زنگ خطر مگس میوه به صدا درآمد

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره طغیان مگس میوه مدیترانه‌ای هشدار داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت:بعلت شرایط اقلیمی مناسب برای افزایش زادآوری و وجود میزبان‌های حساس رسیده نظیر انجیر، گلابی، سیب و میوه‌های در حال رسیدن به ویژه نارنگی پیش رس، گفت: ازدیاد نسل و طغیان آفت مگس میوه مدیترانه‌ای و در نهایت خسارت روی مرکبات دور از انتظار نیست.

او با اشاره به بازدید‌های میدانی کارشناسان حفظ نباتات و گزارش‌های دریافتی از ایستگاه‌های پیش آگاهی مبنی بر افزایش شکار مگس میوه در تله‌های جلب کننده در روز‌های اخیر، برای مدیریت و پیشگیری افزایش جمعیت مگس میوه مدیترانه‌ای در باغ‌های مرکبات و جلوگیری از خسارت احتمالی روی مرکبات، به ویژه نارنگی پیش رس، راهکار‌هایی را به باغداران توصیه کرد.

زاغی گفت: تسریع در برداشت تمامی میوه‌های رسیده نظیر انجیر، گلابی و سیب در قطع زنجیره میزبانی و کاهش جمعیت بسیار موثر خواهد بود.

او افزود: نصب تله‌های جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، سراتینکس یا سراتل حداقل به تعداد ۵۰ تا ۷۰ عدد در هر هکتار باغ مرکبات با الویت نصب روی نارنگی پیش رس برای شکار انبوه به باغداران توصیه می‌شود.

زاغی گفت: در صورت وجود تک درختان میزبان حساس نظیر انجیر، گلابی، سیب و خرمالو در حاشیه باغات مرکبات، ۲ تا ۳ تله روی هر درخت نصب شود.

او انجام طعمه پاشی با استفاده از پروتئین هیدرولیزات به میزان ۳ تا ۵ لیتر به اضافه حشره کش مالاتیون به میزان ۲۰۰ سی سی در ۱۰۰ لیتر آب با استفاده از سمپاش ۲۰ لیتری پشتی بصورت یک ردیف در میان بر اساس دستور العمل در صورت مشاهده شکار روزانه ۲ تا ۳ عدد حشره کامل آفت در تله‌های نصب شده در باغ را مورد تاکید قرار داد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: در صورت مشاهده روزانه بیش از ۳ عدد مگس در هر تله جلب کننده نصب شده در باغ، انجام کاور اسپری (سمپاشی) با سموم توصیه شده نظیر مالاتیون یا دیپترکس (تری کلروفن) با نسبت توصیه شده، الزامی است.
انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.