رضایی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاوری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت: در هیدروپونیک یا کشت گیاه بدون خاک، بستر کشت با کشتهای خاکی متفاوت است و نیازهای غذایی گیاه به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده میشود با افزودن عناصر غذایی و نگهداشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بیاثر مانند پرلیت و شن برطرف میشود.
او با اشاره به این که هیدروپونیک شیوههای اجرایی و ابزارهای متفاوتی دارد، افزود: این شیوه برای کلیه محصولات گلخانهای قابل اجرا است.
رضایی با بیان این که این کشت در سطح ۵ هکتار از گلخانههای استان اجرا شده است عنوان کرد: به دلیل این که در کشت هیدروپونیک تغییری در ساختار گلخانه ایجاد نمیشود، نیاز به مجوز جداگانهای ندارد.
بیشتر بخوانید
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاوری خراسان جنوبی اظهار کرد: این کشت از مزایایی، چون صرفه جویی در مصرف آب و عدم آلودگی به بیماریهای خاکزی برخوردار است.
از کاهش مصرف آب تا افزایش بهره وری محصول
رضایی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاوری خراسان جنوبی با اشاره به این که این شیوه از سال ۹۲ در گلخانههای استان اجرایی شده است گفت: با توجه به این که در این نوع کشت سازه گلخانه تفاوت قابل توجهی نمیکند و فقط بستر کشت متفاوت است، در هر هکتار ۲۰ میلیارد ریال به هزینههای کشت افزوده میشود و بر اساس طرح اولیه متقاضی تسهیلات پرداخت میشود.
او افزود: با این شیوه حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد بهره وری محصول و ۳۰ درصد میزان کیفیت محصول افزایش مییابد و همچنین در مصرف آب نیز ۲۵ درصد صرفه جویی میشود
رضایی عنوان کرد: شهرستان خوسف بیشترین سطح زیر کشت را با این شیوه دارا است.
انتهای پیام/ ر