لریس ناواسارتیان خزانه دار اتحادیه آبمیوه، بستنی و کافیشاپ اصفهان، در گفتوگو با خبرنگارگروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: به هیچ عنوان قیمت گذاری توسط اتحادیه انجام نمیشود، بلکه بازار به صورت رقابتی فعالیت میکند. در واقع با توجه به کشت نشدن قهوه در کشور، انواع قهوه از خارج وارد میشود؛ قیمت گذاری اصلی بازار قهوه، به شرکتهای وارد کننده و فرآوری کننده قهوه محدود شدهاست.
او افزود: اختلاف اجارهبها از منطقهای به منطقهای دیگر و همچنین تفاوت در نوع محصول و خدماتی که کافهها ارائه میدهند، سبب شده قیمت واحدی، در صنف قهوه وجود نداشته باشد.
خزانه دار اتحادیه آبمیوه، بستنی و کافیشاپ اصفهان، درباره عوامل اصلی قیمت گذاری در صنف قهوه اظهار کرد: افرادی که خودشان قهوه را عصاره گیری میکنند، براساس نوع دانه قهوه و همچنین دستگاه عصاره گیر قیمت را مشخص میکنند.
ناواسارتیان اضافه کرد: درحال حاضر در بازار قهوه از کیلویی ۲۰۰هزارتومان تا کیلویی ۳میلیون تومان وجود دارد، بر این اساس یک شات اسپرسو نمیتواند قیمت مشخصی در کل شهر داشته باشد؛ اتحادیه زمانی قیمت قهوه فروخته شده را بررسی میکند که شکایتی از واحد صنفی ثبت شود.
او درباره تفاوت قیمت در فروش نوشیدنیهای پلمب شده خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نوشیدنیهای پلمب شده مثل قهوه سرد و انرژی زاها به صورت قاچاق وارد میشود، نمیتوان قیمت گذاری کرد، چون هیچگونه مبنای قیمتی برای این نوع محصول، وجود ندارد.
خزانه دار اتحادیه آبمیوه، بستنی و کافیشاپ اصفهان زمانی بیشتر مشتریان کافی شاپها دانشجویان بودند، اما با توجه به افزایش هزینهها، مشتریان کمتر شده و فقط قشر خاصی از جامعه مشتری صنف قهوهاند، با این شرایط، یک کافی شاپ معمولی در خیابان جلفا با درنظرگرفتن هزینه کارگر، اجاره مغازه و دیگر هزینهها، فقط باید روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزارتومان را برای اجارهبها در نظر گرفته بگیرد.
ناواسارتیان بیان کرد: تا دو سال پیش، قهوههای خارجی از طریق شرکتهای مختلف به ایران وارد میشد، اما دوسالی است، واردات قهوه را با مشکل روبرو کرده است، بنابراین از وزارت صنعت و معدن انتظار میرود، مصوبهای برای کنترل واردات قهوه قراردهد. اگر واردات قهوه به ایران آزاد شده و به صورت قانونی وارد شود و همچنین ارز لازم برای این محصول پرسود اختصاص یابد شاهد ثبات و حتی کاهش قیمت در بازار قهوه هستیم.
او در پایان تاکید کرد: همه عوامل داخلی و خارجی از جمله عدم اختصاص ارز لازم درکشور و همچنین کاهش تولید در آمریکای جنوبی به علت خشکسالی و درنهایت افزایش ناگهانی قیمت قهوه دست به دست هم دادهاند تا بازار قهوه افزایش قیمتهای زیادی را تجربه کند.
انتهای پیام/ی