به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،احمد دباغیان کارشناس دفتر سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سال ۱۳۸۳ در منطقه باغ استان یزد ۱ قلاده یوزپلنگ مادر به همراه ۳ قلاده توله برای آب خوردن نزدیک به منطقه مسکونی شده بودند و متاسفانه مردم بومی به علت نداشتن اطلاعات کافی اقدام به پرتاب سنگ به سمت یوزپلنگها کرده و ۱ قلاده یوز توله را کشته و ۲ قلاده یوز دیگر به همراه مادر را زخمی کردند، این کار باعث فرار یوزها میشود.
وی افزود: یک قلاده توله یوزپلنگ توسط مردم گرفته و به سازمان محیط زیست تحویل داده شد و از آن زمان به بعد انجمن حفاظت از یوزپلنگها تشکیل شد.
کارشناس دفتر سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰ قلاده یوزپلنگ در کشور موجود است، در گذشته کشورهای دیگری میزبان یوز پلنگ آسیایی بودند اما در حال حاضر محل سکونت یوزهای آسیایی فقط در کشور ایران، منطقه توران و خراسان شمالی است.
وی افزود: طی هفتههای گذشته خبر بسیار خوبی از رویت ۱ قلاده یوز پلنگ ماده به همراه ۲ قلاده توله یوزپلنگ شنیده شد، که پس از سالها عدم زاد و ولد در منطقه، شاهد توله آوری بودیم.
دباغیان در مورد خطرات انقراض یوزپلنگ آسیایی گفت: تغییر کاربری اراضی، سگهای گله، جاده سازی و معادن خطر بسیار جدی برای حیات یوزپلنگ با ارزش ایرانی محسوب میشوند، حفظ و حراست از یوز پلنگ ایرانی نه تنها وظیفه سازمان محیط زیست، بلکه وظیفه تمامی سازمانها است تا از انقراض این گونه با ارزش جلوگیری کنیم.
انتهای پیام /