به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه از آمادگی مسکو برای کاهش تنش با غرب خبر داد.
بر این اساس، لاوروف تاکید کرد: ما هیچ گاه به دنبال تشدید تنشها و رویارویی با غرب نبوده ایم. ما از انزواطلبی استقبال نمیکنیم و به دنبال تعامل با کشورهای غربی هستیم. با این حال، شرط تعامل ما با آنها این است که کشورها غربی رویکرد خود را تغییر داده و مانند دانای کل رفتار نکنند.
وی افزود: آنها طوری رفتار میکنند که گویی بی گناه هستند و از روسیه میخواهند مانند یک دانش آموز تنها آنچه آنها میخواهند را انجام دهد. این روش مناسب گفتگو با هیچ کشوری نیست، دستکم مسکو زیر بار این موضوع نمیرود.
اظهارات لاوروف در حالی مطرح می شود که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هم اینک در یک سفر رسمی در آمریکا حضور دارد. وی دیروز با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرد. دو طرف در این دیدار درباره اقدامات تحریک آمیز روسیه، الحاق شبه جزیره کریمه به این کشور، و نیز خط لوله نورد استریم دو گفتگو کردند.
بایدن در این دیدار بر حفظ تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرد. روابط میان مسکو و کشورهای غربی پس از بحران سال ۲۰۱۴ اوکراین که به الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه منجر شد، تیره و تار شده است.
جان مرشایمر، استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو و سردمدار رئالیسم تهاجمی در کتاب توهم بزرگ خود تاکید دارد سیاست خارجه اشتباه دولت آمریکا پس از جنگ سرد که به دنبال لیبرال هژمونی بود منجر به بحران اوکراین شد. در حقیقت قدرت های بزرگ مانند روسیه به شدت به مرزهای خود حساس هستند. آمریکا و کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در نشست سال ۲۰۰۸ این سازمان تلاش کردند کشورهای اروپای شرقی و هم مرز با روسیه همانند اوکراین و گرجستان را به عضویت ناتو درآورند. همین امر باعث بروز جنگ گرجستان در سال ۲۰۰۸ و بحران اوکراین در سال ۲۰۱۴ شد.
انتهای پیام/
حاضری برده اونا بشی ؟