به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، ابراهیم جلیلی, رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر اظهار داشت: ساختمان مسجد از نظر معماری به ۲ بخش قدیمی و نوساز تشکیل شده و از نظر کاربری به صورت یکپارچه عمل میکند.
او افزود: بخش تاریخی مسجد توچغاز از ستونهای قطور و طاقهای به هم پیوسته زنجیرهای تشکیل شده که با ملات گچ کار شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه با ثبت مسجد توچغاز تعداد آثار ثبتی این شهرستان به ۲۱۴ اثر رسید، بیان کرد: مسجد توچغاز هفتمین مسجد در شهرستان است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
جلیلی ادامه داد: پروند ثبت مسجد امامزاده خاتون از توابع زند ملایر نیز تهیه و به منظور بررسی و تایید به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارسال شده است.
او گفت: در شهرستان ملایر ۶ مسجد ثبتی وجود دارد که به جز مسجد صاحبالزمان (عج) که در دوران صفویه ساخته شده و مابقی مساجد مربوط به دوران قاجار است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر یادآور شد: از بین این مساجد، سه مسجد سیفالدوله، عاشورا و حاج قاسم در شهر ملایر قرار دارند و حسینیه حاج منتصرالملک در روستای آورزمان و مسجد باب الحوائج در روستای ننج واقع شده است.
شهرستان ملایر دارای بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی و طبیعی است که از این تعداد بیش از ۲۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
منیع ایرنا
انتهای پیام/غ