رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از ۲ برابر شدن ظرفیت مرغداری‌ها در استان تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: برای اینکه امسال با مشکلات و چالش‌های بازار مرغ روبرو نباشیم، صدورمجوز مرغداری و ساماندهی واحد‌های غیرمجاز در چند ماه اخیر در استان انجام شده و مرغداری‌ها الان با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد رو برو هستند.

او با بیان اینکه کشت کلزا در استان در اولویت قرار دارد ادامه داد: کلزا کم آب بر است و از طرفی روغن مورد نیازی که از خارج وارد می‌شود را تامین می‌کند. در حال حاضر در فصل کشت کلزا هستیم، از آن جایی که هر یک روز تاخیر در کشت کلزا منجر به یک الی دو درصد کاهش تولید محصول می‌شود لذا باید کشاورزان به موقع اقدام به کشت کنند.

فتحی افزود: با شیوع بیماری کرونا  بازرسی‌های امور اراضی کمتر شد و در نتیجه ساخت و ساز‌های غیرمجاز و تغییر اراضی کشاورزی بیش‌تر شد و مشکلاتی ایجاد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: نه تنها با شیوع کرونا میزان صادرات در بخش کشاورزی کاهش نیافته است بلکه افزایش نیز داشته است. میزان صادرات محصولات کشاورزی در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۶، حدود ۳۶ درصد افزایش داشت. سهم صادرات بخش کشاورزی از صادرات غیرنفتی نیز حدود ۱۲ درصد بود که به ۲۱ درصد افزایش یافت.

او با اشاره به شوک بازار به محصول هویج و افزایش قیمت نامتعارف آن اظهار کرد: قیمت هویج تا زیر ۱۰ هزار تومان پایین می‌آید.

فتحی ادامه داد: تاثیر روانی یک مطلب منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر موثر بودن مصرف هویج بر درمان کرونا، منجر شد تا با افزایش مصرف و قیمت این محصول مواجه شویم، اما تولید هویج آذربایجان شرقی همچنان به روال گذشته ادامه دارد و ۴۰ هزار تن هویج تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی افزود: با توجه به این‌که در پیک برداشت هویج استان‌های جنوبی قرار داریم و محصول استان ما نیز در مهر ماه برداشت می‌شود، با افزایش عرضه هویج به بازار پیش بینی می‌کنیم که مشکل افزایش قیمت این محصول برطرف شود.

او همچنین در خصوص برنج ایرانی نیز گفت: برنج ایرانی با یک حباب قیمتی مواجه شده که این افزایش قیمت به دلیل فصل برداشت است و در صورت اتمام برداشت تمام محصول، قیمت برنج نیز کاهش می‌یابد.

فتحی به کشت فراسرزمینی نیز اشاره کرد و گفت: محدودیت منابع و خشکسالی باعث شده که در خارج از مرز‌ها به دنبال کشت محصولات کشاورزی باشیم. به دلیل بیشترین نسبت فرهنگی استان ما با کشور آذربایجان، این کشور فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در این زمینه است.

او در مورد اصلاح الگوی کشت خاطرنشان کرد: محصولاتی مانند کینوا به عنوان محصول جدید در تمام شهرستان‌های استان به طور پایلوت کشت می‌شود، این محصول نیاز به هیدروکربن‌ها را برآورده و به عنوان گیاه دارویی هم می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

فتحی ادامه داد: در راستای شناسنامه دار کردن دام‌ها در استان اقدامات زیادی انجام شده و با داشتن اطلاعات در این زمینه می‌توانیم به راحتی برنامه ریزی کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد: امسال ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تن تولید گندم داشتیم که حدود ۱۰۰ هزار تن آن توسط شرکت پشتیبانی غله خریداری و ۹۸ درصد مطالبان گندمکاران از این محل نیز پرداخت شد.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار