به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، قدرتی مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز در بازدید رئیس جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از کشتارگاه صنعتی تبریز، ضمن ارائه گزارشی از روند کار کشتارگاه اظهار داشت: این کشتارگاه علاوه بر تامین گوشت قرمز این شهر نسبت به تامین نیاز سایر شهرهای آذربایجانشرقی نیز کمک میکند.
او با بیان اینکه در این مجموعه صنعتی انواع دامهای سنگین و سبک حلال گوشت مانند گاو، گوساله، گاومیش، گوسفند، بز، شتر و شترمرغ برای مصارف خانگی و صنعتی کشتار میشود گفت: با راه اندازی خط بسته بندی گوشت قرمز در این مجموعه به صورت بشقابی و منجمد، گوشت کشتار شده در بسته بندیهای بهداشتی در سطح شهر و سایر شهرهای کشور حتی تهران توزیع میشود.
مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با بیان اینکه کشتار دام مولد نگران کننده است گفت: اوایل هر هفته به طور متوسط روزانه ۲۳۰ راس دام سنگین و ۷۰۰ راس دام سبک در این مجموعه کشتار میشود و این تعداد در اواخر هفته به ۱۷۰ راس دام سنگین و ۴۰۰ راس دام سبک میرسد و با وجود افزایش میزان کشتار طی امسال نسبت به مدت مشابه پارسال متاسفانه آمار کشتار دام مولد طی امسال نسبت به پارسال افزایش یافته است.
او با اشاره به اینکه ۸۰ درصد دامهای کشتار شده در کشتارگاهها را دامداران سنتی تامین میکنند، گفت: این دامداران با توجه به خشکسالی حاکم بر استان به عنوان مرجع تولید گوشت قرمز در کنار دامداریهای صنعتی برای تامین علوفه و نهادههای دامی خود نیاز به حمایت دارند.
قدرتی با تاکید بر برخورد با دلالان و واسطهها در بازار گوشت قرمز اظهار کرد: مجموعه کشتارگاه صنعتی تبریز آماده است تا دامهای قاچاقی که توسط نیروی انتظامی کشف شده اند را تا موقع تعیین تکلیف نگهداری کند.
مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با تاکید بر اینکه شناسنامه دار کردن لاشههای استحصالی در کشتارگاهها ضروری است، گفت: این کار موجب میشود مصرف کننده در موقع خرید با مشخصات لاشه آشنایی داشته باشد و با اطمینان بیشتری اقدام به خرید کند.
قدرتی با بیان اینکه موقع خرید گوشت تنها نباید به مهر دامپزشکی بسنده کرد، ادامه داد: شناسنامه دار کردن لاشهها در راستای شفاف سازی اینکه مشتری چه نوع گوشتی میخواهد و اینکه گوشت مربوط به گوسفند، گاو یا گاو میش و نر یا ماده بوده از اهمیت بالایی برخوردار است.
او با اشاره به اینکه باید طرح شناسنامه دار کردن لاشهها در مجلس شورای اسلامی به صورت قانونی تصویب و الزامات آن مشخص و اعلام شود، یادآوری کرد: به علت نبود چنین قانونی و الزامات آن، برخی از سودجویان در فروش لاشه کشتار سواستفاده میکنند.
مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا کشتارگاهها به عنوان واحد تولیدی مادر محسوب میشوند، گفت: از امعا و احشا دام فرآوردههای زیادی تولید میشود و برخی شرکتهای آرایشی و بهداشتی با خرید این محصولات دامی از آنها مواد آرایشی و بهداشتی تهیه میکنند.
قدرتی با اشاره به آمادگی این سازمان برای همکاری با مجامع علمی کشور برای فرآوری امعا و احشا دام کشتار شده در کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز، افزود: در این راستا این سازمان با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز تلاش میکند تا از مواد موجود در شکمبه دام کشتار شده مواد قابل استفاده برای تغذیه حیوانات خانگی اهلی تهیه کند.
او با بیان اینکه هم اکنون غذای این حیوانات با هزینه گزافی از خارج کشور تهیه میشود، یادآوری کرد: با توجه به امکان تولید غذای حیوانات خانگی در داخل کشور میتوان با فرآوری مواد غذایی موجود در داخل شکمبه دامهای کشتار شده این مواد را دوباره به چرخه مصرف این حیوانات برگرداند.
مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز گفت: با توجه به اینکه تجهیزات و تکنولوژیهای مورد استفاده در کشتارگاهها ضعیف بوده و در مقایسه با کشورهای پیشرفته فاصله زیادی وجود دارد میتوان با همکاری بخش خصوصی و الگوگیری از کشورهای پیشرفته آنها را به تکنولوژیهای پیشرفته مجهز کرد.
قدرتی با بیان اینکه هم اکنون پنج دامپزشک با استقرار در این کشتارگاه بر مراحل کشتار دام نظارت میکنند، ادامه داد: دام زنده قبل از کشتار توسط آنها مورد معاینه قرار گرفته و در صورت تشخیص غیرقابل مصرف بودن گوشت دام یا بخشها مختلفی از آن، مستندات آن تهیه و پس از صورتجلسه معدوم سازی دام یا بخشهای مختلف آن در بخش لاشه سوزی انجام میشود.
او با اطمینان دادن به مردم از سلامت گوشت تهیه شده در این کشتارگاه، اظهار کرد: مردم بدون نگرانی از سلامت لاشههای استحصالی در این کشتارگاه میتوانند گوشت مورد نیاز خود را از فروشگاههای این سازمان و قصابیهای معتبر سطح شهر خریداری کنند.
انتهای پیام/ک