به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، قیمت مرغ در ترازوی بی برنامگی چند نرخی شده است، مسئولان میگویند هر کیلوگرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان، فروشگاههای بزرگ تا ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان هم میفروشند و عجیب تر اینکه هر چه از شهر فاصله میگیرید و به روستا نزدیک میشوید قیمت مرغ هم بالاتر میرود.
مرغ در برخی روستاهای مازندران تا ۳۹ هزار نفر تومان هم به فروش میرسد و همه و همه پای افزایش کرایه حمل ونقل و گرانی نهاده و کمبود سهمیه و دهها دلیل دیگر را وسط میکشند تا کمبود در عرضه و بی برنامگی در قیمت مرغ را توجیه کنند.
جوجههای یک روزه هم حکایتشان همین گونه است آنها هم چند نرخی شده اند، نرخ مصوب ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است و نرخی که پرورش دهندگان مرغ میخرند، ۸ هزار، ۹ هزار، ۱۰ هزار تومان و هر چه که تیغشان ببرد، انگار این جوجههای یک روزه نه به ارز دولتی و نیمایی پایبند هستند نه به جیب مردم.
گران میخریم گران میفروشیم
مرغ با قیمت ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومانی که عملا در بازار پیدا نمیشود یا اگر هم پیدا شود آنقدر کم است که همان صبح خروس خوان تمام میشود و دست مردم و مصرف کننده از مرغ نیز کوتاه می شود.
فروشندگان میگویند: توزیع مرغ بی برنامه و بی نظارت است هر کیلوگرم مرغ را ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان از واسطهها میخریم و چون گران میخریم مجبوریم گران هم بفروشیم.
مرغداران هم از همین اجبار میگویند و اینکه هزینه تمام شده برای تولید هر کیلوگرم مرغ ۱۹ هزار تومان شده است بالاتر از نرخ مصوبی که دولتیها اعلام میکنند، گران تولید میکنیم گران دست مشتری میرسد انگار نظارتی در این زنجیره تولید وجود ندارد مثلا نرخ مصوبی که برای جوجههای یک روزه اعلام کرده اند ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است، اما به مرغدار تا ۱۰ هزار تومان میفروشند واو مجبور است بخرد که اگر نخرد سالن هایش تعطیل میشوند.
عطاء الله حسن زاده مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران گفت: مرغدار را مجبور میکنند که با وجود افزایش هزینههای باربری و کارگری و نهادههای دامی و ... مرغ را به قیمت مصوب و با ضرر دو هزار تومانی به کشتارگاهها بدهند.
بیشتر بخوانید
مرغ هایی که مرغداران را تلف می کنند
او افزود: قیمت جوجه یک روزه به ۱۰ هزار تومان رسیده است و مرغدارانی که جوجهها را دو ونیم برابر قیمت مصوب خریداری کرده اند نمیتواند مرغ را با قیمت مصوب عرضه کنند.
حسن زاده گفت: قیمت جوجه را بر اساس عرضه و تقاضا باید تعدیل میکردند که نتوانستند و در حالی که پیش بینی میشد قیمت جوجه مرداد ماه تعدیل شود، اما افزایش یافت.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران با بیان اینکه جهاد کشاورزی متولی این موضوع است، گفت: تولید کنندگان مرغ از جهاد کشاورزی انتظار دارند اگر میخواهند مرغ با قیمت مصوب در بازار عرضه شود جوجه را نیز با قیمت مصوب در اختیار مرغداران قرار دهند.
طبق معمول، پیگیری میکنیم
حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه مرغ با قیمت مصوب باید در بازار عرضه شود، گفت: مرغداران و فروشندگان مکلف به عرضه مرغ با قیمت مصوب هستند و اگر واسطهها مرغ را با قیمت بالاتر به آنها عرضه میکنند این تخلف را گزارش دهند.
او افزود: بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی مشکلی در تولید مرغ استان وجود ندارد و اگرچه ۶۰ درصد مرغ استان روانه بازار تهران میشود اما توزیع و نظارت نیز در داخل صورت میگیرد.
دو هزار و ۴۰۰ واحد مرغداری در مازندران وجود دارد و در هر دوره ۱۲ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام میشود.
انتهای پیام / ک