به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، اسفندیار خزائی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان بیان کرد: طرحهای بیابان زدائی شامل افزایش پوشش گیاهی با کاشت گیاهان مقاوم در برابر کم آبی، نهالکاری، بوتهکاری، حفاظت از پوشش گیاهی طبیعی، آبیاری و مراقبت و مدیریت هرز آب را شامل میشود.
او اجرای طرح «ترسیب کربن» (رسوب دادن کربن در زمین) در استان همدان را از اقدامهای موثر در سرعت بخشیدن به طرحهای بیابان زدائی با استفاده از مشارکت مردم در احیای عرصههای طبیعی و مقابله با بیابانزایی دانست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: عوامل انسانی شامل برداشت غیراصولی و بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی، تغییر کاربری اراضی، مدیریت نامناسب مراتع، چرای مفرط مراتع، مدیریت غیر اصولی اراضی کشاورزی از جمله عوامل تاثیرگذار در تشدید پدیده بیابان زایی است.
خزائی ادامه داد: استفاده بی رویه از اراضی مرتعی مهمترین عوامل ریشهای فرسایش خاک و بیابان زایی به شمار میآید که درپی آن تخریب عرصههای منابع طبیعی و فرسایش شدید بادی و آبی به همراه افزایش میزان شوری خاک را به همراه داشته است.
اواضافه کرد: ۱۰ هزار هکتار از اراضی در معرض بیابانی استان همدان در شهرستان کبودراهنگ قرار دارد که برای مقابله با پدید بیابانزایی ۳۲۵ هکتار طرحهای بیابانزدایی از سالهای گذشته تاکنون در شهرستان کبودراهنگ اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: در راستای بیابانزدایی در اراضی کبودراهنگ گونههای آتریپلکس و قره داغ کاشته شده چراکه این گونهها مقاوم به کم آبی و متناسب با شرایط اقلیمی منطقه هستند که تاکنون بیش از ۹۵ درصد طرح موفق بوده است.
خزائی اظهار داشت: امسال برای بیابانزدایی از ۷۵ هکتار از عرصههای شهرستان کبودراهنگ طرح در نظرگرفته شده است که در جلوگیری از فرسایش بادی و جلوگیری از ریزگردها تاثیر بسزایی دارد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ج