیمت بالای برنج در تهران اظهار کرد: با توجه به حباب قیمت برنج در بازار، سازمان تعزیرات با اعمال نظارت باید جلوی افزایش قیمت را بگیرد چرا که قیمت برنج در مازندران تفاوت محسوسی با تهران دارد.

وی قیمت کنونی هر کیلو برنج ندا در استان های شمالی را ۲۶ هزار تا ۲۷ هزار تومان، شیرودی را ۲۸ هزار تومان، فجر را ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان و طارم را ۳۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: حباب کاذب قیمت برنج در بازار تهران تاثیر پذیر از دیگر مولفه های اقتصادی است که این موضوع هیچ ارتباطی به تولیدکننده ندارد.

اکبریان ادامه داد: با حذف یارانه سم و کود، هزینه برداشت برنج به ۴۰ هزار تومان رسیده است، اما با همه این تفاسیر اختلاف قیمت بسیار چشمگیر است که دستگاه های نظارتی باید موضوع را بررسی کنند.

این مقام مسئول جو روانی بازار را یکی از عوامل گرانی برنج در بازار برشمرد و گفت: با افزایش قیمت برنج، مصرف غلات در سفره خانوار کاهش می یابد، درحالیکه با وجود وضعیت مناسب واردات و تولید، گرانی های اخیر توجیهی ندارد.

وی در واکنش به کمبود واردات برنج بیان کرد: آمارها نشان می دهد که روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ تن برنج از بنادر ترخیص می شود که این امر نشان می دهد که برنج خارجی در بازار وجود دارد.

عضو هئیت مدیره انجمن برنج درباره آخرین وضعیت تولید برنج گفت: امسال کشت برنج در مازندران به موقع انجام شد و تنها بواسطه خشکسالی، کشت در استان گلستان ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر بود که این موضوع در ابتدای فصل برداشت نمی تواند تاثیر بگذارد و به عبارت دیگر اثر خود را در ۴ سال آینده نشان می دهد.

وی هزینه برداشت هر کیلو برنج را ۴۰ تا ۴۲ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با آزادسازی قیمت سموم، کود، نشا و کمباین، هزینه تولید افزایش یافته است که این امر می تواند یکی دیگر از دلایل گرانی برنج در بازار باشد.

اکبریان با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه برنج نداریم، بیان کرد: امسال تولید برنج کمتر از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن نخواهد بود، ضمن آنکه در شرایط کنونی، برنج در کارخانجات مازندران دپو شده و خریداری وجود ندارد.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به نرخ بالای برنج در بازار تهران، انجمن هم معترض است، اما این گرانی ارتباطی به کشاورز ندارد و حمایت دولتمردان را رفع این بحران می طلبد.

برنج ۳۸ درصد گران شد/ممنوعیت ۵ ماهه واردات یکی از علل گرانی برنج

 قاسمعلی حسنی دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت برنج در بازار خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون قیمت هر کیلو برنج ایرانی با رشد ۳۸ درصدی از ۳۱ هزار به ۴۳ هزار تومان رسیده است.

وی افزود: با توجه به پایان فصل سال گذشته و آغاز برداشت برنج در فصل جدید باید منتظر ماند و دید که تولید در چه وضعیتی قرار می گیرد.

حسنی افزایش هزینه های کارگری و نهاده های تولید همچون سم و کود را از علل گرانی برنج برشمرد و گفت: هم اکنون کمبودی در عرضه برنج ایرانی و خارجی وجود ندارد، به هر میزانی که مغازه داران برنج بخواهند، در اختیارشان قرار دهیم.

دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی قیمت هر کیلو برنج خارجی را ۱۹ هزار و ۵۰۰ تا ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

وی درباره آینده بازار برنج بیان کرد: بنابر به بخشنامه سال های اخیر مبنی بر ممنوعیت واردات از ۵/۱ تا ۱۰/۱ به دلیل حمایت تولید داخل، واردات این محصول ممنوع است که در این مدت امکان سوء استفاده وجود دارد، اما تا ۲ ماه پیش به دلیل نبود تقاضا، برنج خارجی با روغن عرضه می شد.

حسنی نرخ هر کیلو برنج خارجی تحویل بندرعباس را ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: خیلی از واردکنندگان با ضرر کالای خود را فروختند به طوریکه سودی عایدشان نشد و در شرایط فعلی هم به دلیل آنکه کالا چند ماه ناشی از نبود تقاضا در انبارها بود، سودش کم شده است.

دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: برنج به عنوان یکی از محصولات استراتژیک و نیاز روزانه مردم است که دولت نمی گذارد کمبودی در این بخش ایجاد شود و  انتظار می رود بحث انتقال ارز برداشته شود تا نیازمند دستورالعمل های بانک‌مرکزی نباشیم.

کاهش تولید برنج تاثیر چندانی بر خشکسالی ندارد/حداکثر قیمت برنج در بازار باید ۳۲ هزار تومان باشد

محمد جواد خاکزاد مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه افت تولید برنج محسوس نیست، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های مناسب در سال گذشته، انبارهای کارخانه شالیکوبی و کشاورزان خالی نیست که با این وجود نگرانی از حیث تامین نیاز کشور نداریم.

به گفته وی، علی رغم شرایط خشکسالی افت تولید برنج در حدی نیست که بتواند بر بازار و قیمت اثر بگذارد.

خاکزاد مشکلات سیستم توزیع را علت اصلی افزایش قیمت برنج در بازار برشمرد و گفت: برآوردها حاکی از آن است که امسال ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج در کشور تولید می‌شود که با احتساب مصرف سالیانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن کسری نیاز داخل باید از طریق واردات تامین شود.

این مقام مسئول ادامه داد: در یک ماهه نخست برداشت، دلال و واسطه پس از خرید محصول اقدام به ذخیره سازی، احتکار در انبارها و سپس عرضه با قیمت‌های بالا در بازار می‌کنند که این چالش در دیگر بخش‌های کشاورزی هم وجود دارد.

خاکزاد در پایان با اشاره به اینکه ۱۲۰۰ واحد شالیکوبی در مازندران تعیین کننده قیمت برنج در استان‌های شمالی هستند، تصریح کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو برنج در استان‌های شمالی ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان است که با احتساب هزینه حمل و سود خرده فروش حداکثر ۳۲ هزار تومان باید عرضه شود.

بر این اساس برنج یکی از اصلی ترین اقلام سبد خانوار محسوب می شود که افزایش قیمت آن فشار مالی زیادی بر اقشار کم درآمد جامعه وارد می سازد. در خصوص گرانی این محصول دلایلی همچون ممنوعیت واردات ۵ ماهه، دپوی کالا در گمرکات و کاهش تولید ناشی از خشکسالی عنوان می شود. در شرایط فعلی اولویت مسئولان جدید حوزه کشاورزی و تنظیم بازار باید تامین کالاهای اساسی و رفع موانع موجود باشد تا مردم حداقل در تامین اقلام اصلی مورد نیاز خود مشکلی نداشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
دوستان همه این گرانی به جیب دلالان و فروشندهای ادوات کشاورزی سموم و کود میره کشاورز هیچ منافه ای از گرانی ندارنددولت بر گرانی ها نظارت ندارد به سود تولید کننده هم هست اگر ارزان بخرد و ارزان بفروشتچون مجبورنمیشود محصول خود را ارزان پیش فروش کند.
-
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
دوستان همه این گرانی به جیب دلالان و فروشندهای ادوات کشاورزی سموم و کود میره کشاورز هیچ منافه ای از گرانی ندارنددولت بر گرانی ها نظارت ندارد به سود تولید کننده هم هست اگر ارزان بخرد و ارزان بفروشتچون مجبورنمیشود محصول خود را ارزان پیش فروش کند.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۳۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
دوستان یک وبسایت است که برنچ رو مستقیم از دست کشاورز میده لینکشو میزارم هرکه دوست داشت استفاده کنه قیمتش ا تمام سایت پایین تره
https://jinega.ir/
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۲ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
برنج کجا گرونه! قیمت واقعی برنج مثل کالاهی دیگه باید دو یا سه برابر بشه! حدقل قیمت برنج باید 60 هزارتومن باشه! قیمت 35 تا 40 تومن اصلا برای کشاورز به صرفه نیست ! کشاورز دلال نیست که بخواهد سود کنه! اون وقت میخواد بتونه زندگیش بگذره و بتونه از پس مخارج بر بیاد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
ما برنج کار هستیم ! وقتی قیمت یک لیتر سم از 90 هزار تومن میشه 400 هزار تومن! قیمت کود شیمیایی سه برابر میشه! قیمت دستگاه دروگر برنج از 100 میلیون میشه 600میلیون! قیمت کیسه که برنج باید در اون بسته بندی بشه از 1800 تومن شده 3800تومن!قیمت تبدیل شلتوک به برنج که تقریبا 3 برابر شده! چرا هیچ دم از کشاورز نمیزنید! گاوداری رو که تعطیل کردیم فقط برای مصرف خودمون! مزارع رو اگه اجازه بدن تبدیل میکنیم به زمین و به تهرانی ها میفروشیم ! و فقط برای مصرف خودمون زمین میزاریم!
پدر تولید کننده در اومده ! همه که حقوق بگیر دولت نیستند! اگه یکی بخواد دختر شوهر بده یا پسرشو داماد کنه باید چیکار کنه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
واردات برنج نباید لحظه ای متوقف شود چون همه توان خرید برنج ایرانی را ندارند در ثانی می توانند برنج ایرانی را صادر کنند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
مقصراصلی خود مردم هستند،خود مردم راضی به ارزونی هیچ چیزشون نیستن.
Iran (Islamic Republic of)
P.H.D
۱۲:۴۴ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
علی برکت الله.
ااااااا. یادم نبود!
اون دیگه رفته.
حالا باید به جای این عبارت چی بگیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۵ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
صدق الله العلی العظیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۱ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
قیمت کود، سم و دستمزد کارگر رو هم در نظر بگیرید.
این موارد رو کاهش بدید اونوقت قیمت برنج کاهش پیدا می کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
ما برنج می کاریم.
یک ماه قبل 35 هزار تومن فروختیم.
پیشنهاد من به دوستان اینه که تو شهرهای شمالی مستقیم از کشاورز بخرید. این طوری هم ارزون تره و هم اینکه برنج خالصه.
چون خیلی از دلالها برنج های مرغوب و غیر مرغوب رو با هم قاطی می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
ما زمین کشاورزی داریم.
کارگر نِشا داشتیم نفری 600 هزار تومن!!!
همون کارگر وقتی میاد سرکار نیاز به غذا داره. قیمت مرغ و غیره رو خبر دارید دیگه؟
کود و ادوات کشاورزی هم 10 برابر شده. چرا این مسائل رو عنوان نمی کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
چرا مردم شاهد روزانه گرانیها هستند مسولین اگر نمی توانند جمعش کنند برن گم شن
Iran (Islamic Republic of)
پرسنال
۱۲:۰۶ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
کجا برن؟ بریتانیا جوری برنامه ریزی کرده که مجبوریم با همینا بسازیم. وگرنه تروریست ها رو میاره داخل کشور. درسته، فلاکت ما بهای رفاه کشورهای مرفه هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
علی اکبریان عضو هیئت مدیره انجمن برنج کشور(قیمت کنونی هر کیلو برنج ندا در استان های شمالی را ۲۶ هزار تا ۲۷ هزار تومان، شیرودی را ۲۸ هزار تومان، فجر را ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان و طارم را ۳۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: حباب کاذب قیمت برنج در بازار تهران تاثیر پذیر از دیگر مولفه های اقتصادی است که این موضوع هیچ ارتباطی به تولیدکننده ندارد) قیمت برنج در شمال بصورت درست بیان فرمودن. اینجا برنج بالا 35000 تومن نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
حمایت نکنید باحمایت کردن همه چیزوگران کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
ما که از شهر مهاجرت کردیم به روستامون دیگه مرغ بزوگوسفند محصولات کشاورزی سبزی کلا خودمون داریم 70درصد نیاز غذایی دیگه خودمون تامین میکنیم دیگه تو شهر زندگی کردن اصلا به صرفه نیست با این گرونیا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
مگه ارزان بود که گران بشه برنج بازم گران شد خدامون داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۳ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
دیگه مغز آدم از اینهمه گرانی داغونه. به چه چیزی باید فکر کنیم؟؟
وقتی گران می کنید حقوق و دستمزدها رو هم افزایش بدید تا بتونیم بخریم و به کشاورز هم لطمه وارد نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۷ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
همین حقوقی که میگیری باید نصف بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
ای کاش این گرانی ها به جیب خود کشاورز میرفت حیف که جیب دلالان بزرگ ترو بی انتهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
ای کاش این گرانی ها به جیب خود کشاورز میرفت حیف که جیب دلالان بزرگ ترو بی انتهاست
Iran (Islamic Republic of)
داریوش
۰۹:۰۹ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
به نظر من تا دولت جدید بخواد مستقر بشه دلالان ضربه اصلی را بر پیکره بیجان اقتصاد وارد می کنند .باید در این زمان خود رئیس جمهور ورود کند و جلو این همه نابسامانی گرفته شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
آقایون نه چندان محترم گرانفروش ودلال وفرصت طلب و..... لطف کنید اول دقیقاً سقف قیمت هرکالای رو (خوراکی/لوازم خانگی/خودرو/مسکن و...) مشخص کنید،تاجای که بالاترازآن دیگه ممکن نباشه،بعددریک حرکت خبیثانه! همه چیز روتاحدامکان گران بفرمائید تا حداقل برای ملت روشن شودکه دیگه این آخریش بود!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۹ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
یعنی بین خانمها دلال وگرانفروش نداریم! البته میگن پشت یک خانم دلال موفق یک مردفرصت طلب بی وجدان خبیث! است :)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
ازیک طرف داری میگین نباید گران بشه از یک طرف میگین به دلیل آزاد شدن قیمت سموم باید گران بشه،از یه طرف میگین واردات قطع شده برای حمایت از تولید داخل بعد میگین واردات نداشتیم برنج گرون شد،از یه طرف میگین وارد نشدن علت گرونیه بعد میگین از بنادر روزانه اینقدر واردات داریم،با لاخره ما که نفهمیدیم این کارشناس شما چند چنده،میخوایین گرون کنید ،گرون میکنید هیچکس به فکر مردم نیست اینجا هر کس به فکر خویشه،آخرش هم که گرون میشه این همه حرف واسه چیه،هر روز سفره مردم رو کوچیکتر میکنین،ما هم خدایی داریم
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۰۷:۴۹ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
در این کشور مهم نیست چه کسی مسئول دولت شود یا کدام حزب سیاسی حاکمیت را در دست داشته باشد از زمانی که آقای رئیسی امور را در دست گرفته تغییری ایجاد نشده قطار تورم و گرانی و بی تدبیری همچنان بر روی ریل با سرعت بالایی در حال حرکت است و مردمی که این قطار از روی آنها عبور می کند و هر روز زندگی را بر آنان دشوار می سازد اگر کسی هم منتقد این مشکلات باشد اینگونه پاسخی دریافت خواهد کرد که نگران نباشید دولت تازه امور را در دست گرفته هنوز بر امور اشراف ندارد چند ماهی صبر کنید و پس از چند ماه نیز مشکلات موجود می شود ارثیه دولت قبل که بر دولت جدید تحمیل شده است و حال آنکه مردم از این گونه توجیحات خسته شده و خواستار چاره ای کارا هستند تا بتوانند با خیال راحت تری زندگی را از سر بگذرانند قامت مردم زیر بار بی تدبیری و بی مسولیتی مسولین خم شده با اینکه کشور را مشکلات فراگرفته هنوز دولت و مجلس در مرحله انتخاب وزرا گیر کرده اند انتخاب وزرا بایستی خیلی زودتر از این زمان اجرا می شد کشوری که در وضعیت قرمز بیماری، اقتصادی و ... قرار دارد با مسولینی مواجه شده که با از دست دادن زمان بر این مشکلات دامن می زنند. به امید راه چاره ای مناسب و حل مشکلات ولی متاسفانه امیدی نیست
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۷:۴۸ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
این از جلوس رییسی به کارگزاری مجریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۱ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
عرض سلام و ادب و احترام.من یک کشاورز هستم.خواستم بگم شما که این مقاله رو نوشتی تشریف بیارید شمال و ۵ روز تو مزارع شمال کار کنید.و خودتون ببینید چه نرخی رو برنج خواهید گذاشت.از هزینه کود و سمی و کارگر و ... که بالا رفته خبر دارین؟محصول امسال آفت زده و نصف پارسال شده.من کشاورز که برنج من فقط چند تومن رفته بالا ولی همه چیز چند برابر شده.ما باید چه جوری گذارن زندگی کنیم.اگه امسال حقوق شما نصف بشه شما چیکار میکنید.همین بلا به ما زده.لطفا نصف حقوق پارسال رو دریافت کنید و سال دیگه ۵ روز تو زمین شالی کار کنید و بعد یک مقاله بنویسید.
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۷:۳۶ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
سلام ،

اختیارات آقای ناصر مکارم شیرازی و
همچنین اعمال قدرت یهودیان خارج را بررسی کنید .
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۷:۰۸ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
مرگ وننگ و رسوایی و جهنم بر گران کنندگان اجناس و اقلام معیشتی مردم مستضعفین بینوایان تهی دستان ایران اسلامی باد . والسلام و صلوات التماس دعا .
آخرین اخبار