به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، با توجه به نتایج یکی از بزرگترین مطالعات مداخله رژیم غذایی که انجام شده است، حذف نمک از سفرهها، میزان سکته مغزی، حمله قلبی و مرگ را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
نتایج ارائه شده در کنگره انجمن قلب و عروق اروپا در پاریس که در ۲۹ آگوست و به طور همزمان در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، نشان داد که جایگزینی نمک هیچ اثر مضری ندارد.
سطوح بالای مصرف سدیم و میزان پایین مصرف پتاسیم بسیار گسترده است و هر دو با فشار خون بالا و خطرات بیشتر سکته مغزی، بیماریهای قلبی و مرگ زودرس ارتباط دارند. استفاده از جایگزین نمک (جایی که بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین میشود) هر دو مشکل را به طور همزمان حل میکند. جایگزینهای نمک فشار خون را پایین میآورند، اما تاکنون تاثیر آنها بر بیماریهای قلبی، سکته مغزی و مرگ نامشخص بود.
پروفسور بروس نیل از موسسه جرج برای سلامت جهانی گفت: مقیاس مزایای مشاهده شده در این مطالعه میتواند از میلیونها مرگ زودهنگام در صورت استفاده گسترده از جایگزینهای نمک جلوگیری کند.
او گفت: تقریبا همه مردم جهان بیشتر از آنچه باید نمک مصرف میکنند. گنجاندن جایگزین دیگری برای نمک کاری است که همه میتوانند انجام دهند. مطالعه ما علاوه بر نشان دادن فواید واضح برای پیامدهای مهم سلامتی، نگرانیها در مورد خطرات احتمالی را نیز برطرف میکند. ما هیچ نشانهای از هیچگونه آسیبی از افزودن پتاسیم در جایگزین نمک مشاهده نکردیم. مطمئنا بیماران مبتلا به بیماری جدی کلیه نباید از جایگزینهای نمک استفاده کنند. اما آنها باید از نمک معمولی نیز خودداری کنند.
در این مطالعه تحت عنوان جانشین نمک و سکته مغزی، ۲۱۰۰۰ بزرگسال با سابقه سکته مغزی یا فشار خون ضعیف کنترل شده از ۶۰۰ روستا در مناطق روستایی چند استان چین شامل هبی، لیائونینگ، نینگشیا، شانشی بین آوریل ۲۰۱۴ تا ژانویه ۲۰۱۵ وارد مطالعه شدند.
به شرکت کنندگان در روستاهای مداخله به اندازه کافی جایگزین نمک داده شد که تمام نیازهای آشپزی و نگهداری غذا (حدود ۲۰ گرم به ازای هر نفر در روز)رایگان را پوشش دهد. کسانی که در روستاهای دیگر بودند از نمک معمولی استفاده میکردند.
طی یک پیگیری متوسط تقریبا پنج ساله، بیش از ۳۰۰۰ نفر سکته کردند. برای کسانی که از جایگزین نمک استفاده میکنند، محققان دریافتند که خطر سکته مغزی ۱۴ درصد، کل حوادث قلبی عروقی (سکته مغزی و حملات قلبی) ۱۳ درصد و مرگ زودرس ۱۲ درصد کاهش مییابد.
پروفسور نیل میگوید: چون جایگزینهای نمک نسبتا ارزان هستند، احتمالا بسیار مقرون به صرفه نیز خواهند بود. سال گذشته، یک مطالعه مدل سازی برای چین نشان داد که ممکن است سالانه از ۴۰۰ هزار مرگ زودرس با مصرف ملی جایگزین نمک جلوگیری شود. نتایج ما اکنون این را تایید میکند. اگر نمک در سراسر جهان جایگزین شود، میتواند سالانه از چندین میلیون مرگ زودرس جلوگیری شود. این به سادگی ارزشمندترین تحقیقی است که من تا به حال درگیر آن بوده ام. تغییر نمک سفره یک فرصت بسیار امکان پذیر و کم هزینه برای داشتن مزایای عظیم بهداشتی جهانی است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/