اصغر نقی‌زاده، بازیگر سینما و تلویزیون درباره "صادق صفایی" می‌گوید که او را بازیگری همه فن حریف دیدم؛ نمی‌گذاشت حواسش پرت شود که جانباز "از کرخه تا راین" واقعی درنیاید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «صادق صفایی» را مخاطبان بیشتر به نقش "نوذر" در فیلم سینمایی "از کرخه تا راین" ابراهیم حاتمی‌کیا می‌شناسند و یا نقش تحسین‌برانگیز "قباد" در "خوابگاه دختران" که بسیار مورد توجه قرار گرفت. او در این سال‌ها علاوه بر بازی در سریال‌ها و فیلم‌های دیگر عضو هیئت علمی دپارتمان نمایش دانشکده هنر‌های نمایشی و موسیقی دانشگاه تهران بود.

او شب گذشته در حالی بر اثر سکته قلبی درگذشت که کوله‌باری از خاطره و تجربه از خود بر جای گذاشته است. آن‌طور که «اصغر نقی‌زاده»، بازیگر سینما و تلویزیون می‌گوید حضور صادق صفایی خیلی درس‌آموز بود؛ بسیار در قالب نقشش می‌رفت و اجازه نمی‌داد چیزی باعث شود حسش از بین برود. از کرخه تا راین و آژانس شیشه‌ای تجربه‌های خوبی بود که با او پیدا کردم. همه همّ و غمش درآمدن نقش بود و به هیچ چیزی به غیر از این نکته هم فکر نمی‌کرد.

شاید در کنار نقش دکتر "آژانس شیشه‌ای" و قباد "خوابگاه دختران"، "سفر سرخ" و "وقتی همه خواب بودند" نقش‌های دیگر هم از او به یاد می‌آوریم در سریال "از یاد‌ها رفته" و "من و زیبا" فریدون حسن‌پور و خیلی از نمایش‌های تئاتر که روی صحنه درخشیده است. در این میان، مخاطب بیشتر نقش این بازیگر را در فیلم "از کرخه تا راین" به یاد می‌آورد که موفق به کسب سیمرغ نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.

به تعبیر اصغر نقی‌زاده او در این فیلم نقش نوذر را داشت و هیچ‌وقت آن دیالوگ و سیلی معروف را از یاد نمی‌برم که هنرمندانه ایفا شد و بسیار تأثیرگذار هم بود. وقتی نوذر (صادق صفایی) می‌گفت: «داد می‌زدید کربلایی‌هاش بسم‌الله! زیارت قبول! به اینام یاد بدین دست خالی جنگیدن رو…! حالا دیگه نه شما اونجایین، نه من. هر دومون اینجاییم. چه فرقی کرد؟! … حالا من ریه‌ام رو از دست دادم… تو پاهاتو… آقا سعید (علی دهکردی) چشماشو…»

روایت اصغر نقی‌زاده از یک سیلی عجیب و غریب!/ وقتی

و البته اینجا با نقی‌زاده صحنه معروف سیلی را مرور کردیم؛ سعید و نوذر (علی دهکردی و صادق صفایی) در این صحنه کنار هم راه می‌رفتند و سعید سعی می‌کرد نوذر را از مصاحبه کردن با تریبون‌های غربی منصرف کند و می‌گفت: «می‌خواهی چه کار کنی و از سابقه‌ات چه می‌خواهی بنویسی؟ یک بسیجی داوطلب برگشته! ونوذر اینجا آن دیالوگ‌های زیبا را می‌گوید: از این‌ها هم بدتر! یک بسیجی فراموش شده، یک بسیجی مرده و یک بسیجی ذلیل. ندیدی سر بسیجی‌ها چه آوردند. قرار است به من احترام بدهند. نفس می‌کشم!»

سعید (علی دهکردی) ادامه می‌دهد که لااقل به قیمتش می‌فروختی! تو تاجر خوبی هم نمی‌شی! و می‌رود. نوذر (صادق صفایی) سعید را صدا می‌زند آقا سعید! در اینجا به او سیلی می‌زند و می‌گوید شاید دیگر ندیدمت؛ و دوباره سعید حرفش را تکرار می‌کند همه این‌ها را ارزان فروختی حتی این سیلی را!

اصغر نقی‌زاده این‌گونه ادامه می‌دهد: «شبِ گذشته که خبرِ درگذشت صادق صفایی را شنیدم بسیار حسرت خوردم که یک هنرمند واقعی را از دست دادیم. او در فیلم "از کرخه تا راین" واقعاً نقش یک جانباز پناهنده را به گونه‌ای درست درآورد که در "آژانس شیشه‌ای" با اینکه نقش کوتاهی هم داشت، اما این نقش بسیار خوب دیده شد. چون واقعاً باسواد بود و نمی‌دانستیم یکی از اساتید زبان انگلیسی در آلمان بوده است و در آلمان متوجه شدیم!»

وی افزود: «از روزی که آلمان رفتیم همیشه این حسّ جانبازان را داشت و خیلی برایم جالب بود و سعی می‌کرد در کار‌های اجرایی وارد نشود تا حسّش به هم نخورد. چرا که ما به ابراهیم حاتمی‌کیا کمک می‌کردیم، چون قرار گذاشته بودیم به گروه فیلمبرداری هم کمک کنیم؛ تعداد عوامل کم بود. صادق آن اوایل کمک کرد و دلخور بودیم چرا کمک نمی‌کند. بعداً فهمیدیم می‌خواست چیزی باعث نشود حسش به هم بخورد و جانبازی‌اش را حفظ کند و چقدر هم این نقش خوب درآمد. هنوز هم می‌گویم آن لحظات و حس‌ها و سیلی همه عجیب و غریب بودند و چقدر هنرمندانه از پَسِ این نقش برآمد».

نقی‌زاده این روز‌ها در سریال "اپیدمی" شبکه سه سیما مشغول بازی است و دوست دارد نقش‌های متفاوت به او پیشنهاد شود. همچنین امیدوار است روند واکسیناسیون سرعت بیشتری بگیرد تا آن‌قدر شاهد روز‌های تلخ نباشیم.

صادق صفایی سال ۱۳۷۱ با فیلم سینمایی «از کرخه تا راین» برای نخستین بار طعم بازیگری مقابل دوربین سینمایی را به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا چشید. در همکاری بعدی خود با حاتمی‌کیا در فیلم «آژانس شیشه‌ای» در کنار بازیگرانی، چون پرویز پرستویی، حبیب رضایی و رضا کیانیان توانست بازیگری حرفه‌ای را بیشتر بیاموزد و فرصتی برای دیده شدن داشته باشد.

سال ۱۳۷۹ با نقش‌آفرینی در سینمایی «سفر سرخ» به کارگردانی حمید فرخ‌نژاد خوش درخشید و با ایفای نقش قباد در «خوابگاه دختران» به چهره‌ای شناخته شده مبدّل شد. صفایی با گذشت سه دهه از آغاز فعالیت‌های هنری خود در عرصه بازیگری به عنوان بازیگر نقش‌های مکمل حضور قابل قبولی داشته است. از جمله آن‌ها می‌توان به فیلم «وقتی همه خواب بودند» اشاره کرد.

او در نمایش‌هایی، چون «پریشان در باد» به کارگردانی فرشاد فرشته حکمت، «دایره گچی قفقازی» به کارگردانی حمید سمندریان، «مرغ دریایی» به کارگردانی هما روستا و... به عنوان بازیگر حضور داشته است و همچنین نمایش‌هایی همچون «مرگ»، «پلیکان سبز»، «در جامعه مردگان» و «همچون انتظار الکترا» را در مقام کارگردان در تئاتر مولوی به روی صحنه برده است.

 

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
از کرخه تا راین شاهکار بود
آخرین اخبار