سد معشوره با گذشت ۱۴ سال همچنان در میان اما و اگر‌های مسئولان معطل مانده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  ازخرم آباد،سالانه ۱۲ میلیارد مترمکعب رواناب از لرستان خارج شده و به حوضه‌های آبریز کرخه و دز می‌ریزد. این میزان در حوضه کرخه ۴.۵ میلیارد مترمکعب و در حوضه دز ۸ میلیارد مترمکعب است. همچنین از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب حجم رواناب‌های کشور ۱۱ درصد آن در لرستان جاری می‌شود.

بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه و آب راه دائمی در لرستان وجود دارد و سالانه ۲ میلیارد و ۵۹۳ میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی و زیرزمینی لرستان برداشت می‌شود.

معشوره سدی حیاتی برای لرستان

وجود بیش از ۱۲ میلیارد مترمکعب رواناب در استان و عدم بهره‌مندی لرستان از این میزان آب موضوعی است که مورد انتقاد مردم و رسانه‌ها بوده است تا جایی که عدم بهره‌مندی مردم استان از این ظرفیت در سخنان مسئولان لرستان و مطالبات مردم جای ثابتی پیدا کرده است.

چهارم خردادماه سال ۹۲ بود که رئیس‌جمهور وقت برای کلنگ زنی پروژه سد «معشوره» به لرستان سفر کرد تا در روز‌های پایانی دولتش روی دست استان لرستان یک کلنگ زنی بی‌نتیجه دیگر را بگذارد.

سد «معشوره» استان لرستان مصوب سفر نخست هیئت دولت یعنی حدود ۱۴ سال پیش است و قبل از آن نیز بار‌ها در دولت‌های مختلف به‌عنوان یکی از مطالبات جدی مردم مطرح و وعده اجرا گرفته است، وعده‌هایی که سال‌هاست بین‌النهرین لرستان را در میان دو رود «کشکان» و «سیمره» تشنه نگه‌داشته است.

جمیع همه مزایا از سد «معشوره»، پروژه‌ای حیاتی برای استان لرستان ساخته است، پروژه‌ای که به‌عنوان مطالبه‌ای جدی از سوی مردم بار‌ها مطرح‌شده است.

در این مدت رایزنی‌های متعددی از سوی مسئولان و رسانه‌های استان برای رساندن صدای مردم به متولیان امر در وزارت نیرو صورت گرفته و این در حالی است که هنوز گوش شنوایی برای شنیدن این مطالبه مردم لرستان وجود ندارد.

تاکید مجمع نمایندگان لرستان برای افزایش تخصیص آب «معشوره»

مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه مجمع نمایندگان لرستان با وزیر جدید نیرو اظهار داشت: در این جلسه بر ضرورت اجرای پروژه‌های سدسازی استان تاکید شد.

 وی با اشاره به تاکید مجمع نمایندگان لرستان برای تکمیل سد «معشوره» تصریح کرد: بنا شد که وزیر نیرو بحث نهضت سدسازی در این استان را مورد توجه قرار دهند.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: جلسه‌ای دیگر هم با وزیر نیرو برگزار خواهیم کرد، علاقه داریم که از طریق قانون و با آرامش حق آبه لرستان و همچنین موانع و مشکلات بر سر راه پروژه‌های سدسازی استان حل شود.

ویسکرمی با تاکید بر اینکه از تمام ابزار‌های نظارتی هم ما در این راستا استفاده خواهیم کرد افزود: انتظار ما از وزارت نیرو افزایش ذخیره آب مخزن سد «معشوره» است.

وی با بیان اینکه در این راستا باید تخصیص آب شهرستان‌های اطراف این سد به خوبی محاسبه و مدون شود گفت: باید آب شرب، کشاورزی و صنعت شهرستان‌های مرتبط با این سد تأمین شود.

موافقت اولیه وزارت نیرو برای افزایش تخصیص آب

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که پیش از این سید موسی خادمی استاندار لرستان در سخنانی با اشاره به اینکه افزایش تخصیص آب سد‌های لرستان خواسته به حق مردم استان است اظهار داشت: وزارت نیرو با اصلاح طراحی سد «تنگ معشوره»، ساخت این سد و افزایش حجم ذخیره آب موافقت کرد.

وی با اشاره به جلسه با مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در این رابطه گفت: با توجه به سیلاب سال ۹۸ و خسارت‌های ناشی از آن و با پیگیری‌های استاندار لرستان اصلاح طراحی ساخت سد «معشوره» لرستان و افزایش حجم ذخیره آن به ۵۰۰ میلیون متر مکعب در برنامه زمان بندی فرایند ادامه پروژه مورد موافقت اولیه و تصویب قرار گرفت.

استاندار لرستان افزود: در این جلسه مصوب شد که ساخت سد «تنگ معشوره» با حجم ۵۰۰ میلیون متر مکعب آغاز و ساز و کار‌های ادامه فعالیت و روند تکمیل پروژه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

خادمی تصریح کرد: همچنین مقرر شد نسبت به اخذ مجوز‌های لازم ظرف چند روز آینده اقدامات لازم صورت پذیرد.

وی گفت: تخصیص اولیه آب، سد «معشوره» به عنوان بزرگترین سد لرستان از ۵۰ میلیون مترمکعب به ۲۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و با افزایش ۳۰۰ میلیون مترمکعب برای جلوگیری از سیلاب حجم آن به ۵۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

بنابر این گزارش، حالا با توجه به دیدار مجمع نمایندگان لرستان با وزیر جدید نیرو، باید دید این سد که سالهاست تکمیل و افزایش تخصیص آب آن درگیر وعده‌های مسئولان و وزارت نیرو است چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟ پرونده سد «معشوره» به گفته «مهرداد ویسکرمی» نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی روی میز «علی اکبر محرابیان» وزیر جدید نیرو است و باید منتظر ماند و دید که او به وعده‌های خود به مجمع نمایندگان لرستان تا چه حدی عمل می‌کند؟

منبع: مهر

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۱۴:۵۳ ۱۹ شهريور ۱۴۰۰
زندگی و درآمد مردم دهها روستا ی پرجمعیت از شهرستان چگنی بطور مستقیم به آب رودخانه کشکان وابسته است . احداث سد معشوره هدفش بیشتر تحت پوشش قرار دادن اراضی دیم شهرستان کوهدشت است و در صورت بالا بردن ظرفیت آن ، روستاهای مذکور با کمبود آب برای کشاورزی مواجه خواهند شد که نتیجه ش بطور قطع مهاجرت روستائیان خواهد بود . همین الان هم رودخانه کشکان خشک شده و خیلی کشاورزان که برنج کاشته بودند مزارع آنها خشک شد . باغ هاشون هم خسارت دیده . تنها مردم شهرستان چگنی نیستند که آسیب می بینند در پایین تر هم روستاهای شهرهای ویسیان ومعمولان هم با کمبود شدید آب مواجه خواهند شد .