به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، توصیههای اداره کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری به بهره برداران بخش کشاورزی را در این بسته خبری ببینید:
بیشتر بخوانید
۱- تنظیم دور آبیاری کشتهای بهاره (چغندر قند، لوبیا، سیب زمینی، ذرت و ...) با توجه به نیاز مرحله رشد گیاه و گرمای هوا.
۲- استفاده از کود سولوپتاس در مزارع جهت افزایش مقاومت گیاه به تنش خشکی.
۳- کنترل و مبارزه با علفهای هرز مزارع کشت بهاره (چغندرقند، لوبیا، سیب زمینی و ...).
۴- پایش و مبارزه با بیماری قارچی آلترناریا (لکه موجی) در مزارع سیب زمینی با توجه به محیا بودن شرایط آب و هوایی.
۵- انجام کوددهی پتاسه در مزارع سیب زمینی جهت افزایش عملکرد و عمر انبارداری غده ها.
۶- آمادهسازی بستر و زمین جهت کاشت کلزا در مناطق سردسیر.
۷- پایش و مبارزه با کرم پیله خوار در مزارع لوبیا.
۸- عدم آتش زدن بقایای محصولات زراعی با توجه به وزش باد و جهت جلوگیری از حذف میکروارگانیسمهای مفید خاکزی.
۹- انجام سم پاشی و محلول پاشی مزارع در ساعات خنک و بدون باد.
۱۰- تنظیم دورآبیاری درختان با توجه به نیاز مرحله رشد میوه و گرمای هوا.
۱۱- تنظیم و کنترل دما، رطوبت و تهویه گلخانهها و سالنهای پرورش قارچ با توجه به نوسانات دما.
۱۲- مبارزه با کنههای تارتن درختان میوه هسته دار و دانه دار (به ویژه بادام، هلو، سیب و ...).
۱۳- پایش نسل سوم سرشاخه هلو.
۱۴- پایش نسل سوم کرم سیب در مناطق گرمسیری.
۱۵- پایش و کنترل کرم خوشه خوار انگور.
۱۶- پایش و کنترل شته درختان میوه (بادام، هلو و ...).
۱۷- انجام سم پاشی و محلول پاشی در ساعات خنک و بدون باد.
۱۸- تنظیم دما، رطوبت و تهویه دامداریها و مرغداریها با توجه به نوسانات دما.
۱۹- در دسترس بودن آب، نزدیک کندوهای زنبور عسل با توجه به گرمای هوا و نیاز زنبورها.
۲۰- حفاظت ازکندوهای زنبور عسل در برابروزش بادو تابش مستقیم آفتاب.
۲۱- تنظیم جیره غذایی و هوادهی آب استخرهای پرورش ماهیبا توجه به نوسانات دمایی.
انتهای پیام/ف